Brunsås på souvlaki

Vi befinner oss i Linköping just nu. Har tagit ut några semesterdagar för att hälsa på lite släkt och för att mor min fyller 60 år och ska fira det här nere. Igår tog vi oss in till stan för lite lunch, shopping och fika. Trevligt att strosa runt och titta i lite butiker som inte återfinns i Uppsala.

När det var dags för lunch föll valet på
ST Foodcourt, helt enkelt för att vi åt där i maj och då smakade maten bra. Frun åt då en Souvlaki-tallrik där köttet var både saftigt och med tydlig grillsmak. Så skulle det bli nu också, varsin Souvlaki och köttbullar med potatis och lingonsylt till lillkillen.
Vilket fiasko! När vi får vår Souvlaki ser jag att de penslat på någon typ av brunsås på köttspetten. En provsmakning bekräftar det hela. Smakar precis som den pulverbaserade brunsås som serverades till sonens köttbullar, enda skillnaden verkar vara lite extra soja i köttbullsåsen. Fail.
Nästa miss var tzatzikin, jag gillar verkligen denna yoghurtbaserade grekiska sås. Kan aldrig påminna mig om att ha lämnat kvar tzatziki på min tallrik. Den brukar alltid vara åtminstone ok på restauranger. Inte här. Denna smakade så surt att jag gick och frågade han som lade upp maten (titeln kock ger jag åt de som förtjänar den...) om den verkligen skulle smaka så. Han provsmakade den de hade bakom disken och meddelade att det inte var fel på den. Fattar inte hur han kom till den slutsatsen då den helt saknade vitlökssmak och den fräna syran dominerade varenda tugga där tzatzikin var involverad... Tror att syran kom från någon syntetisk citronjuice eller liknande. Epic fail.
Behöver jag ens tillägga att köttet var torrt och nästan helt utan grillsmak samt att klyftpotatisen var av typen djupfryst, färdigklyftad och allmänt tråkig?

Gick och tog en tröstfika på Chocolat. Kändes som ett slag i ansiktet när vi kom dit och insåg att de serverade lunch där också. För några ynka kronor mer än misslyckandet ovan kunde vi avnjutit en sallad med handskalade räkor där... Fikat då? Givetvis levererade de både kaffe och bakverk av högsta klass. Som alltid.


Vad vi hoppades på men aldrig fick levererat...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback