Middagstips

Hungrig? Brister fantasin när det gäller att komma på nya, spännande rätter till kvällens middag? Kolla in bloggen Den Bruna Maten. Några matnördar som lagar en massa rätter från 70-talets receptkort. När man läser bloggen är det svårt att tro att var och varannan svensk har parmesan, wasabi och muscovadosocker hemma idag... Det har gått framåt med den svenska matmedvetenheten sedan dessa receptkort skapades.

Vad sägs om en dessert bestående av päron, keso, grön paprika och kummin?

Visst vore detta den ultimata avslutningen på en riktig festmåltid?
Bild från Den Bruna Maten.

Eller vad sägs om följande meny? Skinkägg i gelé, Färserat vitkålshuvud och Snöbollar i vaniljsås. Dessa rätter vann deras läsaromröstning, 70-talets värsta maträtter.

Jag är numera mycket tacksam över att det hunnit bli 90-tal när jag flyttade hemifrån och började laga mat på allvar till mig själv...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback