Illa

Är kompledig idag. Ska fixa en massa i lägenheten. Blev kaffesugen. Kaffet är slut. Suck.


Chefen på NORM svarad på mitt e-postmeddelande. Imponerande snabbt. Han höll med om min kritik men tycket att jag var lite väl hård i min blogg. Alla kan ju göra misstag. Var jag onödigt hård? Näe, det var liksom inte första gången som jag fick följdfrågor där det helt saknas återkoppling till tidigare svar... Bara första gången jag skrev e-post till chefen.


Snart ska jag åka och handla. Överst på listan står det "Kaffe".

Statistiker - dummare än andra?

Jag deltar ofta i konsumentundersökningar via internet. Tycker att det är kul. Intresserad av frågeställningarna. Ibland fascinerad över hur korkade de är. Hur illa de använder webbmediet. Just nu undrar jag om statistikerna* hos exempelvis NORM har extra tjocka pannben. Saknar några hästar i stallet. Har skruvarna i en påse bredvid.

Sitter och svarar på en undersökning angående vodka. Jag är nykterist och har följaktligen svarat nej på alla frågor som berör huruvida jag dricker vodka vid något tillfälle eller ej. Likaså har jag svarat nej på alla andra alkoholhaltiga drycker som de frågat om. Jag har också svarat "aldrig" på alla frågor om när jag brukar köpa vodka.  Ändå kommer det en fråga om vilket/vilka vodkamärken som jag föredrar att köpa. Jag väljer alternativet "Inget märke". Då kom den. Frågan som fick mig att blogga:

"Varför skulle du helst dricka detta märke?"

Om deras frågor varit lite smartare, dvs kollat vad som är relevant att fråga utifrån tidigare svar, hade nog inte denna fråga dykt upp efter ovanstående fadäs:

"Vad skulle få dig att välja Aivy Vodka framför andra märken av smaksatt vodka?"

Eller denna:

Vad skulle få dig att välja Bols Vodka framför andra märken av icke-smaksatt vodka?


Nu ska jag skriva e-post till Norm. Med en länk hit...
*Eller vad de kallar sig, de som gör undersökningarna

Hur orka?

Liseberg har i år använt fler lampor än någonsin för att pynta området inför jul. Någon på Göteborgsposten har räknat ut att lamporna, den tid de sitter uppe, drar lika mycket el som 217 lägenheter på ett år. Nu förfasar sig Aftonbladet över det hela. Hur orkar de?

Själv önskar jag mig möjligheten att åka dit och njuta av allt...


Något helt annat, någon som vet hur mycket Sony Ericsson betalade för att få både Bond och alla skurkar att ringa med deras telefoner i Casino Royale. Ford, Omega, Sony, Aston Martin och några till lär också ha bidragit...
Filmen är för övrigt an helt ok Bond-rulle. Lite action, lite (halvt) oväntade vändningar och några lätt förutsägbara händelser... Precis som man kan förvänta sig.Armeringsjärn

Suger.

Punkt.Kommande grannar

Vår lägenhet ligger i ett helt nybygget hus och en liten bit bort från vårt hus byggs det nya hus, med inflyttning nästa år.

Jag gillar byggplatser. Det är något visst med att se stora hus växa fram. Byggkranar. Ställningar i stålrör runt växande huskroppar. Strålkastare i mörkret. Härom kvällen var jag ute med kameran för att fånga det där.

   Sakta men säkert

Sedan ett par dagar finns det bredband i lägenheten. En söt liten fiber levererar 10 Mb/s till datorn. Kunde få 100 Mb/s också man det kändes som onödig lyx.

Lägenheten då? Man kunde ju önska att den såg ut som ett inredningsreportage från
Sköna hem eller liknande. Det gör den inte. Kartongerna står både här och där. Fler möbler behöver inhandlas. Men bit för bit kommer saker och ting på plats. Frun bestämmer vart sakerna ska stå och fixar detaljerna som skapar känslan. Själv nöjer jag mig med att bära, skruva, borra och koppla in alla sladdar som ger ljud, bild och bredband. Blir bäst så.

Nu ska jag kontakta kundtjänsten hos SVD. Trots att jag gjorde adressändringen i god tid före flytten får vi numera tidningen mitt på dagen i en plastpåse i postfacket. Tidningarna för fredag, lördag och söndag har de senaste två helgerna kommit på måndagen. Suck.Obandad

Nu har man flyttat. För en vecka sedan. Telias fiber med bredband fungerar dock inte som utlovat. Mitt band till internet är absolut inte brett. Inte ens trådsmalt.

Här lär det alltså inte hända särskilt mycket förrän Telia gjort vad de ska... :(

Ljuspunkter
- Ny lägenhet
- Ordning
- Induktion
- Diskmaskin
- Nya soffan

Mindre ljusa punkter
- Telia
- Ouppackade kartonger
- Digital-TV


Slut

Ja, nu är det slut på perioden som boende i Gränby. Imorgon flyttar vi. Enda återbesöket i lägenheten blir städning någon dag senare.

Cirka 08:30 imorgon (eller typ, senare idag) får vi nycklarna till vår lägenhet. Det som sommaren 2005 började med lite papper och en modell över området har nu blivit verklighet. Vår nya lägenhet är inflyttningsklar. Leråkern har blivit ett bostadsområde.

Nästa gång jag skriver här har vi flyttat..!

Undrar om 10-15 cm snö smälter bort, marken torkar upp lite och temperaturen ökar från -5 till +6 grader C under natten? Eller är jag för optimistisk?