Polare

Har ägnat den gångna helgen och de senaste kvällarna åt att bygga ett staket på uteplatsen. Staketet är klart men det återstår en del arbete med att olja både det och trallen på uteplatsen. Sedan ska det planteras lite växter och utemöblerna ska fram.

De senaste dagarnas polare:

 - min skruvdragare, hade aldrig blivit något staket om jag skulle ha dragit i 200+ skruvar för hand...

 - fruns Tivoli Audio PAL utgör ett utmärkt sällskap när man skruvar och mäter...


Fler bilder på projektet och resultatet kommer...

Gilla Excel

Jag har inga überskillz när det gäller Excel men jag gillar det. Har tänkt bygga ett staket kring vår uteplats och nu sitter jag och räknar på virkesåtgång med mera inför morgondagens shoppingrunda. Excel hjälper mig med att jämföra priser, hålla ordning på hur mycket virke som det går åt med mera. Me like.

tabortgruset.nu

Cyklar oftast till och från jobbet numera (så, då fick jag det sagt), riktigt trevligt sedan gruset försvann. Eller nästa försvann. På vägen till jobbet finns ett par korta sträckor på 10-30 meter där gruset ligger kvar på asfalten. Inget grus, grus i 20 meter och sedan inget grus. Nästan som om grusinsamlarna gått hem för dagen och sedan glömt bort vart de slutade när de påbörjar nästa dags arbete. Läste visserligen att de inte skulle vara klara med grusuppsamlandet förrän nästa vecka men jag är lite tveksam till om de lyckas med de korta, grusiga partier som finns längs min färdväg. Hoppas kan man ju alltid...


Annars kanske någon kan starta en webbtjänst där man kan anmäla gatuavsnitt som fortfarande är grusiga? Domänen är ledig och jag bjuder på idén...

Nice try

Hade tänkt skrubba av trallen på uteplatsen samt olja den under helgen. Tydligen blev det inte så. Om jag inte påbörjar arbetet nu, vilket känns föga sannolikt.

...but no cigar.

För familjen

För femte året i rad anordnade Kristdemokraterna en demonstration i Uppsala med syftet att stärka familjens rätt till självbestämmande. Självklart var vi med även i år. Solen strålade ikapp med alla barn som var där med sina föräldrar, det var perfekt väder för en liten promenad genom staden. Vi som gick där utgjorde dessutom (även i år) det största demonstrationståget den första maj i Uppsala... Bland de talare som var med vid samlingen på S:t Eriks torg fanns bland annat Göran Hägglund, Louise Hallin och Marcus Birro.

Det borde vara självklart att ett barns föräldrar är de som bäst förstår barnets behov och som har den bästa förmågan att tillfredställa dessa. Lika självklart borde det vara att staten gör vad den kan för att föräldrarna ska kunna möta sina barns behov på bästa sätt och på det sätt som passar bäst för varje unik familj. Vårdnadsbidraget var ett steg i rätt riktning men nu är det dags att höja det så att fler får möjligheten att vara hemma lite längre med sina barn.


Lite bilder från dagen: