Grattis LHC!

Med rötterna i trakten kring Linköping kan jag inte annat än att säga grattis till LHC. Första SM-finalen för LHC och Färjestad utslaget! Även en icke sportintresserad person som jag glädjer migoch känner att det nästan skrevs lite svensk hockeyhistoria...

Lycka till i finalen, LHC!

Köpångest

Måste köpa nya sommardäck till bilen. De gamla är slut. Nu inser man baksidan av att det står 215/40 17" på däckens sidor. Det kostar pengar.

Att köpa nya däck är trist. Endast ett par snäpp roligare än tandläkaren. Man får liksom inget för pengarna. Egentligen. Visst, väggreppet blir lite bättre men i det stora hela blir det ingen förändring. Bilen ska ju bara fortsätta rulla.

Hade man lagt pengarna på möbler, prylar eller en resa hade det gett något. Nu förblir allt som det var innan. Allt utom saldot på bankkontot.

Sedan denna köpångest. Vilket däck är bäst? Mest prisvärt? Tummar man på säkerheten om man väljer ett lågprisdäck? Efter visst testläsande verkar det tveklöst så. Vilket av de andra däcken är bästa valet då? Just nu lutar det åt
Michelin Pilot Exalto. Bäst enligt Auto Motor & Sport. Men är deras test bäst? Vem vet..?

tooLate

Kaxigt

Undersöka är svårt

Idag fick jag ännu en konsumentundersökning. Från ett annat företag än det jag gnällt på tidigare.

Undersökningen vänder sig till mig i Sverige och inför första frågan får jag denna information:
"Nedanstående frågor handlar om kjøkkener"

Jag har ingen aning om vad "kjøkkener" men jag klickar glatt vidare:

"Nedan vill vi be dig svara på om du har kök"

Och alternativen:
"Har varan
Har inte varan
Vet inte
"

Är "kök" en, alltså singular, vara? I min värld är kök ganska komplexa saker som består av en hel hög varor... Men man vill ju inte verka dum så jag svarar att jag har "varan".

Svarar "ja" på nästa fråga om huruvida jag avser att byta kök närmaste året trots att den tanken inte existerar. Vi trivs ju i vårt nya kök...

Resten av undersökningen var tämligen ointressant och korrekt formulerad men det spelar ingen roll. Ett ledande konsultföretag ska inte släppa fram sådan smörja. De lär ta tillräckligt betalt för att ha råd med någon som kan korrekturläsa en svensk text. Tycker lite synd om de som betalar för deras undermåliga jobb...

Kanske dags att posta en länk till bloggen igen?

Starring: Mona SahlinMakaber ironi

Kattleksakerna i form av pälsmöss var tillverkade av kattpäls.

Inte helt oväntat importerades de från Kina.

Jamie är tillbaka!

Med premiär igår kväll är Jamie Oliver tillbaka i svensk tv med en ny serie program. Skön matlagningsunderhållning med min favoritkock. Inget för dem som vill veta exakta mått utan mera utav skön inspiration och smittande entusiasm. Tyvärr inga recept på webben eftersom de publiceras i boken som släpps i höst...

Söndagar kl 21:00 på Kanal 5.

Don't miss!

(S)ekten

Mona Sahlin har blivit ordförande för Socialdemokratiska Arbetarpartiet. Inte helt oväntat. Har suttit och läst lite om hennes första tal som partiordförande osv. Fastnade för detta i SVD:

"S-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul grät öppet.

- Detta är det mest fantastiska tal som jag har hört, sade hon."

Ursäkta mig, men finns det ingen sans och balans i den där (s)ekten?

Sedan verkar det ju inte ha varit så mycket visionärt framåtskådande som introvert navelskådande i talet...


1,54...

...gånger per sekund. Dygnet runt. Under 11 månaders tid. Så ofta har den mest visade videon på YouTube setts. Är videon i sig märkvärdig? Näe. Den har, som så många andra klipp där, ganska usel kvalitet. Men den visas. Om och om igen. Och igen... Bara för att den är kul.

Vilken video är det då..? Håll till godo:
Webb 2.0 är här. Vad blir Webb 3.0?

Pengar över?

Varför inte satsa på en musmatta för 396 Euro? Du får en matta i kolfiber med en skinnyta för musen och äkta italiensk mocka på baksidan. Helt klart dagens fynd:

Musmatta

Glöm inte webben...

Hej på er alla producenter, importörer och andra stora aktörer på marknaden!

Det fanns en tid för länge sedan. Det var under förra årtusendet. Närmare bestämt mot slutet av 1990-talet. Webben var ny för alla marknadsförare och var VD lärde sig skriva
www.aftonbladet.se i Internet Explorer 3.0 när de ville läsa nyheter. Webben var egentligen inte ny då heller. Det var bara så att många tycktes tro det. Den var i alla fall vägen till frälsning när du ville sälja något. Vara, tjänst eller fagra löften om framtida vinst? Svaret löd: Internet. På den tiden skrev man så. Internet med stort i. Nu har nätet degraderats till internet.

Under dessa år var Berras bilmek dödsdömd om de inte hade en internetstrategi. ICA-butiken på hörnet skissade på möjligheten att låta kunderna beställa maten via nätet. Allt skulle ske den via den saliggörande vägen. Internet. Det var bara ett problem. Folket. De hade modem. Snabba modem klarade 56,6 kbit/s. Vissa företag hade bredband. Om de var stora. Eller hade mycket riskkapital. Men användarna hade modem. Boo.com skulle lanseras. Ingen fattade hur det fungerade därför att ingen orkade vänta på att sajten hämtades. På den tiden använde folk telefonkatalog. Nationalencyklopedin gick fortfarande att sälja i bokform.

Idag är det annorlunda. Det diskuteras huruvida det ska vara nödvändigt att dela ut telefonkatalogen till alla. Folk använder nätet i sin vardag. Att vara uppkopplad via bredband är naturligt. Tiden då surfandet gick plågsamt långsamt och ackompanjerades av en tickande minuttaxa är förbi. Nu behöver stora företag finnas på nätet och vara aktiva där. Scan till exempel. För det första, det är inte ok att adressen scan.se inte funkar utan endast www.scan.se. Det handlar om ett par klick på er webbserver så är det löst... För det andra, när nya produkter lanseras så lägger man upp dem på nätet synkront med lansering. Elementärt, min käre Watson.

Scan har nyligen lanserat en ny typ av korv. De innehåller 90 procent kött och resten av innehållsförteckningen går att begripa. Jag prövade Salsiccia. Som ni ser finns det ingen bild på produkten. Därför hittade jag den inte igår.
På Scans nyhetssida är det senaste som hänt lanseringen av Scan Gourmet Julskinka. Detta kommer att ändra sig men här är bevisen:

 

Ledsen Scan, jag har inget emot er - tvärtom jag gillar er. Men idag kan man inte slarva med sin webbplats på det där sättet. Nyheter ska in på nyhetsavdelningen samtidigt som de lanseras. Även om det skulle röra sig om en provlansering. Idag söker folk på nätet. Ger gratis reklam till sådant de gillar. Dissar det som inte passar. Det är bara för alla tillverkare och andra berörda att anpassa sig till läget.


Förresten, korven är riktigt god...

Filmkväll

Såg Inside man ikväll. Rekommenderas. Välgjord och inte helt förutsägbar.Ljuspunkter
- Fågelkvitter
- Scan lär sig göra korv
- Ergorapido

Mindre ljusa punkter
- Strulande minneskort
- Smutsig bil
- Scan kan inte uppdatera sin webb så att jag kan länka...


Testing, testing...

sion av bloggverktyget med vissa i mitt, och andras, tycke udda val gällande gränssnittet. Hur logiskt är det att en av de första knappar som möter dig vid inloggning är den som raderar hela bloggen? Hallå?!? Har ni något emot mig? Tänk om Microsoft inspireras? En knapp mitt på skrivbordet för att formatera hårddsiken...

Inte nog med det, idag nollställde de mitt lösenord. Helt på eget bevåg alltså.

Blogg.se, skärp er! Eller skapa en exportfunktion till Blogger... 

Stan's bästa...

...espresso finns hos S:t Eriksboden i Saluhallen, alltså stället där som säljer te, kaffe, fin choklad och annat gott. Vid ena kassan har de en riktigt snygg Faema-maskin och hon som äger stället vet hur man hanterar den. Inga bord och stolar men en perfekt espresso på stående fot.

Prissättning kan hon förresten också. 10 kr för en enkel och 15 kr för en dubbel.

Det finns hopp för Uppsala!

;-)

Jobbig granne?

Sitter bredvid någon på ett plan eller ett tåg som irriterar dig? Här är lösningen...

1. Tyst och lugnt tar du fram din datorväska och placerar den framför dig.
2. Ta fram din bärbara dator.
3. Sätt på datorn.
4. Förvissa dig om att personen som irriterar dig klart och tydligt kan se datorskärmen.
5. Slut ögon och titta upp mot himlen, tyst mumlande något ohörbart.
6. Öppna ögonen, le ett segervisst, smått galet leende och tryck på denna länk:

Countdown

Flash-animationen kan ju altid sparas på datorn utifall du är utan internetanslutning... ;-)


Bildts blogg

De senaste dagarna har jag följ debatten om huruvida det är bra eller ej att utrikesminister Carl Bildt bloggar.

Bildtbloggmotståndarna* verkar mest frukta att deras makt att tolka och filtrera politikers uttalanden ska tas ifrån dem. Bertil Torekull tar priset när han jämför Bildt med Hugo Chávez. Vad har Chávez timslånga och oemotsagda mässande i nationell TV att göra med Bildts bloggande. Är inte själva debatten kring bloggen och Torekulls möjlighet att skriva det han skriver i sig bevis på att Sverige och Venezuela är vitt skilda saker? Tror journalister, likt Torekull, att de är de enda med förmågan att ta ställning till politikers uttalanden?

Jag läser med glädje Bildts blogg, den är personlig och välskriven och ger mig möjligheten att se en Bildt bortom det journalistiska filtret. Nu undrar jag mest när Reinfeldt, Hägglund, Olofsson och Leijonborg börjar blogga...
* Nej, de är inte emot bloggar i allmänhet utan endast utrikesministerns...

Wheelchair backflip

Hittade en länk till en helt otrolig video med en kille som gör en "backflip" med en rullstol. Måste ses.

Worlds First Wheelchair Backflip