Resfeber

Imorgon packar vi, på måndag jobbar jag och på tisdag åker vi till Thailand. Två veckor med sol och bad! Hur kommer då detta sig? Vunnit på lotto? Spelar inte. Rik? Möjligen i sossarnas ögon, där kan man definieras som rik när man tjänar 8000 kr i månaden... Sanningen är den att vi blir bjudna! Min svärmor fyller jämnt lite längre fram i vår och för att fira detta bjuder de med oss till Thailand i två veckor. Helt klart ett värdigt firande!

Lillkillen är redan redo:

Redo för stranden i nya kortbyxor och t-shirt som jag köpte i
Sydafrika för ett år sedan.


Det enda som återstår innan vi är klara att åka är det stora packprojektet... Det blir lite att tänka på och packa ner när man ska resa långt med barn. Och då reser vi med ett barn. All cred till de som reser iväg med flera småbarn.

På onsdag är detta min utsikt:Må gott hemma i snöslasket... ;-)

Årets tredje

Har nyligen avverkat en semla. Den tredje detta år. BTW, ni vet väl om att säsongen för semlor börjar den andra januari? Den jag åt ikväll var dock den första hembakade. (Kan man bli annat än lycklig när man kommer hem och frun har bakat semlor?) De andra två har köpts på Centralkonditoriet respektive Landings i Uppsala. Vilken var godast då? Utan tvekan och utan att försöka smickra: Min kära fru gör stadens godaste semlor.
Landings kommer sist, dels på grund av en lite märklig bismak på grädden men framför allt på grund av mandlemassan. De hade skurit en ca 5 mm tjock skiva av en vanlig "mandelmassekorv" och lagt under grädden. Illa.


Undrar om frun kan tänka sig öppna ett konditori..?

Felsponsrat

Såg på Vad blir det för mat? med Per Morberg. En aning överraskad blev jag när Lidl fanns med bland programmets sponsorer. Undrar vem som har tänkt mest fel? Lidl eller folket på TV4 Plus? Det passar liksom inte ihop. Per är killen som går till gårdsbutiken och köper sina grönsaker, han tillagar vildsvinet som han själv skjutit och beklagar att han inte lyckades fånga sin egen strömming utan fick köpa den hos sin lokale fiskhandlare. Jag tror inte att Per någonsin satt sin fot i en Lidl-butik. Troligen kommer han aldrig att göra det heller.

För mig står Lidl för allt som är tråkigt med matbutiker; oinspirerande, lågprisfokus, avsaknad av ett brett sortiment med mera. Pers matlagning är liksom Lidls raka motsats...

Hoppas verkligen inte att den genomsnittlige konsumenten är så lättlurad att denne tror att matvarorna som Per använder enklast köps på Lidl - de riskerar att bli lite besvikna då...Disclaimer: Jag har inget emot Lidl, jag tycker bara att de satsar sina sponsringspengar helt fel. Dessutom gör det katastrofalt trist tv-reklam...

Monster cravings


Minst liv 2008

I TV4 pågår just nu en frågesport där vinnaren just genom att vinna berättar att denne inte har så mycket till liv. Hur ska man annars tolka programmet Årets tv-tittare, en frågesport om tv-program. Som om det vore något att skryta med, att vara den person som tillbringat mest tid framför tv-apparaten 2008.

Frostig helg

Var nere i Linköping helgen som var, söndagen bjöd på kallt men väldigt vackert väder. Tog med kameran ut på förmiddagen:

   

   

Hur mycket mer får du?

Jobbskatteavdraget måste vara något av ett paradexempel på dålig kommunikation från vår nuvarande regering. En reform som gynnar alla löntagare framställs ofta som orättvis och något som bara ger de rika mer, alternativt målas den upp som något som pensionärerna får betala för att vi som arbetar ska få lite guldkant på tillvaron. Det är fel, pensionärerna har exempelvis inte fått högre skatt utan betalar samma skatt som när sossarna regerade. Jobbskatteavdraget är inte heller någon rikemansreform - om man nu inte är rik när man tjänar 19 000 kr i månaden...

Tämligen nyligen har webbplatsen
Jobbskatteavdrag.se öppnats. Där kan du som arbetar se hur mycket mer du fått över i plånboken sedan Alliansen tog över rodret.

Gott nytt år!

Önskar er alla ett riktigt gott nytt år!