Kaxigt, Volvo

Volvo har vunnit en omröstningen Tysklands mest omtyckta bilmärke. I omröstningen deltog tyska bilköpare och -förare. Nu är man lite kaxiga...
Har uppdaterat klippet, det första togs bort. Låt oss hoppas att detta får ligga kvar.

Sugen på en långflygning

Råkade hamna på Singapore Airlines webbplats och deras Singapore Airlines Suites i Airbus A380. Blir sugen på en riktigt lång flygtur...


Jag skulle trivas här...

Var var du?

Det finns tillfällen som etsar sig fast. Nyheter där man alltid minns ögonblicket då de nådde ens öron. Ur ett svenskt perspektiv är mordet på Olof Palme och Estoniakatastrofen sådana händelser. Tsunamikatastrofen 2004 är en annan. Idag är det 10 år sedan terrorattacken mot World Trade Center och Pentagon inträffade, en annan sådan händelse där jag alltid kommer att minnas var jag var när den inträffade.

Satt på jobbet. Sökte information om något problem på det forum som då var mitt favoritforum,
eForum hos IDG. Ser plötsligt, i listan med senaste trådar, ett inlägg med rubriken Olycka i World Trade Center. Tråden skapades åtta minuter efter att flygplan nummer två körde in i det södra WTC-tornet. Jag såg tråden några minuter senare och började söka information om vad som hänt. Aftonbladet hade bara en liten notis på webben om att något hänt. Ungefär trettio minuter senare gick det inte nå någon av de större svenska eller internationella nyhetsförmedlarna på webben. Internet, som nyhetsförmedlare, var utslaget eller åtminstone nere för räkning.

De flesta på jobbet samlades framför en tv för att följa händelserna. Efter ett tag återgick vi till arbetet. Försökte få lite gjort. Svårt att koncentrera sig. Åkte hem tidigare än vanligt och följde hädelserna på tvn. Spelade ingen roll hur många gånger som bilderna av flygplanen som kraschade in i WTC med den efterföljande kollapsen visades, det var närapå omöjligt att förstå hur att det inträffade.


Två veckor senare...

...inser jag att dagarna rullar fort och att bloggen inte prioriteras. Det har dock inte hänt särskilt mycket. Jobb. Jobb. Servat bilen. Jobb. Och jobb. Inskolning av grabben på förskola. Gick bra. Helg. Sedan blev han förkyld och hostig. Knepig mellanålder på killen, för gammal för att tvinga i honom hostmedicin (för bättre nattsömn) och det går inte att resonera sig fram till att det vore bra med medicin även om den inte smakar godis... Alltså blev det dålig nattsömn, både för honom och mig. Första riktiga veckan på förskolan blev bara en dag.
Ny helg. Som inleddes med en kompledig fredag och en tur till
Thuns tillsammans med familjen, svärföräldrarna, svägerska och hennes lilla tjej. Vinterkängor, mössa och vantar till grabben. Och en overall som födelsedagspresent från mormor och morfar. Kom igen, vintern, make my day.

Lilltjejen har fått börja med babysitter. Tror hon tycker att det är kul att följa med oss när vi håller på med olika saker. Inte alls så skeptisk som på bilden nedan...

Pappa, varför har du satt mig här..?


Lördag. Grillfest i bostadsrättsföreningen. Dukat i en carportlänga, bara ta med det man vill äta och grilla tillsammans med grannarna. Supertrevligt.Söndag. Barnkalas hos goda vänner. Också en period i livet. Mycket trevligt var det i alla fall. Och nu är helgen slut.