Gott Nytt År!

Ett riktigt gott nytt år till er alla!


Foto från
Flickr.

God fortsättning!

Julafton är förbi. Har firat en osedvanligt grön (lugn, jag har inte blivit vegan...) jul. Frånvaron av snö är i det närmaste total och inte ens Bing Crosby lyckas råda bot på det hela med sin White Christmas.

 

Så nu sitter man här, hemma hos svärmor och svärfar. Klapparna öppnades igår, faten med julmat börjar sina så här mot slutet av högtidens andra dag och magen min är lite rundare än vanligt. Men livet är bra. I det stora hela. Saknar kaffekvarnen lite. Knäpp? Jag? Troligen. En aning i alla fall. Fick en fin julklapp av min kära fru, en Clever Drip:

Vore kul att få provbrygga en kopp. Eller två. Bryggaren sägs vara en av de enklaste vägarna till en god kopp kaffe. Men för att prova denna på ett seriöst sätt krävs en kaffekvarn. Och den är hemma i Uppsala. Men imorgon kväll, då är även jag där...

 


Tack för senast

För ett par veckor sedan gjorde vår Audi ett verkstadsbesök. Idag kom ett tackkort:Tror de försöker skapa lite premiumkänsla. De lyckades.

My Blackberry is not working

Briljant humor med en underbar brittisk accent:


Helgen som var. I bilder.

Helgen som var spenderade jag, min kära fru och lilltjejen i Stockholm medan farmor tog hand om vår fyraåring (som inte riktigt ser nöjet med två dagars strosande i butiker...). Stort tack farmor!

Sovrumsdelen i hotellrummet:Frun blev lyrisk när hon tittade in i duschen:


För avkoppling. Och ja, det fanns LP-skivor på rummet.
 


Stockholm gjorde sitt bästa för julstämningen trots brist på både snö och minusgrader:
 

Årets upplaga av julskyltningen på NK:
   

   

När lördagen led mot sitt slut var lilltjejen trött på att åka barnvagn. Det fick bli mat på hotellrummet. Vilket visade sig vara en besvikelse. Snyggt serverat men hamburgarna som döljer sig under kuporna lämnade mycket att önska. Kompakta och sega biffar som omöjligt kunde bestått av rent nötkött. Chokladtryfflarna var dock goda.


Lilltjejen prövar mammas och pappas säng:


Grand Central nästa!

Nej, vi ska inte besöka New Yorks legendariska station. Vi ska till Stockholm på en liten weekend, jag och frun tillsammans med lilltjejen. Storebror får stanna hemma i farmors sällskap.

Imorgon intar vi alltså
Scandic Grand Central för en helg fylld av julklappsinköp, gott fika och lite allmönt julmysigt fönstershoppande. Ska bli riktigt skönt...


Succé för Lumia 800

Ja, jag erkänner. Jag är grymt sugen på en Nokia Lumia 800 med Windows Phone 7.5. Men det är inte bara jag som tycks vara det, i Hollande har telefonen lanserats och efter ett par veckor säljer den bäst av alla smartphones hos Hollands största mobiloperatör. Alltså mer än nylanserade Iphone 4S 16GB, vilket måste anses vara lite smått otroligt med tanke på Apples lojala fans och den hysteri som tycks omgärda allt de producerar.


Vill ha!

Garantiärenden

Det var länge sedan jag behövde nyttja garantin för någon av våra prylar men de senaste veckorna har jag varit inne med två prylar på garantiservice. Det ena ärendet började jag ana redan i somras, vår PS3 började få problem med att läsa filmer som låg på blu-ray. Under hösten flippade den totalt och vägrade helt sonika att visa material från blu-ray-skivor.

Den andra prylen var vår fina systemkamera. Gummit på greppytorna fram och bak började lossna. Tydligen inte särskilt ovanligt på tidiga modeller av EOS 60D.

Vår PS3 lämnades in på Elgiganten och kameran på Mediamarkt, två kedjor jag egentligen inte gillar men handlat på när de envisas med att sälja saker så billigt att de garanterat förlorat pengar på affären... Bägge hav mig rimlig hjälp med hanteringen av serviceärendet även om personalen på Mediamarkt var den mest oengagerade jag mött på väldigt länge. Snacka om att se kunder i behov av service som en belastning.

Nu till jämförelsen av Canon och Sony. Nästintill walkocer till Canon. Lämnade in kameran tisdag kväll och den kan tidigast ha kommit till verkstaden på torsdagen. På onsdagen veckan efter inlämning av kameran var den tillbaka i Uppsala. Till skillnad från Sony, som bara bytte ut konsolen, hade Canons verkstad faktiskt arbetat med kameran och bytt ut gummigreppen. Det inom en vecka.

Sony (eller Nordisk Film) behövde ha två veckor på sig för att lösa ärendet. Detta trots att det enda de gjorde var att konstatera felet och skicka tillbaka en utbytesenhet (troligen en renoverad enhet).


Den är tillbaka!