Zooma mera...


Skattepengarna vilse. Igen.

I Sverige kan vissa, "erkända", konstnärer få en form av inkomstgaranti som varar livet ut. Oavsett vad de presterar efter att de tilldelats denna "lön".
Regeringen funderar på att slopa detta system och istället införa arbetsstipendier på fem till tio år. Något som Jan Myrdal (en av de privilegierade) tycker är "dumt" när han får komma till tals i
Aftonbladet. För, som han säger:
"Inkomstgarantin gör det möjligt att göra ett helt olönsamt arbete, som att resa till gerillan i Indien där jag just har varit."

Mina skattepengar finansierar alltså Myrdals tripp till rebellrörelser i Indien. Ganska långt från statens kärnverksamhet kan man ju tycka...


Alla hjärtans dag

Det har firats idag, min kära fru ordnade en hel del överraskningar:

     

1. Hjärtformad smörgåstårta till frukost.
2. Middag...
3. ...bestående av en liten mezebuffé, alltihop (inklusive de fantastiska vinbladsdolmarna) var hemlagat.
4. Ett paket innehållande tre paket med Idido Misty Valley, favoritkaffet för tillfället.


Älskar henne!

Sluta lek med andras pengar

IDG rapporterar att Malmö lägger ner sin satsning på Second Life, en typ av virtuell värld, där de haft en digital version av Malmö. Satsningen har kostat 800 000 kronor i EU-bidrag och 300 000 av kommunens pengar, alltsammans i grund och botten skattepengar. Satsade på något som folk med koll dömde ut på förhand. Klart städer ska kunna representeras på internet men gör det på ett sätt som gynnar de som betalar satsningen, inte på ett sätt som enbart göder politikers ego.

Dyr demokrati

Att demokrati ibland kostar fruktansvärt mycket glömmer man lätt bort när man bor i Sverige. För en knapp vecka sedan påmindes vi. Två svenska soldater stupade i Afghanistan. Svergies del i priset för att flickor som bor där numera tillåts gå i skolan. Priset för att kvinnor inte lagvägen tvingas bära heltäckande slöja eller burka.

Frihet och demokrati är dyrt. Tur att det finns de som betalat prist. Både nu och tidigare.

Exotisk tablett

Grattis Sverige, för en tid sedan lämnade du en exklusiv klubb ledd av Kuba och Nordkorea. Numera får dina invånare köpa vanliga huvudvärkstabletter i matbutiken (och det utan att staten tagit över matbutikerna...).

Härom dagen drog jag nytta av det. Jag köpte en ask Alvedon på Willys, där jag stannat för att handla lite mat på väg hem från jobbet. Det kändes bra. Modernt. Smidigt. Naturligt. Och lite osvenskt. Nästan som om man vore på semester utomlands.

Sluta, allt är normalt!

Är det bara jag som är trött på hysterin kring snön? Jag är riktigt trött på rubrikerna "Snökaos", "Så mycket snöar det där DU bor", "Varning - nu kommer det mera snö", "Så klarar du kylan - norrlänningarnas 23 bästa tips" och så vidare...

Vi bor i Sverige. Det är februari. Det snöar. Allt är normalt.

Förstått?