Magiskt

Advent står för dörren och vi har pyntat ikväll. Lika fascinerande varje år. Från en kväll till en annan fylls omgivningens fönster med adventsljusstakar och adventsstjärnor. Måste vara otroligt märkligt för någon som vistas här i Sverige utan att känna till traditionerna. Plötsligt verkar det som att hela staden ingått någon slags tyst överenskommelse om att dekorera fönstren enligt en given mall. Det enda som bryter magin just nu är regnet som trummar mot fönstret...

Snart dags att tända första ljuset, ska bara sova lite innan dess.

Bara vi. Och tusen till.

Var på VIP-premiär ikväll. Eller VIP och VIP... Verkade vara fritt fram även för oinbjudna. Vart var vi då? På Gränby Centrum, som hade förhandspremiär på sin stora om- och tillbyggnad. För att fira detta hade ICA Kvantum skickat ut en inbjudan till sina kunder med ICA-kort där de erbjöd 10 procent i rabatt på allt som köpters mellan 18 och 22. Här skulle handlas, tänkte vi. En tanke som visade sig vara föga unik.

Jag har besökt ICA Kvantum vid några mindre lämpliga tillfällen, typ nyårsafton och Skärtorsdagen. Då är det mycket folk där. Kan man tycka. Mycket fick dock en helt annan innebörd ikväll. Det var packat. Det var svårt att ta sig fram om man gick. Med kundvagn var det bara att följa strömmen. Dock, det var trevligt. Inga sura miner. Trodde nästan att man var utomlands. Här pratades det med den som stod bredvid i kön. Människor som inte alls kände varandra pratade om väder, vind och kassaköer. På tal om kassakö, ikväll började den vid läsken. För er som inte varit på ICA Kvantum kan jag meddela att det är långt borta från kassan...

Vi gjorde detta som en kul grej, det hade inte varit värt besväret att åka bara för rabatten...


Efter att vi handlat tog vi en titt på de nya butikerna. Jag vet fortfarande inte hur de ser ut. Det var så mycket folk att det inte var någon idé att försöka gå in i butikerna med en barnvagn. Lillkillen förresten, han skötte sig utmärkt. Verkade tycka att det var kul med allt folk. Charmade dessutom alla i närheten när vi stod i Kvantums kassakö.


Nu ska jag krypa ner bredvid frun och sova...

Winter wonderland

Vaknade. Gick upp. Kollade ut. Det är 5-6 centimeter med snö ute. Hur bra känns det inte då att vinterdäcken monterades igår?

 

Ekologisk sekatörBättre sent...

Sådär. Nu var de på plats. Vinterdäcken. Kanske inte precis nu, utan mera "nu för 16 timmar sedan". Om jag gjorde det själv? Knappast. Slutade med det för ett par år sedan. Har inget garage och ingen bra domkraft. Den som följer med vår Volvo är värdelös. Betalade gladeligen 120 kr (Uppsalas billigaste?) till en kille på en liten verkstad som bytte däcken åt mig.
Kvällen ägnades sedan åt tvätt av bil och sommardäck. Visst, man kan ha roligare en fredagskväll... Men kommer man sedan hem och frun har gjort värsta goda kycklingvingarna med (het) majsdipp och lite tilltugg blir kvällen riktigt trevlig.


 

The end of an era

Idag gick Datorbutiken.com i konkurs. Det var den första webbutik som jag beställde någon form av prylar från. Har inte handlat där så ofta men ett par gånger har det blivit, senast i somras. Bra priser och ok leveranstider har de haft. Det är en sådan där butik som "alltid" funnits. Tills nu.


R.I.P.

And it burns, burns, burns...Testade en, för mig, ny dessert: Flamberade äppelklyftor stekta i smör och råsocker. Skalade och klyftade äpplen, stekte dem i smör och råsocker och slutligen hällde jag på lite Calvados och tände på. Servera med vaniljglass. Klart på mindre än 10 minuter!

Principfast

Har precis skaffat mig en ny princip:

Ingen glögg före den första november.

Min nya princip ersätter den om ingen glögg före den första december...


Det gäller att ha karaktär.

Blinda hönor hittar korn

Aftonbladet lyckas med att hylla kärnfamiljen. Inte illa för en tidning som lika gärna skulle kunna kalla trohet för moralpanik och sälja lösnummer med rubriken "Skilj dig - satsa på dig själv. Vi har de hetaste tipsen". Men nu slår de alltså ett slag för tvåsamheten och kärnfamiljen. De lyckas även få med påståendet att lyckliga och hela familjer ger mindre samhällsproblem till följd av färre bråkiga unga. Inte illa.

Fel låt vann

Då var det över. Barak Obama valdes till USA:s president. Tyvärr. Personligen är jag övertygad om att John McCain hade varit ett klart bättre alternativ.

Det som skrämmer mig när man hör folk kommentera resultatet är att hudfärg tycks gå före kompetens. Exempelvis så uttryckte Mona Sahlin sin glädje över att USA äntligen fått en färgad president. Inte ett ord om kompetens...

Imageskada

Var på Hyllan igår. En leverantör hade bjudit mig och kollegorna med respektive på "Wallmans Schlagerbaren på turné". Sittande middag med underhållning i form av en massa schlagerhits från förr och nu. Hur trevligt som helst. Speciellt när det var alldeles gratis. Det var bara en liten besvärande detalj. Kvällen lämnade en spricka i min image. Jag gillar ju inte schlager. Följer melodifestivalen mest för att "alla andra" gör ju det. Man "måste" ju hänga med i snacket... Själv så gillar jag jazz, blues, en del hårdrock, pop som inte är för lättsmält, klassisk musik, opera... Men inte schlager. Hur trovärdigt är det när man gapat sig hes medan man sjungit med under kvällen?