Nu flyger vi..!

Team Hot Weels rallyföraren The Yellow Driver satte nyligen ett nytt världsrekord när det gällar att hoppa långt med en bil. Hur långt? 104 meter!
Läge för förändring?

Gick in på min blogg och möttes av denna annons:En hint om att jag borde tänka på Beach 2010?


On stranger tides

Har sett den nu, Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten. Den var ok. Lite som en snabbmatsburgare. Man vet vad man får: Bukfylla. Ingen kulinarisk upplevelse.

Filmen bjöd, som väntat, på ett högt tempo. En hel massa specialeffekter. Humor. Lite action. Lagom många oavslutade trådar för att det ska räcka till en femte del. Tror den hade tjänat på att dämpa farten lite då och då. Dämpa lite mer än vad som faktiskt gjordes. En berg- och dalbana vinner på att det är just berg och dalar...

Såg den i 3D. Premiär för mig att se film i 3D på bio. Bättre sent än aldrig kan tyckas. Om det var något att ha? Nja, visst blir det ett ganska häftigt djup i vissa bilder men ibland blir det bara rent effektsökeri. Dessutom försämras ljuset lite vilket en del mörka scener blir lidande av. Kul grej men nästa gång det är dags för ett biobesök blir det troligen vanlig klassisk 2D. Om inte annat så för att slippa de gräsliga glasögonen.


Studenter och riddare

Nu har det blivit lite glest mellan inläggen igen. Det kan dock inte hjälpas. Dagarna har rullat på och den tid som ägnats datorn har till största delen lagts på att gå igenom de bilder som togs förra helgen (inklusive justeringar av råformatsbilderna samt konvertering till jpeg).

Vi var i Linköping och hälsade på min far. Det var på tiden, hade inte varit där sedan förra sommaren. Ett litet tips på vägen, om ni lämnar Uppsala vid 16-tiden en fredag och ska till Linköping: Ta inte E4 genom Stockholm. Det är kö där.

Lördagen tillbringades till stor del inne i Linköping. En trevlig shoppingstad med ett bredare utbud än Uppsala. Har dock inga planer på att flytta tillbaka.
Universitetsstäder brukar på ett eller annats sätt präglas av studentlivet. Så också Linköping. Just denna lördag var det studentorkesterfestival:Fika blev det på
Chocolat, ett ställe som inte bara serverar ypperliga bakverk och praliner utan även vet hur man tillreder en kaffe som tillfredställer även högt ställda krav.

Söndagen ägnades åt lite gammal hederlig medeltidsromantik. Ekenäs slott bjöd (förutsatt att man betalade inträdet...) på riddarspel. Tornerspel. Lansar som bryts. Svärd som svingas. En hel massa folk hittade dit i alla fall:Riktiga män hackar sallad med svärd. Från hästryggen.


Helt utan fruktan red de mot, och spetsade, höbalen.


Lansar splittrades.


De fyra tappra.


En helt annan sak, det är kul med en kamera som bränner av 6 bilder i sekunden när man fotar action. Det är mindre kul att reducera drygt 200 bilder i råformat till ca 40 skapligt bra bilder och sedan justera dessa på en småseg dator...

MajfikaKänns helt fantastiskt att kunna ta en förmiddagsfika på uteplatsen såhär några dagar in i maj. Det enda negativa är att längtan efter ett hus kommer väldigt starkt... Lite trädgård. En rejäl grill. Kanske ett uterum också? Om man får drömma...

En dammsugare räcker...

Vår dator börjar närma sig pensionsåldern. Den är nästan sju år och trots några uppgraderingar börjar den bli ganska slö (läs: bitvis enormt jätteseg). Dessutom låter den som en dammsugare när den belastas lite. Som exempelvis när man jobbar med bilder. Planen är att bygga en ny maskin i sommar. En snabb och tyst maskin som ska fungera minst lika länge som nuvarande burk. Just nu planeras bygget. Valet av komponenter sker med stor noggrannhet och främsta konsult i jakten på den ultimata datorn är folket i forumet på Sweclockers.


1,2 kg processorkylare kommer att hålla bygget svalt och tyst...

Tips: Fotoblogg

Har sedan några dagar börjat följa en ny fotoblogg. Ta en titt på Sthlm street. Fotografen Jimmy Duvholt bjuder på mycket fint gatufoto.

May the fourth be with you

Den officiella Star Wars-dagen går mot sitt slut. Hur har du firat? Troligen inte alls... Mitt eget firande är inte heller det särskilt mycket att skryta med - det sträcker sig inte längre än till denna blogg.

May the Force be with you!


Valborg i bilder

Lite sent men här kommer vår Valborgsmässoafton i bilder:


Snart börjar forsränningen. Och det var inte bara vi som ville se...


Pensionärsklubben hade bästa läget för att se det hela...


Ärlighet varar längst, var det så de tänkte när de namngav flotten?


Vad gör man inte för att se?


Mösspåtagning.


Härligt galet mycket folk som tittat på mösspåtagningen och nu skulle vidare.


Paus. Glass. Ben & Jerry. Lycka.


Och som avslutning, en riktig majbrasa ute i Storvreta.