Sex månaders fängelse

I exempelvis Aftonbladet kunde man igår läsa om att Stig Engdahl påbörjade sitt sex månader långa fängelsestraff. Vad hade han då gjort för att dömas till att sitta ett halvår i fängelse? Hade han ertappats med ett skarpladdat vapen på väg att gå ombord på ett flygplan? Dömts  för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och för att ha använt ett förfalskat körkort? Kanske hade han dömts till förberedelse för grov misshandel? Eller har han faktiskt misshandlat sin fru?

Fel. Han har inte gjort sig skyldig till något av ovanstående brott där förövaren i samtliga fall dömts till just sex månaders fängelsevistelse. Vad hade han gjort då? Skjutit en varg.

Stig är bonde. Föder upp får i Dals Ed. Vargen han sköt hade några dagar tidigare dödat flera av hans får och nu hade den angripit grannens får. Stig sköt vargen. Det får man göra. Bara det sker i direkt anslutning till angreppet. Nu skedde det en timma efter att vargen hade angripit grannens får.

Den timman kostade Stig sex månader i fängelse. Jag har full förståelse föra att hundratals människor följde honom till fängelset för att visa sitt stöd. Det hade jag också gjort om jag bott i Dals Ed.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback