Hur coolt som helst kanske?

Eller vad säger man? Tänk att vara polisen som satte handfängelse på Axl Rose. Eller han som satte Axl i fyllecell. Så rätt. Är man full, beter sig som en idiot och dessutom biter den stackars vakten som bara försökte göra sitt jobb ska man inte komma undan. Inte ens som man är megastor rockstjärna.

Fast man kan ju tycka att en så känd person skulle bära sig lite bättre åt och inte riskera den pågående turnén. Men det kanske är det som är "the Rock'n'Roll lifestyle"?Varför, varför, varför?

Jag förstår det inte. Denna hysteri. Aftonbladet skriver om det. Expressen likaså. Det drar miljonpublik på TV. Nästan alla jag känner gillar det. Tusentals människor beger sig till Skansen för att delta. Det handlar om Allsång på Skansen. Ikväll var det premiär. Jag kunde inte bry mig mindre. Fast jag såg det ändå. Min fru ville se det och jag gjorde henne sällskap. Hade jag varit själv hemma hade jag inte ens tänkt tanken att se det.

Är det fel på mig? Hädar jag den svenska folksjälen? Borde jag egentligen gilla spektaklet? Vet inte. Jag kan bara inte se det roliga i att sitta och sjunga allsång. Inte heller förstår jag forne programledaren Lasse Berghagens storhet. Hans uppenbarelse på scenen var nog för att jag skulle kasta mig över fjärrkontrollen för att byta kanal. Inte heller frun gillade honom. Nu är Anders boss. Men jag bryr mig inte. Fast ändå bryr jag mig. Jag skriver ju här. Suck.

Har medelsvensson någon gen som jag saknar? En gen som får dem att vilja sitta hemma i TV-soffan under sommarens tisdagskvällar för att sjunga? Eller alla som går dit, tycker de att det är kul med allsång? Eller jagar de bara sina "fifteen minutes"? Kanske är jag cynisk men jag tror mer på det senare...

Kvällen bjöd bland annat på ett inslag från Jösses flickor, ett inslag som mycket väl kunde vara kampanjmaterial för Feministiskt Initiativ. En riktigt hemsk upplevelse alltså.

Fast Frans var lite cool...Dagarna går...

...fort ibland. Midsommarhelgen kom och passerade. Måndagen likaså. Plötsligt känns det som att semestern med start vecka 29 inte är särskilt långt borta. Ålderssymptom? Detta med att tiden går fort. Vet inte. Inte helt ologiskt iofs. När man var 10 år innebar ytterligare ett år 10 procent av hela ens liv. Numera är ett år endast dryga tre procent av hela mitt liv. När man närmar sig nittio kommer åren gå vansinnigt fort...


Någon som vill köpa en bättre begagnad espressomaskin (
Melitta Caffeo No 64) förresten? Maskinen kostar i butik idag 5990:- och min maskin från oktober -05 säljes för 4000:-.

...det finns fortfarande framkallningsutrustning till salu...

En tanke slog mig, borde jag starta en konkurrent till Blocket.se? Eller kanske annonsera där istället för här? Framgången med annonser här har inte varit så stor ännu...


Dagens Dilbert är bra. Fortfarande.Midsommar

Glad midsommar på er allihop!


...själv tänker jag ägna helgen åt vänner, god mat och fotboll. Hoppa runt fallosymboler, hinka i mig berusningsmedel och göra saker jag ångrar efteråt överlåter jag åt andra...

Light & Mentos

Om man blandar Coca-Cola Light och Mentos kan man få en fontän. Detta har fenomen har, som så många gånger förr, med internets hjälp spridit sig. Webbplatser som YouTube kryllar av videosnuttar där folk skapar sina egna Light-fontäner. Men det finns en video som slår dem alla:

Killarna på EepyBird.com skapade en kopia av Bellagio-fontänen i Las Vegas..!

Har man för mycket tid över då? Eller bara kul..?Pengar och tid över?

Bränner pengarna i fickan? Livet är ett enda långt sommarlov? Gör som denna engelsman. Bygg din egen katapult och kasta iväg brinnande pianon. Eller kanske en bil..?Sjukt

Vill du läsa om något som är helt galet och fel? Läs dagens ledare i SVD:

Profitjakten går före de anställdas val
Stämning

Och då menar jag känslomässig atmosfär. Inte att någon vill dra mig inför domstol. Det var det igår kväll. Var inbjuden till en av jobbets leverantörer, det var grillkväll med efterföljande fotboll. Efter ett par skivor grillad fläskkarré med tillbehör bänkade vi oss framför projektorduken där matchen Sverige-England skulle visas.

Det blev en upplevelse. Mellan 40 och 50 personer som skriker ut sin förtvivlan, frustration och glädje skapar en tät atmosfär. Alla var plötsligt experter. Visst hur vårt försvar skulle förändras. Varför anfallen i första perioden var lama. Hur mittfältet skulle skötas. Kul var det. Och det är inte ofta som oavgjort nästan känns som en vinst...

Storbild
Den stora bilden som skapade magin...


Nu är det bara ladda inför lördagen. Hoppas min röst hinner återhämta sig...

Semester på en dag

Ledig lördag. Sol. Frun har fått sommarlovets välkomna paus från lärarjobbet. Vad göra? Vi packade picknickkorgen och for till Öregrund.
Att det blev just Öregrund kan ju till viss del ha påverkats av att ägarna till ICA Kvantum i Uppsala erbjöd sina stamkunder mycket billig fika i det café som de driver där ute... Vem tackar nej till en dubbel espresso, latte, chokladkaka och en cookie för blott 20 kronor?
Öregrund är ett riktigt trevligt ställa att strosa runt på en varm sommardag. Massa fina båtar att titta på. Pittoreska hus och gränder. Vatten och klippor. Plus en hel del annat som förklarar varför man faktiskt står ut med att bo i detta land vintertid.


Öregrund
Det farliga med att gå runt här är risken att väcka suget efter en egen båt...


Imorgon kommer det en ny, solig, underbar dag... :-)Hur är läget?

I gårdagens SVD kunde man läsa ett intressant inlägg av Per Ericson. Eftersom det inte går att länka direkt till inlägget (hela sidan som PDF här) lägger jag in det som helhet nedan:

"SWEDEN | Inte som här
Vi har det ändå ganska bra

Så här inför valet är det många som klagar på det som är dåligt i Sverige. Nog finns det ett och annat att anmärka på. Men vi borde ändå vara tacksamma för det vi har. Många har det så mycket sämre.
Jag kom att tänka på det när jag läste Financial Times i går. Där fanns en artikel om ett annat EUland, som McKinsey Global Institute har analyserat.
Arbetslösheten är skyhög. 15 procent. Och det är tydligen tre gånger mer än vad regeringen hävdar. Värre kommer det att bli. Uppemot ett par hundra tusen jobb flyttar ut till andra länder under den närmaste tioårsperioden. Om inget görs.
Nej, detta verkar inte vara ett land med särskilt goda framtidsutsikter. Befolkningsutvecklingen sätter en redan hårt ansträngd offentlig sektor under ständigt ökande tryck. Utgifterna skenar. På McKinsey Global Institute tror man att inkomstskatten på den lokala nivån kommer att behöva höjas från omkring 30 procent till 50 procent. Fast förmodligen kommer medborgarna inte att acceptera det, eftersom den offentliga sektorn samtidigt förväntas bli allt sämre på att leverera den service som efterfrågas. Vilket rövarnäste!
Jag vet inte när de har parlamentsval i Sweden nästa gång, men man kan tänka sig att regeringen ligger rätt risigt till redan nu. Det måste ju vara rena upploppsstämningen i väljarkåren. Här i Sverige tar vi det lite lugnare. Visst har vi våra problem. Men det är inte som i Sweden. Där riskerar hela välfärdsbygget att rasa samman.


PER ERICSON
Ledarskribent
"


Det känns som att det är mer än valpropagande från Aliansen när McKinsey påstår att den Svenska arbetslösheten är 15 procent. Jag har iaf lite svårt att tro att det är Alliansen som köpt rapporten och fått den publiserad i Financial Times... Göran Person borde kanske vakna upp ur sitt strutslika tillstånd, inse att läget är illa och att hans senaste tolv år (skrämmande läng tid) är ett misslyckande.

Artikeln i FT finns här (hela artikeln dock endast för registrerade användare).

JAAAAAAAAAAAA.....!!!!

DÄR SATT DEN!!!


Nu blir det riktigt kul att se på Sverige-England på storbilds-TV... :-)


Och för er som undrar, jag lever fortfarande inte för fotboll. Men kul är det!Fira hårt och sov gott!

Annorlunda

Kan inte annat än att delge er en krönika av Johan Hakelius. Den återfinns här och jag citerar alltihop nedan:

"Piercingar gör inte någon annorlunda
Det var i den andra tidningen, killen heter Johan och är 23 år. Frågan var när han skulle ”få ett jobb”.
  Ja, inte vet jag.
  Johan säger att hans problem är att han är ”annorlunda”. Hur? undrar ni kanske. Är han döv, blind, stum, halt, lytt? Har han tre ben, 14 fingrar, två huvuden, puckelrygg? Är han svart, gul, röd, blå? Nyss nedstrålad från stjärnskeppet Enterprise? Siamesisk tvilling? Folkpartist?
 
  Så vitt det går att utläsa av artikeln inget av detta. Johans ”annorlunda” är av ett helt annat slag: Han har hängt ett halvkilo järnskrot i ansiktet.
  Två kapsyler sitter i örsnibbarna, en gardinring mitt i näsan, en ring i ögonbrynet, två i varsin mungipa och en nit i underläppen.
  ”Jag har varit på anställningsintervjuer där de sagt åt mig att ändra på mig, men jag anser att man får se ut som man vill. Vi lever inte på 1800-talet.”
  Därför ställer nu Johan ”krav på politikerna”. Han har gymnasieutbildning i musik och vill jobba i vården. Det borde de fixa.
  Och det är väl här någonstans man får lust att säga ett ord eller två om begreppet ”annorlunda”. Vi lever som sagt inte på 1800-talet. Så hur annorlunda är det, på det här som inte är 1800-talet, att ”uttrycka sin personlighet” genom att klä ut sig till Freddy Krueger?
  Hur annorlunda är det att, när andra människor därefter uttrycker sin personlighet genom att inte anställa en, beskriva sig som ett offer? Och hur annorlunda är det då att ställa ”krav på politikerna”?
  Hur annorlunda är det att någon medkännande tidning får nys om alltihop och gör sig till megafon för kraven, alldeles på allvar? Och hur annorlunda är det att inte landet, när det sett artikeln, skrattar så barren trillar av Sveaskogs samlade granbestånd?
 
  Inte ett dugg. För saken är ju den att det inte finns något annorlunda med Johan, eller hans historia. Tvärtom. Johan kan hänga hur många ringar, kapsyler, nitar och kedjor han vill, i varje synlig och osynlig mjukdel på kroppen.
  Det gör möjligen att han stör tv-mottagningen, men det gör honom inte annorlunda. Tvärtom. Han är ytterst normal, om han samtidigt kräver att någon annan tar ansvar för de problem han valt att skapa för sig själv.
  För vi lever inte på 1800-talet. Tyvärr.
"Bra och bäst

Inom många (alla?) områden finns det de som är bra, till och med mycket bra. Det finns också de som är bäst. Det finns sportjournalister. Och det finns radiosportjournalister.

Att vara sportjournalist i en TV-sändning kräver "bara" att du har koll. Du kan ta dig tid att förklara något. De som tittar ser spelet ändå. Hinner inte du med så ser tittarna ändå. Du kan förklara under reprisen.

Att skriva om sport i en tidning är inte heller omöjligt. Du får tid att formulera dig. Du slipper förväntningarna - ingen läser ett sportreferat för att uppleva nerven i matchen.

Att vara sportjournalist i radio är något helt annat. Du ska i samma takt som spelet sker förmedla vad som händer till en massa folk som lyssnar men inte ser planen. Det räcker inte med en rapp tunga. Inte heller med en massa kunskaper i sporten som bevakas. Du ska dessutom klara av att måla upp händelserna i lyssnarens inre. Då är det kanske inte så konstigt när de ibland slår knut på sig själv i sin iver att beskriva vad som händer. Som i premiärmatchen i fotbolls-VM. Jag hörde vissa delar av den på radio och ett par citat bet sig fast.

När Tyskland gjorde sitt ledningsmål efter fem minuter:
"Han sätter precis i krysset. Inte ens ett sandpapper hade gått emellan bollen och stolpen. Inte ens lite ögonskugga." - jag bara undrar, är jag den ende som inte tänker på sandpapper och ögonskugga när jag ska associera till något riktigt tunt?

Senare i samma match, en tysk har bollen:
"Han gör 7000 kroppsfinter utan att röra på benen. Costaricanen går inte på någon av dem." - Stålmannen, gå och göm dig. Så många kroppsfinter hinner inte ens du på två sekunder...Radiosportjournalister, ni är de bästa!Sjukt

Jag är förkyld. Det är sjukt trist. Så hade iaf Grynet sagt. Fast jag gillar inte Grynet. Men säger så ändå. Sjukt trist.

Vi var bortbjudna ikväll. Frun fick åka själv. Jag är hemma och vilar. Trist.

Ska på kurs för jobbets räkning imorgon. Två dagar. Tänker åka trots jobbig förkylning. Det är både kul och mindre kul med kurser. Kul att träffa folk, lära sig nya saker, äta god mat och få ett avbrott i det vanliga arbetet. Mindre kul att vara borta från frun. Det är något visst att gå och lägga sig tillsammans. Undrar om kollegan jag delar rum med kan sova i korridoren så att frun kan komma och sova över?

Var nere i city idag. MQ hade smygpremiär på sommarrean för deras stamkunder. Hittade en snygg piké. Frun hittade också en del kläder. Om det inte hade varit för förkylningen hade det varit en perfekt eftermiddag. Lite klädfynd. God glass och vackert väder. Mycket folk att titta på. Men förkylningen tog liksom udden av glädjen...
Ljuspunkter
- Skatteåterbäring
-
Ben & Jerry's Cherry Garcia
- Vädret
- Smoothie & Islatte i vår mixer
- Städad lägenhet

Mindre ljusa punkter
- Förkylning
- Hastigheten hos Blogg.se
- Förkylningen (igen)Jag är glad...

...att mitt liv är mycket mer än fotboll...


...fast det var illa trist med 0-0 i premiärmatchen. :- /


God natt!

Bilden i bilden i bilden...

Kolla in denna sida! Det kan ta en liten stund att ladda in sidan men det är det värt. Väl där kan du resa in i en bild för att upptäcka nya bilder. Och sedan resa in i de bilderna för att upptäcka ännu fler bilder. Och därefter resa in... Ja, du förstår säkert...

Fascinerande. Varför finns sidan? Vet inte. Har inte försökt ta reda på det heller.

Ska bara zooma mig igenom några bilder till...

Glädje

Dilbert har sedan länge varit en favoritserie. Lätt nördig, lite underfundig humor kryddad med en hel del ironi. Dessutom en stor igenkänningsfaktor för alla som jobbar eller har jobbat i ett kontorslandskap och/eller på ett IT-företag.

Sedan ett par veckor kan man på  IDG.se läsa dagens Dilbert. Hur glad kan man bli på en skala?


:-D
Carola leder över Lordi

Så är det i alla fall om man tittar över en längre tid eller i Sverige. I Finland vinner Lordi stort. Vart undrar ni kanske? På Google Trends. Det senaste verktyget från Google. Du kan jämför olika sökord och se för antalet sökningar förändras över tiden med mera. Klart roligt.

Jesus vinner för övrigt stort över Mohammed...Mixer

Vi har införskaffat en mixer* till vår hushållsassistent. Vilket underbart tillbehör! På ett par minuter har frukostyoghurten omvandlats till en läskande smoothie. Visserligen med hjälp av lite mjölk, frysta hallon och lite honung men ändå. Islatte är också något som man fixar snabbt.

Varma sommardagar, var är ni? Jag vill sitt på balkongen och njuta av en smoothie...

* Det heter mixer och inte "blender" på svenska trots att det senare allt som oftast syns i svenska annonser.

Sverige är värt att fira

Nationaldag idag. Helgdag har den blivit också. Tyvärr på bekostnad av Annandag Pingst istället för första maj...

Men värt att fira är det i alla fall. Även om jag inte kommer att bege mig till Skansen. Dick Erixon har (som vanligt) några väl valda ord att
säga. Jag kan inte annat än att citera hans avslutning:

"Vi behöver nu hitta tillbaka till friheten, innovationerna och arbetsmoralen. Det som gjorde Sverige rikt. Socialismen, bidragen och statens politiska feodalherrar håller på att göra oss fattiga igen. Vi bör lyssna till historien!"


Glad nationaldag på er allihopa!

...eller hur man nu säger...

Hur kom det dit?

Idag har jag och min fru röjt lite i vårt förråd. Det var då tanken kom. Vad gör alla dessa saker i vårt förråd? Hur kom de dit? Någon mer än vi som har en nyckel till förrådet och som brukar lägga dit skräp? Eller var vi bara oförmögna att kasta en massa saker när vi flyttade till denna lägenhet? Vad vet jag...

Exempel på saker som hittades och slängdes:

* En banankartong full med 10+ år gamla utländska (företrädesvis brittiska) inredningstidningar. Varför fanns de kvar? Vi har aldrig tittat i dem... Stilen känns inte aktuell och vi (min fru) prenumerarar på två stycken svenska så inspirationsmaterial saknas inte heller...
* Trasiga startkablar som jag var helt säker på att jag hade kastat. Är det verkligen ingen som burit tillbaka dem? (Hittade även mina hela startkabalr som lades ut i bilen...)
* Kartongen till en gammal CD-brännare. Hur lyckades den klara flytten hit?
* Murkna joggingskor. Fast de kanske inte var murkna när jag flyttade sist?
* En dunk med motorolja av okänd kvalitet som passade i förrförra bilen...

Men nu är allt ovanstående och en hel del till borta... Och det känns skönt!


Någon som vill köpa en nästan komplett mörkrumsutrustning av mycket god kvalitet? Apparaten finns fortfarande till försäljning i handeln och mitt exemplar är (tyvärr) oanvänt. Apparaten (Durst 370-M Svartvit) och objektivet till den (El-Nikkor 50/2,8N) kostar idag knappt 8700:- men jag säljer mina grejer för 1900:- och då ingår diverse tillbehör.Ljuspunkter
- Nystädat förråd
- Hyfsat väder
- Rabarber- och jordgubbspaj

Mindre ljusa punkter
- Det finns ett förråd i lägenheten också...
- Pollen på bilen