Skynet

En av våra grannar har ett trådlöst nätverk som heter Skynet. Lite coolt och skrämmande på samma gång.


Helgfrukost

Jag har tidigare skrivit om hur mycket jag gillar frukostar. Och det stämmer. En god frukost utan stress förgyller vilken morgon som helst. Till helgen får det gärna vara lite extra. Som en hallonsmoothie:


Ett särskilt tack till svärfar för hallonen!

Och familjens helgspecial, amerikanska pannkakor med lönnsirap:
Men nu är helgen över... Bara att längta till nästa!

På onsdag smäller det

Nokia lanserar sina nya smartphones med Windows Phone 7.5 och för första gången någonsin ska det bli kul att se vad Nokia har på gång. Har aldrig tidigare ägt en Nokia-lur och inte heller varit sugen på en... Men nu. Nu känns det lite spännande. Rykten har cirkulerat ett tag och detta är förmodligen en av de telefoner som presenteras:

   

Jag tar en svart. Frågan är om frun vill ha en rosa?

Kalasgott

Det tog en vecka. Typ. Att återhämta sig från förra helgens fyraårskalas för grabben. På lördagen var det kalas för hela tjocka släkten. Minus en kusin med tillhörande moster - de var sjuka. På söndagen var det barnkalas. Några vänner och deras barn - totalt nio barn mellan tre månader och fem år. De lät mycket. Väldigt mycket. Fast de verkade ha väldigt kul. Också.

Någonstans halvvägs genom onsdagen var den sista legoasken färdigbyggd. Sägs det. Jag jobbade. Vet i alla fall att jag byggde lego mellan 06:00 och 07:30 på måndag morgon...

Men det var inte för att skryta om mina legobyggarskillz (de är dock awesome) som jag skriver här. Tanken var istället att skryta om min kära frus kakbakarskillz. En tanke slog mig när vi packade ihop det fika som blev över på söndagen: Om vi blir arbetslösa kan vi alltid öppna ett kafé. Jag fixar stans bästa bryggkaffe och frun ordnar grymma kakor, bullar och tårtor. Garanterad success!

Detta är lite av vad som dukades upp i helgen:


Och det var ingen som protesterade på jobbet när jag ställde överskottsfikat i lunchrummet...

Juholt...

Ja, vad säger man? Är idag glad att jag inte är socialdemokrat med bidragsfuskande partiledare...

Dick Erixon har, som vanligt, en del vettiga tankar att dela.


"Hoppsan, nu tog ni mig visst med fingret i syltburken..."

Ett gott tack

Byggde en dator åt en kollegas far för ett par veckor sedan. Tredje datorbygget i år, ganska trivsamt pill. Det blev i alla fall ett lyckat bygge. I fredags kom tacket. Ett paket kaffe (som säkerligen är grymmegott då det är rostat av Haugaard), en bit riktigt god mörk choklad och två burkar dansk kvalitetslakrits. Allt inhandlat Vardein & Co i Saluhallen, mitt stammishak för kaffeinköp. Gissa om jag blev glad?


Den främre burken innehåller en söt lakrits med ett sting av habanero. Mycket god, med en skön hetta som kommer smygandes i bakgrunden. Den bakre burken innehåller också en söt lakrits men denna har ett hölje av mycket god mjölkchoklad. Spännande och gott.

Pain is good...

Har varit sugen på en riktigt het sås ett tag och i söndags kväll hittade jag denna på Citygross:Habanero och cayenne ger en tydlig hetta. Inget för veklingar men långt ifrån outhärdligt. Gott om man gillar hetta. Finns dock en "Jamaican Style" som klassas som "hot". Gissar att risken finns att även jag blir en vekling då...

Sugen på ett byte...

Med undantag för min mor torde jag och min kära fru vara två av landets sista mobilanvändare utan en smartphone. Ser man dessutom till vår åldersgrupp, dit min mor då inte hör, blir jag än mer säker. Vi utan smartphone är helt enkelt utrotningshotade. Men nu börjar det hända saker... Teknikintresserad som jag är kan det tyckas konstigt att jag inte har en smartphone men när jag bytte mobil senast (drygt två år sedan) fanns det ingen jag ville ha. Iphone finns inte på kartan för min del och Android var inte moget då.
Frun har inte brytt sig. Tills nyligen. Nu har ett intresse väckts även hos henne - det finns ju en hel hög roliga spel som kan roa en fyraåring när så behövs...

Men vad ska man ha då? Iphone är fortfarande inte aktuellt av olika skäl. Har full förståelse för de som gillar den men det är inget för mig. Android då? Absolut. Men... Man kan pilla med allt (och jag menar allt, googla ex.
custom roms). Risken är överhängande att jag kommer vilja det också. Pilla. På allt. I telefonen. Till min frus stora förtret - det kanske inte klassas som särskilt socialt att sitta flera kvällar i rad och bara fippla med telefonen...

Lösningen? Kanske Windows Phone 7.5? Med den senaste uppdateringen finns fullt stöd i Sverige. Det är färdigt från start. Flyter på. En hel massa snygga lösningar för kommunikation via alla upptänkliga kanaler. Har läst på lite och det ser riktigt bra ut:

Sommar eller höst?

Dagarna rullar på fort... Almanackan visar den första oktober idag. Höst. Ingen tvekan. Eller? När solen skiner från klarblå himmel, termometern letar sig upp över tjugostrecket och man går ut i shorts och t-shirt? Fortfarande höst? Eller är det sommar?

Vi har en lätt förvirrad smultronplanta, den var osedvanligt trög i starten i år och tror att det är mitt i sommaren nu - den både blommar och har små gröna smultron. Tog denna bild idag:


Smultronplanta i behov av kalender. Plantan har inte visat några större livstecken förräns i slutet av augusti då den började växa ohämmat och därtill blomma.

Fåglarna satsar dock på att det är höst... Dessa tranor (tror jag iaf att det är, mina ornitologiska kunskaper är begränsade men Google tycks hålla med mig...) styrde söderut idag: