Imponerande

Beställde en grej från Digitaltvexperten.se vid tretiden idag. Efter en stund kom jag på att jag borde beställt en sak till så jag skickar ett e-postmeddelande halv fyra och frågar om det går att lösa. En halvtimma senare får jag ett svar där de meddelar att de kompletterar min beställning enligt mina önskemål. Detta på en lördagseftermiddag! Inte konstigt att man bara hittar bra kritik från andra köpare när man söker på Prisjakt.

 

Fortfarande bäst

Det är bara att konstatera, hemma är bäst. Efter en rekordlång resa från Västerås till Uppsala kom vi hem sent igår. Resan som normalt tar 55-60 minuter tog nu en timme och 55 minuter tack vare att betydligt fler än vi tyckte att det var smart att lämna/passera Västerås vid 20:45-tiden... Kö var bara förnamnet.

Lite kul att lillkillen log när han kom hem och kände igen sin säng.

Helgen i övrigt var bra, midjan skvallrar om att den var lite för bra...
 
 

How to kill a brandDet finns en anledning till att det inte står en PS3 hemma - jag har ännu inget behov av att titta på Blue Ray-filmer...

 

Fit or not?Fast jag vill ha en ändå...

Glad Midsommar!

Är i Västerås och hälsar på svärföräldrarna. Klassiskt midsommarväder med regn och sol om vartannat. Tur att man inte lider av några tvångstankar angående att sitta utomhus och äta bara för att det är midsommar...

Killen vid grillen - det är jag det. Ska snart ut och tända den så att vi kan grilla lite lax till lunch. Igår blev det hel kyckling som grillades med indirekt värme. Riktigt gott.


Gårdagens grillade kyckling

 

Magkänsla

Vi har städat lite i bokhyllan och det är bra på flera sätt. Dels blir det snyggare och dels kan man hitta nästan bortglömda böcker. Små guldkorn. Jag återupptäckte ett kärt exemplar med den långa titeln "Book About The Classic Avis Advertising Campaign Of The 60s" av Henri Holmgren och Peer Eriksson. Boken handlar om biluthyrningsföretaget Avis och den fantastiska reklamkampanj signerad DDB som de körde på 60-talet. Annonserna är underbara exempel på det som kom att kallas "den kreativa revolutionen". Att bläddra i boken är ren njutning för var och en med minsta lilla intresse för marknadsföring. Boken dokumenterar ett stycke modern historia men tyvärr går den inte längre att köpa.

Annonsen som inledde Avis framgångsrika kampanj:

 
 

Sorg i Musiksverige

Jazzpianisten och frontmannen i e.s.t., Esbjörn Svensson, omkom idag i en dykolycka utanför Stockholm. Han blev 44 år. Jag kommer aldrig att få höra honom spela på Katalin, en dröm jag länge haft. Känns trist. Musiksverige blev lite fattigare. Den stora tragiken ligger dock i att hans fru och två barn har förlorat sin make och far alldeles för tidigt.

Andra skriver:
SvD
DN
Aftonbladet
Expressen
 
 


Fortsurfning

Har precis uppgraderat min favoritwebbläsare Opera till version 9.5. En av nyheterna skulle vara att den redan snabba webbläsaren blivit ännu snabbare. Det stämde. Känns nästan som om datorn har uppgraderats... Tunga sidor (typ IDG.se) laddas avsevärt snabbare nu. Mycket trevligt.

Enda minuset är att texteditorn i bloggverktyget vägrar fungera korrekt...

Kanske nästa gång?

Världens minst oväntade produktlansering skedde i måndags kväll. Apples vd Steve Jobs presenterade iPhone med 3G. Jag har skrivit om iPhone tidigare och listade då tre nackdelar. En försvann nu när telefonen kom med 3G för snabbare datakommunikation. Börjar jag bli köpsugen? Nej, jag har upptäckt fler svagheter hos underverket. Den saknar radio! Tog för givet att den hade det men där hade jag fel. Jag har haft radio i mobilen i drygt fem år och ska ha det i nästa mobil också.
En av sakerna med 3G är videotelefoni, möjligheten att se den man pratar med. En funktion som jag inte saknar men som givetvis ska finnas med på en 3G-telefon. En funktion som nya iPhone saknar. Sorry alla ni som önskar kommunicera med teckenspråk - Steve Jobs ignorerar er.

