Miljömuppen

Vår son har blivit en miljömupp, han har bestämt att våra spotlights över diskbänken lyser för ofta. På ett högst odemokratiskt sätt släcker han dem och vaktar sedan vid lysknappen för att kunna släcka på nytt om vi försöker att tända. Enda sättet att få arbeta med god belysning är att muta honom med en leksak som han inte lekt med på typ en timma och som därmed framstår som (nästan) ny.

På bar gärning:


Förhoppningsvis är detta en övergående fas som inte ger några permanenta skador - vore ju tragiskt om han började gilla Miljöpartiet... Men den risken är nog inte så stor.

Paulo kör över journalist

Har lyssnat på en intervju i P3 Populär med Paolo Roberto från i fredags. Bland annat berörs feminismen vilket får Paolo att tända på samtliga cylindrar, han kör fullständigt över den profeministiska journalisten. Intervjun finns här och detta om feminismen börjar efter ungefär 16 minuter.

SVD:s ledarblogg berör intervjun och publicerar ett utdrag ur den. Ett litet smakprov:

"- Hur ställer du dig till feminism till exempel?

- Jag är militant motståndare, det finns militanta feminister jag är militant motståndare till feminism.


- Men gud hur menar du då?

- Jag tycker att det är en extrem vänsteridé om jämställdhet med alla galna queerteorier. Vadå att kön är bara en konstruktion? Det ju bara nån som bara har suttit på universitet och snackat med andra såna här queerteoretiker tro. Det är väl bara att öppna fönstret och sticka ut huvudet så ser man hur världen funkar så ser man att det är skillnad på män och kvinnor. Det är skillnad på vår biologi, det är skillnad på vår muskulatur, det är skillnad på våra hjärnor. Det är annorlunda.

Däremot är jag en militant jämställdhetsivrare. Det är väldigt väldigt viktigt att vi är jämställda. Men det finns en jätteskillnad.

En gång i tiden skulle jag ha kunnat säga i feminismens linda att jag nog var feminism, men ju mer det har blivit ockuperat, det har blivit taget av de här militanta vänstermänniskorna


- Men det finns ju människor som kallar sig feminister i alla politiska läger..?


- Ja, men feminism för mig det är Gudrun Schyman och alla de här extrema vänsterfanatikerna. Det är bara att titta på sånt här som föräldraförsäkringen, jag menar, vem är det som är hemma med barnen? Kvinnor vill ju vara hemma med sina barn och vi delar hyfsat lika folk i Sverige och vi är världens mest jämställda land men svenska män får ju bara skit liksom."


Nybesiktigad

Vi har börjat med företagshälsovård på jobbet. Var på den första kontrollen nu i veckan, den inbegrep läkarundersökning, blodvärdesanalys, besök hos sjukgymnast och konditionstest. I fredags kom resultatet. Godkänd. Jag mår bra.

Skönt att ha det svart på vitt.


Telia missar målet * 2

Fick reklam från Telia idag. De informerade mig om att de valt att skicka direktreklam istället för att ringa och terrorisera mig. Allt på grund av ett slags nyvunnen respekt för mitt privatliv. Undrens tid är sannerligen inte förbi.

Erbjudandet sades vara så fantastiskt att de i det närmaste kände sig tvingade att kontakta mig. Så vad erbjöd de? Ett trippelerbjudande:
* Telia digital-tv med åtta kanaler, box och blandade kablar.
* Bredband (1,5-2 Mbit/s) via ADSL.
* Telia bredbandstelefoni med något paket som innebar att man ringde gratis till andra med Telia bredbandstelefoni.

Allt för 299 kr/mån.

Idag har jag:
* Telia digital-tv med ca 15 kanaler, box och alla kablar jag önskar.
* Bredband via fiber (10 Mbit/s)
* Bredbandstelefoni från Tele2

Allt  för 279 kr + 79 kr (som jag får ringa för) per månad. TV ingår i månadsavgiften i föreningen. Telia har missat att jag inte kan få (och inte heller behöver) ADSL och att jag redan har digital-tv. Det var deras första miss.


Miss nummer två.

Tänkte besöka kampanjens webbplats,
telia.se/trippelackord, och möttes av följande text:

This document you requested has moved temporarily.

It's now at http://www.telia.se/trippelackord.

Grattis Telia, ni skickar reklam till folk som varken kan eller har någon anledning att utnyttja erbjudandet och kampanjens webbplats är tillfälligt flyttad... Bättre lycka nästa gång!


Grattis Fredrik!

Tittade på K-G Bergströms utfrågning av vår statsminister Fredrik Reinfeldt och oppositionsledare Mona Sahlin. Fredrik utstrålade lugn och trygghet samtidigt som han lyckades leverera bra svar på de frågor som ställdes. Mona verkade trängd och undvek så långt som möjligt att beröra Fredriks frågor.

Härligt att få besked om att Mona ser en barnskötare med en månadsinkomst på 19 000 kr som en person man bör höja skatten för...

Solklar debattseger för Fredrik!

Lillkillen fyller ett år

Idag blev världens mysigaste (IMHO) lilla kille ett år. Detta började firas redan igår och kulminerade idag med en hel massa folk på besök här. Vet inte hur mycket han själv förstod av det hela men nog var det kul att se leksaksparken växa explotionsartat...

   

1. Är det kalas så är det... Frun har bakat hela veckan och här är resultatet.
2. Den glade ettåringen på sin största present.
3. Det är aldrig för tidigt att lära barnen att uppskatta god form... En av presenterna från pappa och mamma.

Läskiga Lars

Har tittat en del på kvällens tv-sända partiledardebatt. Lars Ohly är en otäck filur utan verklighetsförankring. När han talar låter det som att vi (jag och min kära fru) är nära på höginkomsttagare när sanningen är att vi ligger ganska nära medelinkomst. Vi borde, enligt Lars, beskattas hårdare. Själv lever Lars gott på ett skapligt arvode från riksdagen. Ett arvode som ligger långt över min inkomst. Ett arvode, som jag inte missunnar honom på något sätt, som gör att han saknar kontakt med den verklighet och det skattetryck som de flesta lever med.

Lars är läskig på fler sätt. Han tror inte att vi föräldrar klarar av att bestämma hur vi önskar ta hand om våra barn, hur vi önskar dela föräldraförsäkringen mellan oss. Han vill kvotera. Hälften var är hans melodi. Lämna oss ifred, Lars. Låt oss leva våra liv fria från dina ideologiskt baserade pekpinnar.

 

Party, party

Kommande helg blir det fest. Lillkillen fyller ett år! Fatta vad fort 366 dagar kan gå. Han har gått från att vara en liten hjälplös krabat som inte ens kunde hålla uppe sitt eget huvud till att vara en liten kille som håller på att börja gå på egen hand dit han själv vill.

Nu ska det i alla fall bli kalas. Frun har bakat kakor, så många att jag allvarligt börjar oroa mig för mitt midjemått. Det ryktas även om tårta... Karraktär? Jag? Knappast. Själv ska jag köpa present imorgon. Vad det blir? Kan jag inte avslöja här - lillkillen läser givetvis pappas blogg.

 

Nya vinklar

För den som önskar en svensk vinkel av debatten mellan de bägge vicepresidentkandidaterna, som avviker från den gängse medievänsterns, rekommenderas Dick Erixon:

Sarah Palin är autentisk, Biden den typiske politikern
‘Hur kan man vara för framtiden när man bara tittar bakåt?'
Optimisten Palin, pessimisten Biden


De som, inför debatten, talade om en bortgjord och chanslös Palin tycks ha fått fel.