Gott Nytt År!

Till alla besökare:

Ett riktigt Gott Nytt År!


...mitt nyårslöfte:

Att skriva mer här än vad det blivit under de två senaste månaderna...Tomten på spåren

Till er som ännu inte sett till någon tomte men ändå tror på honom, trots att han iaf inte lyssnat på mig:

Spåra tomten!

Premiär

Igår öppnades den. Till viss del i alla fall. Den nya sträckan av E4 som går förbi Uppsala. Givetvis kunde jag inte låta bli att provåka när tillfälle gavs på kvällen. Testade en liten del av den nya sträckan. Kul känsla. Kändes lite märkligt att titta på Uppsala från ett håll som man aldrig tidigare sett staden när man kört förbi.

Snart är det jul. Typ väldigt mycket snart. Fast jag tror jag saknar julstämning helt i år. Kommer kanske imorgon. Eller på julafton... Hur som helst:

God jul på er allihopa!Pudelkaffe

Något för alla diggare av översminkad 80-talsrock och kaffe?Katten på råttan

Vi hade, fram tills vi flyttade, Glocalnet som leverantör av fast och mobil telefoni. Igår fick vi en faktura från dem på 40 kr. Halva beloppet var avgiften för nummerpresentation för månaden efter att vårt abonnemang upphört. De andra 20 kronorna var faktureringsavgift.

Sådana saker gör mig rätt sur. Jag får ringa, knappa mig igenom oändliga menyalternativ för att sedan spendera en massa tid i en telefonkö och jag kommer inte ens till en person som man kan skälla lite på. Det är liksom ingen idé att skälla på de i kundtjänst. De har ju inte gjort ett datasystem som är så korkat att det kan säga upp telefonabonnemanget utan att tillvalet "Nummerpresentation" inte sägs upp. Och dessutom skicka en faktura på tillvalet.

Det var när jag kommit fram till kundtjänst och fått mitt ärende åtgärdat som jag hör mig själv säga: Jag vill ha en kredit. Vet inte varifrån jag fick det men nu ville jag ha en kreditnota för min felaktiga faktura.

Killen på kundtjänst suckade och försökte slingra sig genom att hävda att han inte visst hur man gjorde det. Jag stod fast vid min begäran. Det finns säkert någon på ekonomi som kan ordna det, sade jag med vänlig ton. Han lovade att skicka ärendet vidare.

Nu kan ju någon undra vad jag ska med en kredit till. Har jag överdriven ordning på mina ekonomipapper? Tror jag att alla vill bråka med mig och därför vill ha krediten som bevis på att ärendet är avslutat? Nix. Jag vill bara att någon högre upp blir medveten om systemets brister. Kanske lite sur för att denne måste skriva ut en kreditnota och posta den. Förhoppningsvis gnäller denne ekonominisse lite på de som är ansvariga för systemets brister. Katten på råttan...Mums

Igår griljerades julskinkan. Idag provsmakades den. Riktigt gott. Gav dessutom lite julstämmning, något som det annars är ganska ont om...Ljuspunkter
- Julskinka
- Glögg

Mindre ljusa punkter
- Borttappad ficklampa
- Bristen på kabel till motorvärmaren
- Ingen snö, ingen julstämmning


Varning för TV-spel

Nintendo har släppt sitt nya TV-spel Wii i Sverige. Den största nyheten med Wii är att du styr spelet genom att vifta med handkontrollen på olika sätt. Är det ett tennisspel? Kontrollen är din racket. Ska du fäktas? Dra fram kontrollen. Detta medför nya situationer. Skador som TV-spelare inte lidit av tidigare. Förr diskuterade man enbart spelens eventuella mentala påverkan, bristen på kondition hos inbitna spelare och nintendotumme.

Nu riskerar hemmet att demoleras av vildsint spelande:

Wii Damage - spelare som råkat ut för olyckor under Wii-spelandet.Ord är inte alltid lätt

Teamet bakom blogg.se kan visst andas ut nu. Databasservern har uppenbarligen fått mer minne eftersom det gå att logga in nu. Här har man varit kompledig och haft olika saker att skriva om men har man kunnat logga in? Näe.

Såg på TV igår. Ett program om mer eller mindre otroliga hus. Det aktuella huset hade formen av en oktagon och kunde rotera - praktiskt om man alltid vill ha sol på uteplatsen. Eller skugga. Reportern var inne i någon central under huset och sade något om "...the guts of the house". Textningen löd:
"Här har vi husets tarmar."


För ett par dagar sedan skulle jag köpa fryst kycklingfilé. När jag kollade innehållsförteckningen lärde jag mig ett nytt ord: Neutralmarinerad.

Det är ett ord som används för att dölja det faktum att kycklingfilén pumpats upp med vatten för att öka i vikt. Den neutralmarinerade kycklingfilén bestod av 80 procent kyckling... Den skulle dessutom vara extra saftig. Extra svampig tror jag vore en bättre beskrivning...Ditt o datt

Eftersom tomten ännu inte hörsammat min önskan är det lite tunnsått med inlägg här i bloggen...

Måste dock kommentera lite saker från den senaste veckan:

* Sofias Salladsbar kunde man läsa om i Metro förra veckan. En liten salladsbar i Göteborg som drivs av ägarinnan och som har ett par timanställda vid luncherna. Facket ser denna salladsbar som ett så pass stort hot att de inledde en blockad mot henne. Varför? Hon ville inte teckna kollektivavtal. Ingen av hennes anställda önskade att hon skulle ha ett sådant. Endast facket. Valfrihet? Bara så länge du väljer rätt... Centerpartiets Fredrick Federley hävdar maffiametoder. Jag håller med. Någon som fortfarande undrar över varför jag aldrig kommer att gå med i facket?

* Läs Varför är liberaler så rädda för mamma? av Elise Claeson i Captus Tidning

* Fuglesang kom äntligen upp i rymden. Kvällstidningarna slår knut på sig själva för att framstå som den mest rymdvänliga tidningen. Kan bara tänka mig rubrikerna om allt exploderat vid start och Fuglesang omkommit. "Läsarna rasar: Förbjud rymdresor" hade bara varit en i raden av krigsrubriker. Det gäller att vända kappen efter vinden...

* Det är jul snart - var är snön?Önskelista

Hej Tomten,

Tror ju inte på dig men tänkte ändå presentera min önskelista inför julen. Den är kort men troligen mycket svårfixad:

* Tid - typ 8 timmar extra per dygn

That's it.

Hälsningar från en som inte ens överväger att tro på dig...

PS Om du ändå kan fixa min julklapp är det helt ok att överlämna den i förskott, gärna idag. Jag är inte särskilt petig med att julklappar absolut måste delas ut på julafton... DS