Stolt svensk

James Hoffman, kafferostare på Square Mile Coffee, hyllar svenskrostat kaffe:

Taste of Sweden from James Hoffmann.

Fantastiskt att några små rosterier i vårt avlånga land är så pass duktiga att kaffeälskare som James i London anordnar en temakväll med syftet att provsmaka svenskrostat kaffe. Man blir lite stolt...

 

Dick får göra jobbet...

Borde kommentera Israels anfall mot Gaza men jag orkar inte... Borde kommentera att det sker till följd av att Hamas med vänner avfyrat en väldans massa raketer mot Israel den senaste tiden. Låter Dick Erixon göra jobbet:

Palestinska raketer dödar barn

Tur att det finns andra som orkar...

Sen julkalender

SVD publicerar en repris på Berglins underbara alternativa julkalender. Läs, skratta och njut!

Julklappslycka

Min fru vet hur man handlar julklappar. Trots att hon ibland (ganska ofta..?) tycker att mitt kaffeintresse är en aning överdrivet köpte hon två mycket trevliga kaffeklappar till mig. Den första var en Aerobie AeroPress:Den andra kaffeklappen var ett paket av favoritkaffet. Tack älskling!


Nu är det bara att ge sig till tåls tills man kommer hem till kaffekvarnen...

God jul!

En riktigt god jul till er alla!

Så här blev det

Nu hänger lampan på plats och den utlovade bilden kommer här:


Klart grabben ska ha klänning?

Igår kunde man på SVD Brännpunkt läsa en väldigt bra debattartikel, Genusvetare förvirrar barnen.

Där får man en skrämmande insyn i hur den moderna förskolan (eller dagis, som jag hellre säger) kan fungera när den är som mest trendkänslig och politiskt korrekt. Mina skattepangar kan tydligen användas till något som kallas genuspeng, ett bidrag förskolor kan söka för att ta dit en genuspedagog som kollar om de är tillräckligt politiskt korrekta... Dessa pedagoger, som ägnat sig åt en hel del pseudovetenskap, gör allt vad de kan för att ta bort allt som kan uppfattas som typiska kill- eller tjejgrejer.

Barnen ska omvandlas till några märkliga könslösa varelser. För mina skattepengar. Absurt.Artikeln har gett upphov till en hel del reaktioner.

Färdig

Nu är lampan som påbörjades i torsdags klar. Igår monterades de sista bitarna på skärmen, allt som allt tog monteringen fyra-fem timmar. Idag inhandaldes en lampsockel med sladd på IKEA och nu hänger lampan i vardagsrummet. Ska ta en bild på den lite senare och lägga ut.

Pysselkväll

Här har det pysslats hela kvällen. Frun fixar med julkorten - de blir grymt snygga. Själv har jag börjat bygga på lampan som vi fick i (en lite tidig) julklapp av svärmor och svärfar, en Norm 69:Det är lite pill med de 69 delarna och det tar en hel del tid. Har kommit halvvägs ikväll. Hittills går det bra, lite som när man var liten och byggde modellflyg - fast mer vikande och mindre limmande. Har också kolla på att bitarna hamnar åt rätt håll... Läste att man på NK kan få den monterad för 250 kr. Det priset måste betraktas som rena fyndet med tanke på den tid det tar.


To be continued...


Frukost...

...och då blir det julskinka. Gjorde julskinkan i söndagskväll och igår var det premiärsmakning. Mycket god trots att den var inne lite för länge i ugnen på grund av en trilskande stektermometer. I år blev det Cajsa Wargs kryddskinka. Lite annorlunda men mycket god.

Nästa år hoppas jag att det finns rimmade skinkor med färre E-nummer än två...

Grotesk omröstning

Blev nog lite fel på SVD.se idag, jag hade i alla fall inte lagt den omröstningen vid den artikeln:


Snö nu!

Checklista för julstämning:

Här inne är det mysigt. Pyntat och fint. Visst, vår lilla plastgran ser inte fullt så fin ut som när frun var klar med den. De flesta julgranskulorna har sonen lagt beslag på och när han testat studsen i dem *tänker tacksamt på plastkulans uppfinnare* så har vi lagt undan dem. MVG i julstämning.

Jag har även handlat en del julklappar. Några av dem helt trendriktigt via nätet. Julstämning ok.

Ett julbord och efterföljande julkonsert på konserthuset hanns med förra veckan. Klart bra julstämning.

Ute då? Där är det en plusgrad och regn. IG för julstämningen.


Ge mig snö. Nu!

Like no other

Idido Misty Valley. Smaka på det namnet. Det är det godaste kaffe jag smakat. Läs bara denna beskrivning från rosteriet:

"Kring staden Idido i regionen Yirgacheffe i Etiopien processas ett högst originellt kaffe; ett kaffe som tror att det är en färskpressad fruktjuice. Från högmogna kaffebär sker torkning och långsam fermentering direkt under solen och under oavbruten omrörning. Resultatet blir en explosiv fruktintensitet med dominans av mandarin, aprikos och söt lime. 

Av Solomon Worku har vi köpt en mikrolot på 50 säckar som är smått galet bra. Fruktig som aricha, men mer citrus och inte lika mycket jäst frukt. Passar utmärkt som bistro och brygg men även som espresso kommer varma söta citrusfrukter fram."

Personligen tycker jag att eftersmaken liknar blåbärspaj.Ännu finns det lite kvar i min påse och jag ska njuta till den sista droppen...

 


Dig, dig

Besökte I huvudet på en hemmamamma. Nu är även jag en Indy på skattjakt. En liten varning, det är enkelt att bli beroende...