Barn på nytt

Håller på att packa upp och installera vår nya plasma-tv, just nu konfigurerar jag fjärrkontrollen som styr alla prylar. Man blir ju som barn på nytt...


 

Svart mjölk? Nej, inte för mig!

Var på ICA och köpte mjölk, tänkte ta två paket med "grön" mjölk (en kompromiss mellan mig, som vill ha "röd" mjölk och frun som tidigare föredrog den "blå" mjölken). Först såg jag inga mellanmjölkpaket men sedan insåg jag att de få som var kvar var svåra att se därför att de var svarta. Kom att tänka på att Arla bestämt sig för att delta i spektaklet Earth Hour... Tog ett par paket med "röd" mjölk istället.

Som ni kanske anar finns här en som inte kommer att släcka några lampor på lördag kväll... För det första känns det en smula bakåtsträvande att släcka ner. För det andra så känns det som en meningslös symbolhandlig för att blidka den heliga klimatpanelen hos FN. För det tredje så är jag extremt skeptisk till hela CO2-hotet och den så kallade globala uppvärmningen. Alla vilseledda CO2-jägare kan skaffa lite nya tankar här...Det bojkottade paketet.


Läs även Dick Erixon, Vad säger jippot om att släcka ner, egentligen?

Bye, bye Wanja

Skandalerna som rör bonusar och väl tilltagna pensioner till chefer duggar tätt. Roligast just nu är att läsa Wanja Lundby-Wedins bortförklaringar till hur före vd:n för AMF Pension fick en extremt hög pension med henne sittandes i den beslutande styrelsen. Min första tanke var att antingen är hon inte kompetent nog att sitta i en styrelse eller också ljuger hon när hon säger att hon inget visste.

SVD Näringsliv har idag en
kolumn på samma tema. Klart roande, om man inte heter Wanja...


Bloggare - jag?

Med tanke på den glesa uppdateringsfrekvensen här på bloggen borde jag kanske skämmas för att kalla mig en bloggare. Dock, jag har inte som mål att skriva saker här dagligen eller ens ett par gånger i veckan. Skriver när tiden räcker till. Men med en (inte så) liten kille på nästan 18 månader finns det annat att prioritera när man kommer hem från jobbet... Dessutom är det oerhört mycket trevligare att umgås med fru och barn än att sitta framför datorn. Så tiden räcker inte till...


Senaste veckan har jag knappt suttit här alls. Har varit sjuk och inte haft lust att sitta här. Började med en brutal förkylning i början på förra veckan. Det var så illa att jag stannade hemma från jobbet ett par dagar. Kände mig bättre och jobbade torsdag och fredag. På lördagen återkom förkylningen i form av en bihåleinflammation. I måndags gick jag till husläkaren. Nu käkar jag penicillin. För första gången i mitt vuxna liv. Är trött på att vara sjuk nu.


Ha lite medlidande med mig... ;-)


Skjut mig - sminket är slut!

Råkade se lite på Lyxfällan på TV3. Tycker egentligen inte om programmet. Gillar inte att göra underhållning av människors misär. Detta avsnitt var dock lite annorlunda, här var det "pappas tjej" som skulle lära sig hantera pengar. En blond, bloggande, tjej boende i Stockholms innerstad (nej, det var inte Blondinbella) vars far sköt till ganska skapliga buntar 1000-lappar varje månad för att hålla henne flytande.
Kom in mot slutet av programmet när programledarna hjälpte henne med en ny budget och då började med det basala i livet: mat, boende, transporter, lite kläder och lite annat nödvändigt. Till tjejens förskräckelse lämnades skönhetskontot tomt. Då kom kommentaren:

- De tycker inte ens att jag ska sminka mig. Då kan jag ju lika gärna skjuta mig i huvudet.

Lycklig av skinka

I Thailand (lugn, bilder kommer...) läste jag en bok, Den hemlige kocken, av Mats-Eric Nilsson. Boken handlar om livsmedelsindustrin och hur otroligt utbrett fusket är med den mat som vi äter. Exempelvis fusk i form av aromer och konsistensgivare därför att den riktiga råvaran finns med i så liten mängd att den inte ger tillräcklig smak. Många exempel på vilseledande marknadsföring finns också med i boken, en favorit är Felix produkt Riktigt rotmos. Vari ligger det riktiga, genuina och äkta i en pulverprodukt? Om deras rotmos är riktigt, vad är då det som lagas hemma i köket?

En annan produkt som granskas i boken är smörgåsfavoriten rökt skinka. Här kan det fuskas ordentligt vilket gör att innehållsförteckningen på en tämligen simpel produkt växer sig skrämmande lång. Potatisstärkelse och 6-7 E-nummerförsedda tillsatser är inte ovanligt. Röksmak från rökarom funkar ju det med...
I jakten på en skinka av god kvalitet stegade jag fram till charkdisken på ICA Kvantum för två veckor sedan och frågade efter en skinka med minimalt antal tillsatser. Efter mycket letande fann vi, jag och killen i charken, den:

Flatrökt skinka från Andersson & Tillman

Innehållsförteckningen är kort: Mager skinka, salt och konserveringsmedel. Smaken är underbar, kraftig röksmak som inte kommer från någon rökarom. Lycka på det lilla planet.

Priset då? Överkomliga 22 kr/hg, inte dyrare än ICA:s rökta skinka som innehåller hur mycket tillsatser som helst. Visst, skinkan är inte billig men jag äter hellre god skinka av hög kvalitet ett par dagar i veckan än en processad produkt som fått all smak med hjälp av tillsatser...

Avslutningsvis, jag rekommenderar verkligen alla att läsa Den hemlige kocken men man bör förbereda sig på att det tar lite mer tid att handla när man letar efter den äkta varan...