Laddar för hösten

Vilken vecka det har varit. Lillkillen (inte så liten längre) har börjat förskola. Nya tider för hela familjen. Har hunnit med ett styrelsemöte i bostadsrättsföreningen. Sprungit på galleriapremiär i Gränby Centrum tillsammans med, uppskattningsvis, halva Uppsalas och en stor del av övriga Upplands befolkning. Fick i alla fall tag på ett par gummistövlar till mycket bra pris. Praktiskt att ha när man tvättar bilen eller plockar svamp. Det förstnämnda är jag ok på, det sistnämnda är inte min tekopp. Varit på mitt livs första föräldramöte. En extra vuxenpoäng. Tror jag. Bakat pizza. Jobbat en hel del. Grillat. Måste ta tillvara sensommarkvällarna. Inte bloggat. Oooops. Ja, detta var min vecka fram till idag...

Eftermiddagen har tillbringats med familjen på nyinvigda Gränby Centrum. Tillsamman med en massa annat folk men nästan folktomt jämfört med i onsdags kväll. Det var mycket erbjudanden och det fanns en hel del saker vi behövde. Inte alltid det sammanfaller. Känns oftare som att butiken vinner genom att man faller för ett erbjudande man egentligen inte behöver.

Grabben fick nya jeans och en ny höstjacka, inte så tokigt då det var 20 procent rabatt på allt i butikens barnavdelning. Jag behövde nya skor till hösten och vintern, föll för ett par Wolverine "The Apprentice" och även på dessa var det 20 procent rabatt.


Dessa ska, förhoppningsvis, hålla mig varm om fötterna de kommande höstarna och vintrarna...

Pizzafrossa

Ikväll blev det pizza:


Tomatsås, färsk chili, vitlök, italiensk salami aubergine, oregano och mozzarella.


Tomatsås, färsk rosmarin, oliver, chèvre och mozzarella.


Tomatsås, mozzarella, lufttorkad skinka och ruccola.


Recept på deg och tomatsås samt inspiration till pålägget kommer härifrån:

Varför?

Vår son, fyra år i oktober, är sedan en tid inne i en enorm varför-period. Allt här i tillvaron ska ha en förklaring - oavsett om det rör sig om varför man ska äta, ta på sig kläder när man går ut eller varför man ska gå och kissa. Nästan oavsett vad man ber honom om möts man av ett "Varför då?".

Härom dagen var vi ute och åkte bil, vi närmade oss en rondell och två bilar var före oss så jag fick stanna. Följande dialog utspelar sig:

- Pappa, varför stannade du?
- Det är bilar före oss som stannat, jag måste vänta tills de åker.
- Varför är det bilar före oss?
- Det är en rondell här och vi måste vänta på andra bilar för att få köra.
- Pappa, varför är det en rondell här?
- För att det ska gå bättre för bilarna att komma fram.
- Varför då?
- Trafiken går bättre, det blir mindre kö.
- Varför då?
- Därför att rondellen gör att bilarna kommer fram bättre.
- Varför?
- Det fungerar så, det blir enklare för bilarna att köra och mindre kö när man har en rondell.
- Varför då? (Vid det här laget var vi nästan hemma och jag hoppades innerligt att han skulle komma på något annat att fundera på.)
- Bilarna behöver inte stanna lika mycket som när det är trafikljus, du vet sådana som lyser rött, gult eller grönt.
- Varför då?
- ...


Varför finns de?

Ny kameraväska önskas

Strax efter att vi köpte systemkameran i julas skaffade jag en kameraväska. Det blev en Vanguard Up-Rise 14Z. Stor nog att rymma kameran och standardzoomen men inte så mycket mer. En smidig väska helt enkelt. Som vi nu växt ur...

Skaffade för en tid sedan Canons mest prisvärda objektiv (EF 50mm f/1.8 II) och man vill ju gärna ha med sig bägge objektiven samt lite andra småprylar. Det behövs alltså en annan väska. Och jag fyller år snart...

