Semesterrapport

Nu har man landat. I Uppsala igen. Vi kom tillbaka hit i lördagskväll. Söndagen ägnades till stor del åt att tvätta, packa upp och plocka undan.

Den semestervecka som nu passerat såg ut så här:

Lördag för en dryg vecka sedan packade jag inför båtsemestern och åkte till Västerås där jag mötte frun som var hemma hos sina föräldrar. På söndagen for vi vidare med den lånade navigatorn (mer om den i ett separat inlägg) inställd på Kållandsö. Här kommer ett hett tips:

Om du närmar dig Örebro och känner dig hungrig - stanna på Max strax söder om Örebro, vänta inte tills ni kommer till Burger King i Laxå en knapp timma senare. På så sätt sparar ni en hel del tid. Burger King i Laxå har en massa diplom som berättar vilken förträfflig BK-restaurang de är. Varför de hänger där har jag ingen aning om...
Vi kom dit strax efter kl 14 och trots att det var lite efter det som borde vara normal lunchtid var det skaplig kö framför kassan - 10-12 personer fördelade på 4-5 sällskap framför oss i vår kö. Det såg dock inte helt hopplöst ut eftersom det fanns gott med folk på andra sidan kassadisken. Så fel man kan ha.
Det tog 10-15 minuter för oss att få komma fram till kassan och beställa maten. Märk väl att jag endast skriver beställa. På denna BK-restaurang fick man ett nummer efter att man betalat och sedan var det bara att ställa sig bredvid kassorna och vänta på maten. Och vänta. Och vänta... Det tog ytterligare 10-15 minuter innan vi fick vår mat. Och då pratar vi inte om några udda grejer utan standardmenyer. Ingen förklaring till varför det tog sådan tid gavs heller. Det lär dröja innan jag besöker BK igen när de har mycket att göra...
Hur smakade det då? Ok, tror jag (förutom att de, som vanligt, inte kryddat köttet). Nära en halvtimmas väntan med hungrig mage kan ha påverkat mitt omdöme - mycket blir ok då...

Resan fortsatte och vi anlände till Kållandsö sent på eftermiddagen. Båten packades och kvällsmat intogs hemma hos Markus föräldrar (som dessutom var de som lånade ut båten). Stort tack till dem!
Nu skulle de närmaste dagarna alltså tillbringas på en båt tillsammans med familjen Holgersson (herr och fru + två barn). Man kan ju lätt tänka att vi var lite optimistiska, ett barn på ca 10 månader, ett på knappt tre år och så min kära fru som verkligen är gravid och som behövde lite hjälp för att komma i och ur båten. Sex personer på en båt som mäter lite drygt 7,5 meter från för till akter. Hur skulle det gå? Det gick. Fantastiskt bra.
Vi hade det riktigt trevligt och roligt. Resväg med mera skildrar Markus
här.


Läckö slott sett från båten.

Det är märkligt. Detta med semester. Man åker bort från praktiska och bekväma saker som rejäl kyl och frys, diskmaskin, badrum med dusch och toalett, bor trångt, sover i bäddar som inte är lika sköna som sängarna hemma och trots det känner man att det är semester och att man faktiskt vilar. Förstår inte riktigt hur det går till...

Tillbaka på fastlandet insåg jag ganska snabbt att det inte var så fast - det gungade i ett par dagar efter att vi lämnat båten. Torsdagen ägnades åt att besöka Lidköping och på fredagen var vi tillbaka där för att ägna oss åt lite prisvärd shopping på Fabriksbutiken.

Med fynden inlastade i bilen styrde vi i riktning mot Uppsala men stannade i Örebro mellan fredag och lördag. Trevligt stopp som får kommenteras separat.

Härligt med semester!

Kommentarer
Postat av: Kärin

"Man åker bort från praktiska och bekväma saker som rejäl kyl och frys, diskmaskin, badrum med dusch och toalett, bor trångt, sover i bäddar som inte är lika sköna som sängarna hemma ... Förstår inte riktigt hur det går till..."
Tänk då att man t o m kan BO så ett helt år... ;)
(dock ej gravid, ska medges!)

Postat av: [SH]

Du har valt det själv... ;) Men visst, det ger respekt!

2007-07-24 @ 16:12:13
URL: http://essha.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback