Hinner inte

Läste ifatt lite bloggar, däribland detta på FastFoodLovers. Jag har missat Princesstårtans vecka. Nu är det för sent, jag hinner inte köpa och äta någon Princesstårta denna vecka.

Tror bestämt att Föreningen Svenska Bagare och Konditorer får jobba lite hårdare med PR till nästa år...

Och plötsligt så har det varit mer aktivitet här på bloggen under en halvtimma än på resten av övriga veckan...

Glädje i A5-format

Var och hämtade den nya katalogen från Kjell & Company idag. Det är glädje i litet format!

 

Mediehysteri och mördarcornflakes

Aftonbladet publicerar idag en debattartikel av Jonny Fagerström, Mediernas magplask.

Sedan tidigt 1900-tal och fram tills nu har det funnits rubriker av typen "Arktis försvinner" på tidningarnas löpsedlar. Det finns inget som tyder att de är mer sanna nu än då men den åsikten är inte speciellt populär att inneha. Tur att det finns sådana som Jonny, som vågar protestera mot den likformiga hysteri som råder kring den påstådda globala uppvärmningen. Hoppas bara att den breda massan ser vilket populistiskt spel det är kring klimatfrågan innan bensinen kostar 20 kr per liter på grund av någon ny klimatskatt...


Inte kokt

Var på kurs med jobbet ett par dagar förra veckan. Kursen hölls i Örebro och jag kom att tänka på en episod vid ett tidigare kurstillfälle i samma stad. På kvällen satte vi oss i hotellets restaurang för att äta lite, inte för att det framstod som bästa alternativet i Örebros restaurangvärld utan för att ösregnet inte inbjöd till några längre promenader i jakten på mat.

Vi var sisådär 15-20 personer i blandad ålder som skulle äta där och därmed rädda deras dagskassa. Jag vill minnas att jag tog en hjortfilé, som smakade helt ok, men de flesta satsade på en klassisk
Bookmakertoast. Servitören gick sällskapet runt och tog upp beställningar och kom så fram till en kille strax över 20. Även han satsade på en Bookmakertoast. Följdfrågan, som även riktats till alla som beställt före honom, kom:
- Hur vill ni ha ert kött?

Efter ett par sekunders tvekan kom svaret:
- Stekt.


 

För flygnörden

IDG har idag publicerat en intressant artikel om Gripen.

Läs och bli glad. Eller förfäras över hur någon kan tycka att det är intressant...
Allt efter egen smak.

Ont om tid är det gott om

Hmm... Just det. Har ju en blogg också. Borde skriva i den.


Så, nu är det gjort.

Ken Lee

Snavade på ett YouTube-klipp som funnits ute ett tag. Insåg att jag inte postat det här. Låt mig presentera en audition från bulgariska "Idol" där en tjej ska sjunga Mariah Careys sång "Ken Lee": 

Seeegt

Hur lång tid kan en förkylning pågå? Den ska ju ta slut på en vecka och nu har jag varit förkyld i 10 dagar.


 

Läsvärt

Det händer både nu och då att jag springer på (politiska) blogginlägg som jag önskar att jag själv skrivit. Nyss läste jag ett hos Johan Ingerö, Den heliga rätten att ha fel. Mycket bra skrivet om rätten att få välja och även att få välja det som den "stora massan" anser vara fel.

"Sammanfattningsvis: i det amerikanska systemet har alla rätt till sin åsikt, även de som har fel. I Sverige har alla rätt till Gudrun Schymans åsikt, oavsett om hon har rätt eller fel."

Ibland blir jag sugen på att flytta...

Borde vara...

...kriminellt att slösa med skattepengar på detta viset.

Jag citerar Dick Erixon:

"Ett tydligt bevis på att vi har på tok för många politiska uppdrag är att kommuner och regeringen ägnar sig åt att genusanalysera vägskyltar.
...
Snacka om att bränna skattepengar på idiotiska påhitt.
"

Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv.

Snabb, snabbare

I lördags eftermiddag beställde vi lite papperskopior av några digitalbilder. Beställningen gjordes hos Crimson. Igår, måndag, kom bilderna. Nästan otäckt snabbt.

På tal om att skapa papperskopior av digitala bilder, hur kan en sökning på "framkalla digitala bilder" ge nästan 700 000 träffar på Google? Framkalla är något man gör med vanlig klassisk film i mörkrum. Det är den process då själva filmen behandlas så att bilden träder fram och filmen slutar vara ljuskänslig. Digitala bilder framkallas aldrig. Punkt slut.
*inte lätt att ha gamla klassiska fotogener i denna digitala era*

 

There's a new sheriff in town

Imorgon är det jag som laddar ner betan på Googles nya webbläsare, Google Chrome. Kanske blir den ett komplement till Opera? Kanske får jag en ny favorit blad nätbläddrarna? Vem vet?