Vill fortfarande ha en smidig väska. Utökas utrustningen med fler objektiv får ytterligare en väska införskaffas som har lite marginal när det gäller utrymmet. Har tagit mig tid och tittat runt lite mer nu och fastnat för Lowepro Passport Sling:


Väskan ser inte ut som en typisk kameraväska, vilket kan vara en fördel ibland. Den är smidig och den rymmer det jag behöver. Tror jag sätter en sådan på önskelistan...

Ett tips till alla på jakt efter en ny kameraväska. Besök Cambags, en webbplats dedikerad till kameraväskor av alla de slag. De har ett ganska stort register över kameraväskor där vanliga användare lägger upp bilder på sina väskor och beskriver hur de använder dem inklusive bilder på väskorna med utrustning. Helt suveränt!


Dagens lunch

Idag blev det lunch på Kardemumma. En mycket god räksallad med surdegsbröd och smör (från Väddö gårdsmejeri) vid sidan:


Rekommenderas varmt!

Inte hennes kopp te...

Jag ska berätta en hemlighet. Min fru spelar Super Mario Galaxy 2. Och hon är bra på det. Kanske inte i nivå med en tonårig überspelare men helt klart duktig. Klart bättre än mig. Visserligen påstår hon att hon inte är särskilt bra utan att jag bara råkar vara exceptionellt dålig. Jag håller inte med. Hon är duktig.
Sådär, nu har jag spräckt hennes image som ickespelare. I alla fall för de som känner henne och dessutom läser här...

Till saken, härom dagen surfade jag runt lite och snubblade på dessa örhängen:

Tänkte på frun, hon har nämligen uttryckt en önskan om att skaffa lite fler örhängen med "lite färg". Men jag tvivlar ändå på att detta är hennes kopp te...

Mario Piranah Plant-örhängen beställs
här.

Bristande prisvärdhet

Med en liten tjej på tre veckor är strandlivet inget bra alternativ varma sommardagar... Men har man semester vill man ju gärna göra något mer än att sitta hemma. Igår åkte vi till Gränby Centrum. Mest för att byta en present som frun fått men även för att "göra" något.

Började med en lunch på
Forno Romano. Vedugnsbakad pizza. Gott. Faktiskt bland de godare pizzor jag ätit som legat på rätt sida hundralappen. Kostnad? 175 kr inklusive en extra dricka till lillkillen som dock nöjde sig med att äta av våra pizzor. Prisvärt? Absolut!

Lite shopping senare bestämde vi oss för att ta en fika. Valet föll på Barista Fair Trade Cofffee. Vi var i den delen av köpcentret. Lilltjejen behövde amma. Det passade bra. Beställde en cheesecake med pecannötter, en cookie och en chokladboll. Till det drack vi en dubbel espresso, en cappuccino och äppledryck (typ liten Mer men ekologisk och svindyr). Kostnad? 160 kr. Prisvärt? Absolut inte.
Endast 15 kr mindre än vår lunch. För saker som vi gjort bättre hemma (om det funnits en espressomaskin här hemma). Cookien var ok men de som ligger hemma i vår frys är avsevärt mycket bättre. Chokladbollen var ok men inte bättre än våra hemmagjorda. Cheesecaken? Medioker. Cappuccinon var bra. Min dubbla espresso var jag nära på att reklamera. Om kassörskan inte varit så oserviceminded och om jag varit själv (min fru kan tycka att sådant är pinsamt) hade jag gjort det. Det hjälper inte att en av stadens snyggaste espressomaskiner står bakom disken om man inte begriper att en espresso kräver en varm kopp...

Förstår om jag framstår som en gnällig typ men det är jag inte. Egentligen. Jag vill bara ha lite valuta för pengarna. Bang for the buck. Betalar gärna lite mer för att sitta i en trevlig miljö och äta gott men kostar det premium ska det också smaka premium. Och det gjorde det inte här. Det bara kostade.


Näe, fler besök på Barista blir det troligen inte. Rekommenderar hellre ett besök på Kardemumma eller Vardein & Co. Kostar "premium" men levererar också.