Kvinnojourer ej över lagen

Idag föll domen i Göta Hovrätt mot de tre kvinnor som arbetade på en kvinnojour i Tranås. De dömdes därför att de blint litat på en kvinnas uppdiktade historia om barnens pappa, som var ensam vårdnadshavare, och hjälpt kvinnan att hålla sig och sina barn gömde från pappan. Även en rektor som hjälpt barnen in i sin skola under falska identiteter dömdes därför att hon inte gjorde något trots att hon fick reda på att det var pappan som var vårdnadshavare. 

Det känns bra att den feministiska ideologin (typ: Män är svin) inte segrade över rättssamhället. Det känns bra att det inte är ok att hindra en pappa, som inte gjort något ont mot sina barn, från att träffa sina barn.

Några upprörda röster hörs om att detta är slutet för kvinnojourer. Till er vill jag bara säga en sak:
Tänk om det vore det omvända? Män som hjälpt en man (som förlorat vårdnaden över de gemensamma barnen) att gömma sig och barnen från mamman. Då hade det blivit ett riktigt ramaskri i (vänsterorienterade) media... Inte bara lite vanlig nyhetsrapportering.

Sedan är det ju så att i den bästa av världar lever varje barn med sin mamma och pappa men när det har gått snett ska inte ideologiskt styrda kvinnojourer sätta sig över gällande lag.



Läs mer:
SVD:
Fällande domar i kvinnojourmål
SVD Ledarblogg: Även kvinnojourer måste följa lagen
Aftonbladet: Fällande domar i kvinnojourmål

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback