Gucka

Det har blivit en del matskriverier på sistone... Men äta bör man ju... Och det är alltid trevligare att äta god mat än mindre god mat. Nu närmar sig sommarens griltider och till grillat är det ofta gott med någon god röra. Eller gucka. Kärt barn, ni vet... En plats att besöka då är Guckalandslaget, en webbplats där vem som helst kan skicka in sin favoritröra.

Själv nöjer jag mig med att delge er vårt favoritrecept på Tzatziki:

Ingredienser:

0,5 l yoghurt naturell
1 st gurka, stor
1 tsk salt
2 st vitlöksklyftor, rivna eller mycket finhackad
1 skvätt citronsaft, efter smak
2 tsk olivolja

Tilllagning

Vill du göra en riktigt god tzatsiki kan det vara mödan värt att lägga ned lite extra tid. Låt yoghurt och gurka vätska av sig väl och pressa ur vätskan ordentligt. Använd naturell yoghurt, eller ännu hellre en god grekisk eller turkisk yoghurt som är fastare i konsistensen och inte behöver rinna av så länge. Har du ont om tid går det att hasta ihop ingredienserna och servera direkt. Slutresultatet blir dock inte lika bra och lämpar sig inte särskilt väl att spara i kylskåp. Är gurkan inte väl avrunnen blir den gärna gummiaktig och tzatzikin blir rinnig.

1. Häll yoghurten i ett kaffefilter, eller i en sil klädd med kökshandduk. Låt stå minst 1 timme, gärna längre, så att vasslen rinner av. Grekisk eller turkisk yoghurt klarar sig bra utan detta moment.

2. Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet.

3. Lägg gurkstrimlor och salt i en skål. Låt stå och dra ca 1 timme

4. Häll över gurkan i en sil. Pressa ur all vätska.

5. Blanda yoghurt, vitlök och olivolja. Tillsätt gurkmoset. Smaka av med salt och några droppar citron. Låt gärna tzatzikin stå och dra ett par timmar i kylskåp så sätter smakerna sig ordentligt.

6. Servera tzatzikin som förrätt med ett gott bröd och oliver. Eller som dipsås eller dressing. Eller till grillat kött eller...Kalla fingrar?

Jag har tidigare skrivit om udda USB-prylar, här kommer en till:

Sitter du framför datorn i mer somriga kläder än vad du önskar? Frusen om fingrarna? Lugn, lösningen finns:

USB-handske

USB-anslutna fingervantar med inbyggd värme! All information om detta omistliga datortillbehör finns här (nästan läsligt översatt av Babelfish). Om du är Japan eller bara osedvanligt duktig på japanska läser du här.Ljuspunkter
- Jag var bara nära att bli oskyldigt påkörd två gånger i helgen.
- Ljusa kvällar och helt ok väder
- Brorsans X-box står i vårt vardagsrum...

Mindre ljusa punkter
- Telefonsäljare
- Mahmoud AhmadinejadIkonernas krig

Någon med för mycket tid har lekt igen.Apan lagar mat

Internet fascinerar mig. Alla webbplatser som skapas av entusiaster bara för att. Idag hittade jag ännu en sådan där webbplats som verkar ha skapats bara för att någon ville det*. Platsen är  hi monkey.

Missa inte apans kokbok, fylld med en hel massa recept där apan leder dig steg för steg från förberedelser till ätklar rätt. En klar favorit är guacamole med nacho's:

ApanGod natt!
* Fast i detta fall kan man ana ett syfte med webbplasten också.

Livsnjutare

Har hittat en helt otrolig blogg. Iaf om man, likt mig, är lite kaffegalen. Platsen att besöka är Bloggen för livsnjutare. En herre vid namn Dan skriver om det mesta som rör kaffe* och nivån är trevligt seriöst genomnördig. Det bjuds bland annat på tips om hårdvara, kaffehändelser och bilder på hur det kan se ut när en som kan sitt hantverk skapar en cappuccino eller en latte.

Latteart

Bilden ovan kommer från Dan och är ett exempel på vad som kallas "latteart". Den dag mina cappuccinos ser ut så lovar jag att skriva om det här...
Trist förresten att det inte finns något café här i Uppsala med en barista som tar sitt yrke på fullaste allvar och levererar espresso på nymalda bönor med en riktigt tjock crema. Eller är det någon som stött på ett sådant? Tips mottages gärna.
* Den typ av kaffe som utgår från en espressomaskin.

Jakten på 72

Hade tvätttid imorse. Klockan 07:00 började den. Kom ner till tvättstugan och fann att någon hade lämnat sin bokningscylinder i dörren. *suck* Trevligt nog hade de i alla fall lämnat dörren till tvättstugan öppen. I själva "tvättstugehuset" finns det två tvättstugor men givetvis var den andra bokad så problemet löstes inte med ett snabbt byte av vald tvättstuga. Vet inte om jag är fånig men jag vill gärna låsa tvättstugan när jag lämnar den. Skulle inte vara så kul att bli av med större delen av klädinnehavet...

Så, hur lösa situationen? Jag bestämde mig efter visst övervägande att leta reda på lägenhet nummer 72. Är man inte uppe klockan 7 på morgonen får man skylla sig själv när man blockerar låset till tvättutrymmet...  Alternativet att äta frukostpicknick själv i tvättstugan och sedan läsa SVD till det var färdigtvättat lockade inte - det skulle behövas en riktig schysst fåtölj där nere för att ens överväga...

Jakten inleds. I det område som kan tänkas boka tvättstugan finns ca 200 lägenheter fördelat på en hel massa olika trappuppgångar. Vi bor i lägenhet 123. Efter att ha kikat i några uppgångar anade jag vartåt jakten skulle riktas. Väl framme vid rätt lägenhet var det bara att repa mod, testa morgonrösten, plinga på klockan och ta fram sitt bästa leende. En pigg barnröst undrar vem det är. Skönt, någon var ju uppe... Efter en stund öppnar en nyvaken mamma som ber om ursäkt och följer med ner till tvättstugan och löser mitt problem.

Resten av tvättiden var helt händelselös och lagom småtrist. Ser fram emot att ha både tvättmaskin och torktumlare i nya lägenheten...Ljuspunkter
- Kladdkakan som frun bakade till mig innan hon åkte
- Det otroligt fina vädret.
- Blir bjuden på middag imorgon, det är så trist att äta själv...

Mindre ljusa punkter
- Frun är borta hela helgen.Korkade undersökningar

Då och då får jag erbjudanden via e-post att delta i någon form av marknadsundersökning. Varför ger jag då av min tid när enda belöningen vanligen består i möjligheten att vinna en trisslott? För att undersökningar intresserar mig. Och skrämmer mig. Inte skrämmer som i att jag blir rädd för dem. Mera att de ibland (typ riktigt ofta) är skrämmande dåliga.
Ta den undersökning som jag svara på just nu medan jag skriver detta. Den handlar om energidrycker (typ Red Bull med vänner). Jag har precis svarat att jag dricker energidryck 1-3 gånger om året. Här följer resten av frågorna och mina funderingar:

Var brukar du köpa energidryck? Jag svarar "Annat ställe" eftersom det inte finns något alternativ för "Dricker endast då jag blir bjuden" eller "Köper inte själv". Hallå?!?

Vid vilken tid på dagen brukar du dricka energidryck? Japp, brukar dricka är också mitt ordval när det sker 1-3 gånger om året. Kaffe brukar jag dricka dagligen. Vatten likaså. Juice brukar jag dricka ett par gånger i månaden men där går gränsen för brukar...

Var brukar du dricka energidryck? Se föregående fråga...

Vilka av följande energidrycker har du hört talas om? Jo, jag har hört talas om alla de efterfrågade varumärkena...

Kryssa i alla märken du brukar köpa. Ledsen, jag minns inte ens vad det var för märke sist som jag blev bjuden... Givetvis finns inte alternativet "Minns inte/Vet ej" utan endast "Annat märke".

Vilken av följande energidrycker köper du oftast? Så ofta som kanske en gång per år vet jag inte vilket märke jag köpte... Annat märke blev det nu iaf.

Diverse bildfrågor...

Diverse frågor med Red Bull och ett nytt märke som alternativ och olika priser på dessa samt frågan "Skulle du köpa den dryck du valde ovan i en verklig köpsituation?" med alternativen Ja/Nej. Jag valde Red Bull vid samtliga tillfällen men svarade också nej på frågan...

Samt ytterligare några produktfrågor...

Jag hoppas för beställarens skull att de sorterar bort alla som dricker energidryck mindre än en gång i månaden... För hur bra kan en undersökning bli när relevanta alternativ saknas och man måste svara för att komma vidare? Varför filtreras inte följdfrågorna mer när den inledande frågan ger information om att svarspersonen inte kan ge relevant information på ett flertal frågor? Det är ju ändå en webbaserad undersökning...Ljuspunkter
- Det sitter sommardäck på bilen... :-)
- Gruset på gång- och cykelbanor* börjar sopas bort... Ett säkert vårtecken!

Mindre ljusa punkter

- Frun är borta hela helgen.
- Ska tvätta imorgon vid 7-tiden...


* psykelbanor för er som undrar...

Gulliga SVT

Satt och såg på Niklas mat ikväll. Lite småtrevligt matprogram men inte på långa vägar i närheten av min favorit bland TV-kockar: Jamie Oliver.

SVT ska ju vara neutrala, ickekommersiella – ni vet, allt det där snacket om fri television. Ibland blir det löjligt, på gränsen till gulligt. Som när man tar bort etiketten från konservburken med majs. Ikväll hände dock det oväntade. Det gick att läsa logotypen på den mikrovågsugn som användes i programmet. Det stod LG på den. Undrar om det blir skandal nu. Vem ska avgå? Måste Christina lämna sin post efter detta genomkommersiella snedsteg? Eller är det ett trendbrott? Är det dags för en ny slogan? Fungerar verkligen ”Bunden television”?

Undrar förresten hur det känns att ha konstruerat en receptskylt med texten ”1 dl burk majs” och visat den i SVT? Särskrivningen skördar nya offer...


På tal om tv-program, jag saknar Top Gear och jag har ingen förståelse för att Kanal 5 istället visar Monster Garage på måndagskvällar. Amerikansk vräkighet får liksom svårt att mäta sig med brittisk  ironi... Tröstar mig med ett litet Top Gear-citat:

Now this is Island, remember that even Bjork is normal here.Ljuspunkter
- BLT-sandwich
- Hallåan i SVT som som till eftertexterna för Niklas mat säger: "Niklas mat - godare för varje gång."
- Tvätta bilen och byta till sommardäck imorgon.

Mindre ljusa punkter

- Frun är borta hela helgen.
- Valfläsk i regeringens vårbudget.


Magkänsla och timing

God fortsättning på er! Om man nu kan säga så även efter påsk. Det funkar iaf efter jul och nyår...


I måndags kväll satt vi och såg på
Mission: Impossible. På TV4. Med start klockan 21. Vilket innebär att TV4 tycker att det är naturligt med en paus på 15-20 minuter en knapp timma in i filmen. Ser man en film är det ju naturligt att efter 55 minuter börja längta efter en liten dos av nyheter och en stor dito av reklam. Eller? Det var då den dök upp. Reklamen från Discshop. De ville bara berätta att de sålde filmen Mission: Impossible utan reklamavbrott för 139 kr. Nu fungerade inte reklamen fullt ut på oss – vi valde istället att spela in resten av filmen för att kunna spola förbi reklamen vid ett senare tillfälle.


På tal om reklam, hur lyckades Peugeots nya reklamfilmer hamna i rutan? Om ni inte sett dem kommer här en kort beskrivning:
Film 1: Medelålders par på chartersemester sitter i hotellrummet. Mannen pratar i telefon. Man anar att det är dottern i andra ändan, att hon har haft en stor fest som spårat ur och att skadorna inte täcks av försäkringen. Sedan slutar det med att mannen tröstar frun genom att berätta att nya Peugeot si och så finns med det och det för endast si och så många kronor.
Film 2: En man lagar en massa mat och har det väldigt stressigt i köket. Telefonen ringer. Det är hans fru/sambo som vill meddela att det är slut och att hon inte ens tänker komma hem. Samtalet avslutas med att hon tröstar honom genom att berätta om en ny Peugeot med diverse utrustning i alla fall kan köpas för ett visst antal kronor.


Det hela känns som ett misslyckat försök att göra en ny variant av Gula sidornas reklam för några år sedan. Den där de meddelade att de numera fanns på internet. Olika personer gjorde absurda och totalt oväntade saker för att sedan säga: ”Nu undrar du varför jag gör så här. Jag vill bara tala om att Gula sidorna även finns på Internet”. Upplägget fungerade klockrent då. Folk pratade om det. Gjorde konstiga saker för att sedan citera reklamen. Och jag tror säkerligen att folk började söka telefonnummer på internet.

Peugots reklam fungerar inte på samma sätt. Eller är det bara jag som har svårt att se hur någon lämnar ett tröstens ord bestående av prisinformation för en ny Peugeot? Någon har sagt att bra reklam ska kännas i magen. När jag ser reklamen för Peugeot känns det i magen, men det var nog knappast den magkänslan som avsågs.Moralfilosofi på kristen grund

Ibland hittar man riktiga guldkorn på webben. Idag är en sådan dag. Läste precis ett av dagens inlägg på Dick Erixons eminenta blogg. Där hänvisar han till en gammal kommentar där han diskuterar ett tal av Margaret Thatcher. I den kommentaren finns några översatta utdrag som jag bara måste delge er om ni nu  inte orkar klicka er vidare och läsa där.

Utdrag ur Margaret Thatchers tal till Skotska kyrkans generalförsamling i Edinburgh 21 maj 1988:

"Jag kom nyligen över en mycket enkel fras: 'Kristendom handlar om själslig pånyttfödelse, inte om sociala reformer'. Debatten kring dessa mål har ibland blivit alltför polariserad och givit intryck av att de två helt kan separeras. Men de flesta kristna uppfattar det som sin personliga plikt att hjälpa sina medmänniskor. De betraktar barnens uppfostran som ett värdefullt förtroende. Dessa plikter är inte sprungna ur någon av riksdagens sekulära lagar, utan följer på att vara kristen.

Men många människor som inte är troende accepterar detta ansvarstagande. Vad är i så fall de distinkta kännetecknen för kristendom? De kommer inte från den sociala, utan den själsliga sidan av våra liv, och jag skulle personligen vilja identifiera särskilt [dessa] trossatser:

Människan har av Gud utrustats med den fundamentala rätten och förmågan att välja mellan gott och ont. [Vi är] skapta till Guds avbild och därför förväntas vi använda vår egen makt över tanken i utövandet av denna valmöjlighet /…/ vi behöver inte vårda vår kristna tro och gå i kyrkan för att värna sociala reformer och förmåner eller för att slå vakt om ett gott uppförande, utan för att visa respekt för livets okränkbarhet och ansvaret som följer med friheten /…/

Vi får lära oss att vi måste arbeta och använda våra talanger för att skapa välstånd. 'Om en man inte vill arbeta får han heller inte äta', skrev Paulus till tessalonikerna. Strävan efter rikedom hellre än fattigdom är legitim och springer ur själva skapelsens natur. Ändå varnar det tionde budet - Du skall icke heller hava lust till andras tillgångar - för att denna strävan efter att tjäna pengar och äga saker kan bli väl självisk. Men det är inte skapandet av nya tillgångar som är fel, utan kärlek till pengar för sin egen skull. Det är när beslut om vad man gör med välståndet som den själsliga dimensionen kommer in i bilden. Hur skulle vi kunna svara på de många ropen efter hjälp, eller efter investeringar i framtiden, eller efter stöd till fantastiska konstnärer vars arbete också är en hyllning till Gud, om vi inte först arbetar hårt och använder våra talanger för att skapa nödvändig rikedom? /…/

En sak är säker, de sociala och ekonomiska arrangemang som inte är grundade på respekten för individuellt ansvar kommer bara att göra skada. Vi är alla ansvariga för våra egna handlingar. Vi kan inte skylla på samhället om vi bryter mot lagen. Vi kan inte heller till andra delegera viljan att ge nåd och visa generositet. Politiker och andra sekulära krafter bör sträva efter att stimulera det goda i människor och motverka det onda; men de kan aldrig skapa det förstnämnda och aldrig avskaffa det sistnämnda. De kan bara se till att lagarna uppmuntrar de bästa instinkterna och övertygelserna hos människorna, instinkter och övertygelser som jag är övertygad om är betydligt djupare rotade än vad som ofta anses vara fallet. Ingenstans är det mer uppenbart än i familjen, som är kärnan i vårt samhälle och utgör vaggan för vår civilisations dygder. /…/

Ingenstans i Bibeln nämns ordet demokrati. När kristna möts är det inte, eller borde det inte vara, för att utröna vad majoritetens uppfattning är, utan vad som är den helige andens budskap - och det kan vara något helt annat. Ändå är jag en entusiastisk demokrat. Och jag intar den positionen - inte därför att jag tror majoriteten kan förneka de av Gud givna mänskliga rättigheterna - utan därför att jag tror demokrati är den mest effektiva försvararen av de individuella rättigheterna, och, mer än något annat samhällssystem, begränsar möjligheterna för maktmissbruk av en liten elit. Och det är ett kristet koncept."


Önskar att det fanns politiker av hennes rang med hennes insikter i Sverige idag. Ska nog dessutom ta mig tid att läsa hela talet på engelska någon gång.Ledig Skärtorsdag

Ledig idag. Dagen kunde ju ha börjat bättre... Den började ca 06:25 med att grannen ovanför vaknade. Eller försökte vakna. Hon använder sin stereo som väckarklocka. ”Ringsignalen” är någon skiva med alternativ techno*. Volymen är hysterisk. Vissa bastoner får dörren på skrivbordet i vårt sovrum att vibrera. Vanligen sänker hon volymen efter ca 15 sekunder.
Inte idag. Detta var stora snooze-dagen. Efter några minuter blev det tyst. I 7-8 minuter. Sedan började det igen. Och så höll det på. I drygt en och en halv timma. Frun sov helt oberörd bredvid mig men jag lyckades inte somna om. Tur att man hade en bra bok att börja läsa i...
För övrigt har jag bestämt mig för att klaga lite hos grannen om det händer igen**.


Resten av dagen fortsatte på ett betydligt trevligare sätt. Shoppingtur på stan i sällskap med frun. Hon skulle ha en ny vårjacka. Efter mycket provande hittade vi också en sådan. Själv hittade jag en ny bil:

 Hummer

Eller kanske inte. Men det vore kul att köra runt i en sådan maximalt politiskt inkorrekt bil. Mindre kul att fickparkera den.

 
Hade klädkontot varit större denna månad hade jag även hittat ett par jeans. Nu provade jag dem bara. Jag är glad att jag är kille och hör till de 65% som kan köpa ett par jeans
efter endast en provning.

 
Lunch på sta’n blev det också. Hamburgare på Texas Longhorn. Klart överreklamerat lunchställe. Hade de bara lagt lite kärlek och omtanke på maten hade det varit hur gott som helst. Nu var brödet på gränsen till bränt och själva hamburgaren överstekt. Men jag får väl skylla mig själv som inte klagade... Ska nog ändå ge dem en chans någon kväll - Surf 'n' Turf verkar ju inte helt fel... Hamburgare gör jag dock bättre själv. Ljuspunkter
- En massa ledig tid innan tisdag morgon....

Mindre ljusa punkter
- Grannens stereo.
- Fortfarande inga sommardäck på bilen....


 

* Musikstil som jag inte förstår mig på men som innehåller mycket bas och snurrar på med minst 120 bpm.
** Om jag inte ogillat att gå runt med morgonfrisyr i trappuppgången hade jag redan klagat.


Bröd och skådespel till folket

Skådespelet är det lite si och så med just nu men brödet... *suck* Brödet... Min kära fru har påsklov och idag har hon bakat tekakor, ett ljust matbröd och ett mörkt matbröd med morot i. Jag har en fäbless för bröd. Och då menar jag riktigt bröd, fritt från härdade fetter och E-nummer-grejer.

 
Varför då denna fallenhet för hembakat bröd? Vet inte. Kanske för att jag under hela min uppväxt bara åt bröd som bakades hemma? För att det är otroligt gott? Nyttigt? Man vet vad som är i brödet? Troligen en kombination av allt.

 
Ett gott hembakat bröd är skillnaden mellan en medioker frukost och en trevlig stund på morgonen. Det är skillnaden mellan en halvtrist bruschetta på finporigt köpebröd och en strålande inledning på en italiensk middag. Ett gott bröd... Är gott.

 
Tack käresta för allt bröd som nu ligger i frysen!
Ljuspunkter
- Ledig imorgon, fredag, lördag, söndag och måndag.
- Nybryggt kaffe väntar på mig när detta inlägg postats.

Mindre ljusa punkter
- Lurigt vårväder, vill ha mycket mer sol.
- Inte satt på sommardäcken ännu.

Bättre kan ni, GB!

Lurad. Det är så jag känner det efter att ha provat GB's nya Carte d'Or Greek Yoghurt & Honey. Jag hade förväntat mig frisk syrlighet från youghurt kombinerad med honungens sötma. Vad fick jag då? Intetsägande "yoghurtglass" och sött klet med honungssmak. Sliskigt* är bästa beskrivningen. Men man kanske inte ska vänta sig så mycket av en glass som helt saknar grädde i innehållsförteckningen?

 
Betyg:
[SH] [SH] [SH] [SH] [SH]

 

Nu hoppas jag bara att den Carte d'Or Lavazza som inhandlades vid samma tillfälle som ovan nämnda miss är betydligt godare. Även om inte heller den innehåller grädde...

 
 

Ljuspunkter
- Alla val är gjorda till vår lägenhet.
- Ljust på kvällarna.
- Ledig torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag.


Mindre ljusa punkter

- Prestandan hos Blogg.se.
- November** är sjukt långt bort.

 
 

 

* När jag kallar något för "sliskigt" så är det så. Jag gillar sötsliskiga saker annars. Baklava är exempelvis otroligt gott.

** Det är då vi flyttar in. Längtar aldrig förbi sommaren annars.


1, 2, 3, 4, 5, 6

Hoppsan, jag missade ett magiska ögonblick... Insåg det när jag precis läste en  nyhet på SVD. Jag missade det amerikanska inträffandet av klockan 1, 2, 3, 4, 5, 6. Fast jag är ju svensk och får därmed en riktig chans om ett par veckor då tiden här i världen blir:


01:02:03 04/05/06


Hur kunde jag missa en sådan världshändelse? Den bistra sanningen är att jag sov. Kommer jag att bättre bevaka ögonblicket när det inträffar här? Typ ha ett 123456-party? Troligen inte. Jag sover nog då med.

Bättre missa en pseudohändelse än ett verkligt viktigt ögonblick.Jag vet dock ett par som kommer att vänta på 04:07:04 07/04/07...FF

Om någon trodde att FF stod för FöräldraFritt kan jag bara meddela att ni har fel. Helt fel. Det står för Fantastisk Fru. En sådan har jag. Det visar sig allt som oftast, bland annat när man håller på att köpa lägenhet.

Jag kan gärna gräva ner mig i skåpsinredningar, prestanda på en tvättmaskin och huruvida antalet mediauttag räcker. Men det finns en gräns. Den går vid tapeter, kakel och annan yta. Jag uppskattar fina tapeter, vackert kakel osv. Men att välja det... Jag fixar det inte. Man ska tänka på helheten. Tänka på de möbler man har och de som man ännu inte köpt. Vilka krukväxter som kommer att passa bra och i vilka krukor som de ska stå. Färg och form på gardiner. Med mera. Allt för att välja tapeter.

Det är då hon kommer till min räddning. Min fantastiska fru. Hon ser helheten. Tittar på en tapet jag tycker är snygg och säger ”Den är fin men den kommer inte att passa in i det rummet, det blir (fyll i valfri självklar förklaring)”. Inget jag hade en tanke på när jag såg tapeten. Jag är helt enkelt otroligt tacksam för min fru. Tacksam för allt möjligt och just nu tacksam över att hon håller i alla val rörande tapet, kakel och annat som syns i vår nya lägenhet. Själv är jag helt nöjd med att veta att eluttagen räcker och att det som ska rymmas i köket får plats i köksskåpen.
Ljuspunkter
- FF
- Skatteåterbäring (japp, det dröjer lite än men ljuspunkt är det iaf..)
- Statistiken på Blogg.se ska fungera snart...

Mindre ljusa punkter
- Det var inte Top Gear på femman igår utan Monster Garage... :(
- Walt Disney tittar fel i kalendern, han ska inte måla snöfall utanför våra fönster 4 april...
- Min
riktiga glass tog slut nu på morgonen...


Tapeter

Lägenheten. Den nyproducerade som vi håller på att köpa. Hur många val kan det bli egentligen? Allt går ju att ändra på... Men vi har snart valt klart. Denna vecka ska alla val vara gjorda. Det är bara lite tapeter kvar. Hur svårt kan det vara egentligen? Hur svårt som helst. Typ. Vore så mycket enklare om man såg lägenheten IRL istället förendast IOI*.
Ljuspunkter

- Att vi faktiskt köper en NY lägenhet

Mindre ljusa punkter
- Statistikfunktionen på Blogg.se* In Our Imagination

GSM-toppen

Patrick Gustavsson på IDG's Testcenter har skapat en topplista med sina 25 favoriter bland GSM-telefoner. Tre av mina totalt fem GSM-telefoner finns med där.

Det roliga med listan var dock inte hur många av telefonerna som varit i min ägo utan nostalgifaktorn. Kul att bläddra igenom listan och minnas en massa olika, udda modeller. En klar favorit bland de udda modellerna är Matrix-bananen:

BananenLjuspunkter
- Lövbiff
- Kaffe & espresso

Mindre ljusa punkter
- Disney-snö den andra april
- Avsaknaden av digitalkamera

Fahrenheit

För ett par dagar sedan gick jag bakom en man. På ca tre meters håll kände jag vad han luktade. Fahrenheit. För mig är det 80- och tidigt 90-tal. Jag snackar om parfymen. Den från Dior. Inte måttsystemet. Det är mer tidigt 1700-tal och borde lämnas där också. (Vilket hela världen minus USA redan insett sedan länge.)

Fahrenheit var min första riktiga* parfymer. Med all säkerhet överdoserade jag den som vilken naiv tonåring som helst. Det tycks ta ett tag för alla tonåringar att inse att en parfym inte slutat dofta bara för att de inte känner den med sin egen näsa. Näsor vänjer sig och att spreja på mer leder inte bara till att din egen näsa på nytt känner doften - din omgivning kommer också fundera på om det skett någon olycka med parfymflaskan...

Så här ser den ut:

Fahrenheit

Jag kommer aldrig att köpa en flaska Fahrenheit igen. Den känns otrendig och minner om en svunnen tonårstid. Nostalgi kan vara kul men jag vill inte tillbaka...

Vad har du för parfymminnen?*Axe & co. räknar jag inte som riktiga parfymer.

Kreativ kommunikation

Inser att min föregående rubrik påminner om titeln på en  webbplats med ett examensprojekt i kreativ kommunikation. Webbplatsen heter riktig kille och har ett par år på nacken.

Riktig kille ger ordet "stalker" en helt ny dimension. Projektet är också ett utmärkt exempel på hur du får en läsare att köpa riktigt absurda saker genom att gradvis skruva upp nivån av absurditeter. För inte är väl historien sann? Eller? I de kommentarer* som andra läsare kan lämna finns båda teorierna...

Om du vill läsa historien om "riktig kille" rekommenderar jag att du börjar från dag 1. Likaså vill jag att du förstår att jag inte ställer mig bakom allt på sidan utan endast tycker att sidan är ett intressant exempel på hur man kan kommunicera med en text. Om du har svaga nerver kanske du till och med ska låta bli att läsa storyn...*Tyvärr finns inte kommentarerna från webbplatsens start med längre.