Det kom ett paket...

Fast först kom det ett meddelande på Facebook. Åre Kafferosteri hade haft en utlottning när de nådde ett visst antal gillare och turen var på min sida. Trots att jag hade noll koll på utlottningen utan bara gillade sidan för att jag faktiskt gillar dem.

Igår var jag och hämtade ut paketet. Det innehöll en påse med deras julkaffe:


Tack så mycket!

Brunsås på souvlaki

Vi befinner oss i Linköping just nu. Har tagit ut några semesterdagar för att hälsa på lite släkt och för att mor min fyller 60 år och ska fira det här nere. Igår tog vi oss in till stan för lite lunch, shopping och fika. Trevligt att strosa runt och titta i lite butiker som inte återfinns i Uppsala.

När det var dags för lunch föll valet på
ST Foodcourt, helt enkelt för att vi åt där i maj och då smakade maten bra. Frun åt då en Souvlaki-tallrik där köttet var både saftigt och med tydlig grillsmak. Så skulle det bli nu också, varsin Souvlaki och köttbullar med potatis och lingonsylt till lillkillen.
Vilket fiasko! När vi får vår Souvlaki ser jag att de penslat på någon typ av brunsås på köttspetten. En provsmakning bekräftar det hela. Smakar precis som den pulverbaserade brunsås som serverades till sonens köttbullar, enda skillnaden verkar vara lite extra soja i köttbullsåsen. Fail.
Nästa miss var tzatzikin, jag gillar verkligen denna yoghurtbaserade grekiska sås. Kan aldrig påminna mig om att ha lämnat kvar tzatziki på min tallrik. Den brukar alltid vara åtminstone ok på restauranger. Inte här. Denna smakade så surt att jag gick och frågade han som lade upp maten (titeln kock ger jag åt de som förtjänar den...) om den verkligen skulle smaka så. Han provsmakade den de hade bakom disken och meddelade att det inte var fel på den. Fattar inte hur han kom till den slutsatsen då den helt saknade vitlökssmak och den fräna syran dominerade varenda tugga där tzatzikin var involverad... Tror att syran kom från någon syntetisk citronjuice eller liknande. Epic fail.
Behöver jag ens tillägga att köttet var torrt och nästan helt utan grillsmak samt att klyftpotatisen var av typen djupfryst, färdigklyftad och allmänt tråkig?

Gick och tog en tröstfika på Chocolat. Kändes som ett slag i ansiktet när vi kom dit och insåg att de serverade lunch där också. För några ynka kronor mer än misslyckandet ovan kunde vi avnjutit en sallad med handskalade räkor där... Fikat då? Givetvis levererade de både kaffe och bakverk av högsta klass. Som alltid.


Vad vi hoppades på men aldrig fick levererat...

Diskret marknadsföring á la MicrosoftGillar verkligen det subtila tilltalet när Microsoft på allvar börjar marknadsföra Windows Phone 7.5 i New York.


Gräsänkling för en kväll

Igår tog frun barnen och åkte hem till mina svärföräldrar i Västerås. Jag blev gräsänkling. I alla fall för en kväll då de kom hem idag.
Det första som slår en när de åkt är tystnaden. Den blir så påtaglig att det nästan går att ta på den. De åkte på förmiddagen. Inga ljud från grannarna. Kylskåpet, som jag aldrig hör annars, hörs plötsligt hur tydligt som helst. Det svaga suset av chassifläktarna i datorn hörs. Tydligt. Trots att datorn egentligen är riktigt tyst.

Var kompledig för att hjälpa en kompis med lite blandade datorproblem. Fick pizza, installerade ett ADSL-modem, en router och löste lite blandade småproblem med deras datorer.

Kom hem igen. Till tystnaden. Inte så att den skrämmer mig. Vissa människor klara inte av tystnad. Blir rastlösa. Måste ha musik. Eller något annat som jagar iväg tystnaden. För min del är det inga problem. Är man uppvuxen på landet utan grannar inpå knuten klarar man av att det är tyst ibland. Det blir bara lite mer livfullt när även resten av familjen är hemma...

Brorsan kom över på kvällen. Åt mat, fikade och spelade tv-spel. Riktig grabbkväll. Trevligt. Då och då. Att spela en kväll alltså. Umgås med brorsan är trevligt betydligt oftare. Förstår inte hur folk med familj hinner spela mycket och regelbundet...


Kul att leka med en kväll ibland. Dock bara en liten paus från det riktiga livet. Det som faktiskt betyder något.

Äntligen en...

...bärbar dator som inte kör OSX men som väcker habegär med sin form:
Asus
Zenbook. Om jag skulle ha en lite bättre bärbar maskin vore detta just nu det självklara valet.

Sjukdomar du inte kände till...

Var glad att du inte lider av Duke Nukem's disease:
Om man ändå vore normal...

Jag känner en massa normala människor. Sådana som, när de behöver en telefon, kan gå in i en butik, prata med en försäljare för att en liten stund senare komma ut med en telefon och sedan vara nöjd med den. Eller som köper en ny bärbar dator efter att ha bestämt en prisnivå och bara åker iväg och köper en. Har hört talas om människor som fattar köpbeslut avseende tekniska prylar utan att ha skummat av diverse forum på nätet. Och blivit nöjda med köpet! Konstigt nog.

Sedan känner jag mig själv. Killen som, inför sommarens datorbygge, ägnade en hel hög kvällstimmar i våras åt att dammsuga köprekommendationer för olika datorkomponenter. Som blev medlem på
Sweclockers bara för att kunna ställa lite frågor till allt kompetent folk som hänger där. Bara för att konstatera att råden stämde med det han redan klurat ut... Samma kille började läsa på riktigt nördiga (men mycket kompetenta) SPCR för att försäkra sig om att datorbygget skulle uppnå hans krav på tysthet. Killen var så aktiv på Prisjakt att han fick en piké-tröja med deras logga bara han kopplade sitt konto där mot sitt Facebook-konto...
Datorn byggdes och jag blev nöjd.

Nu ska det skaffas smartphone. De flesta tycks nöjda med att välja mellan IOS med några tillhörande mobiler eller Android med ett smärre hav av mobiler. Borde då inte jag nöja mig med det också? Näe... Nu ska det funderas. Kluras. Läsas på. Hamnade på Windows Phone 7. Har till och med bestämt mig (till 99 procents sannolikhet) för att det är Nokia Lumia 800 som gäller. Allt borde vara lugnt. Bara vänta på att den släpps i Sverige. Då känner du inte mig. Just nu följer jag fyra olika diskussionstrådar i två olika svenska forum på nätet samt två amerikanska nyhetssajter inriktade på WP7... Nörd? Jag?

Varför gör jag så här då? Ängslig för att köpa fel? Nej, jag är absolut inte en slav under Råd & Rön. (En tidning som, tillsammans med kommunens konsumentupplysning, skapar många grå hår hos ängsliga konsumenter...) Jag vill "bara" ha kolla på att jag får absolut mest pryl för pengarna i förhållande till mina behov och sedan vill jag kunna nyttja prylen till 100 procent.

Fast ibland önskar jag nästan (bara nästan) att jag vore lite mer normal och lite mindre passionerad kring mina prylköp...


Vad ska man ta..?