Kanske kan det bli en iPhone när version 3 släpps om något år? Kanske kan den skicka MMS, innehålla en radio och tillåta videotelefoni? Eller dröjer det till version 5?

(Att den blir kladdig får man nog leva med...)
 
 

Stockholmsbesöket

I fredags, på självaste nationaldagen, satte vi oss på tåget i riktning mot huvudstaden. Väl framme promenerade vi med bagaget till Scandic Continental, ett hotell med perfekt läge för de som inte vill släpa på bagaget någon längre sträcka men inte heller vill betala för taxi till hotellet. Mycket närmre än tvärs över gatan från centralstationen sett blir det inte.
Vi kom redan vid elvatiden och hade bara tänkt lämna vårt bagage men den vänliga receptionisten lyckades ordna med ett rum till oss direkt, trots vår tidiga ankomst. Trevligt.

Solen strålade från klarblå himmel när vi reste vidare mot S:t Eriksplan och Filadelfiakyrkan, där vi skulle på en vigsel samt efterföljande kaffe och tårta. Kvinnorna bar svala klänningar eller kjolar och blus/top. Vi män svettades i våra kavajer. Passade på att titta in på Mellqvist Caffè Bar och köpte med oss varsin ypperlig cappuccino. Efter vigseln och den efterföljande fikastunden stannade vi återigen hos Melllqvist och tog ännu en cappuccino samt en smörgås. Om du gillar kaffe och befinner dig på S:t Eriksplan/Rörstrandsgatan men låter bli att köpa någon form av kaffe hos Mellqvist tvivlar jag på att du verkligen gillar kaffe...

Tillbaka på hotellet bytte vi om och kavajen hängdes på tork. (Nämnde jag att det var varmt och svettigt?) Efter att ha pustat ut lämnade vi hotellet och styrde stegen mot Kungsträdgården och Smaka på Stockholm. Mycket härlig stämning och ett fantastiskt väder förgyllde nationaldagskvällen. Lillkillen somnade i vagnen medan vi gick runt i trängseln och blev en del av de tusentals människor som åt, drack och hade det trevligt.

Lördagen vigdes åt shopping, jag besökte Webbhallen på Sveavägen och frun siktade på NK och Gallerian... Vid lunchtid hamnade vi än en gång i den soldränkta Kungsträdgården. Sen eftermiddag satte vi oss på tåget hem. Trötta i benen men glada över att ha haft en trevlig helg i Stockholm. Att vår lille gosige son var med gjorde inget - han skötte sig mycket bra bara han fick sova och äta när han ville.

     

1. Trött kille
2. Vi var inte ensamma...
3. Mat...
4. På väg tillbaka till hotellet


Enda smolket i glädjebägaren upptäckte vi när vi kom hem, något pucko hade stulit fruns mobil... Inget att deppa över - Sony Ericsson ska ju leva de med och hon såg i alla fall lite glad ut när vi köpte en ny mobil idag...
 
 

Tack för det, Televerket

Startade om vår digitalbox idag. Plötsligen hade vårt kanalutbud från Telia Digital-tv utökats med TV3, TV6, TV8 och ZTV samt ytterligare någon kanal från Viasat. Läser på Telias webbsida att dessa kanaler funnits sedan den första juni. Man borde kanske starta om sin digitalbox lite oftare..? Om den inte vore så fruktansvärt långsam när den startar upp skulle jag absolut ställa den i stand by-läge på natten men som det är nu med en uppstartstid på cirka två minuter får det vara...


När jag ändå är inne på ämnet, för de intresserade finns det på MinHembio.com en lång
diskussion om Telia Digital-tv. Mycket tekniksnack och en del intressant information.
 
 

Inte illa, inte illa

Har införskaffat en massagedyna från OBH Nordica. Just nu sitter den monterad på kontorsstolen och knådar min rygg medan jag skriver dessa rader. Det är riktigt skönt... Dessutom kan dynan enkelt flyttas till en fåtölj i vardagsrummet eller till soffan. Kanske skulle testa med lite massage till frukost..?


Dynan som masserar riktigt bra, dock inte lika bra som min kära fru.