Varför så upprörda?

Organisationen Bevara Äktenskapet, en organisation som arbetar för äktenskapets bevarande som samlevnadsform mellan man och kvinna, driver just nu en kampanj i Stockholms tunnelbana. Kampanjen är riktigt hemsk, i alla fall om man ska tro Homo. Den består av affischer med orden mamma, pappa, barn skrivna under ett rött hjärta. SVD skriver om det inträffade:

"- Det är en folkstorm för att gälla våra frågor. Folk har reagerat på det här. Även om det är tillåtet att sprida de här budskapen så betyder det inte att det är lämpligt, säger George Sved, kanslichef och informationschef på Homo."

Förstår inte vad som är så upprörande med en affisch som belyser nu gällande lagstiftning. Enligt George är det alltså direkt olämpligt att tala om nu gällande lag i Sverige, I alla fall om berörd lag heter äktenskapsbalken. Undrar om han anser att det finns fler lagar som är olämpliga att tala om? Homo kanske skull vilja ha lite censur? Vad vet jag?




Kommentarer
Postat av: Staffan V

Så du tycker att t.ex. en annonskampanj i tunnelbanan som propagerar för att äktenskap ska reserveras för par av samma hudfärg skulle vara helt OK? Det är nämligen samma sorts åsikter som kampanjen för fram.

Postat av: [SH]

Nej, själklart inte. En sådan reklam skulle strida mot gällande lag. Låt ordet äktenskap vara reserverad för man och kvinna. Samkönade förhållanden har partnerskapslagen - det räcker.

2007-10-23 @ 12:00:04
URL: http://essha.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback