Nörd

Något det finns av inom de flesta områden. En som verkligen gräver ner sig i något och tar det till det extrema. Hittade en riktig hemmabionörd. Mycket värre än så blir det nog inte...


Matte med Verizon

Killen i mitt förra inlägg har en blogg där man kan läsa hans korrespondens med Verizon...

Internet skapar konsumentmakt...



Problem med matematiken

En kille som ringer till Verizone Wireless för att reda ut datakostnaden när han befinner sig Kanada. Supporten har väldigt svårt att förstå skillnaden mellan 0,002 dollar och 0,002 cent....
Det är ett långt klipp men det riktigt kul att höra hans enorma tålamod med den otroligt tröga supportpersonalen. 

Ett gott skratt...

...förlänger livet, sägs det. I så fall kommer mannen i mitten i videoklippet nedan att leva länge:

Funniest Laugh Ever

...och han förlängde även mitt liv.


Köpa hus?

En kille vid namn Tom Blixseth har en hyfsad fjällstuga i Montana till salu. Pris 1,1 miljarder kronor! Huset med bla tio sovrum och tio bilplatser i garaget står klart om 14-15 månader så det finns litet tid att fixa fram pengarna...


Slutdiskuterat?

Idag kom lönen. En del får den imorgon. Undrar om diskussionerna om att allt blir dyrare med den nya regeringen upphör nu? Alla som arbetar får nu se att de faktiskt får mer över i plånboken... Även om a-kassan höjs. Fattar för övrigt inte varför vissa vill gå ur a-kassan men stanna i facket. Det är ju som att be om en glasstrut men undra om den går att få utan glass. Bättre då med glass på fat utan strut...


Ljuspunkter
- Jobbavdrag
- Snö
- Ordningen i större delen av lägenheten
- Nya datorn, börjar kännas riktigt hemtam...
- Motorvärmare
- Gmail

Mindre ljusa punkter
- Oordningen i kontorsrummet...
- Spray (specielt deras e-post)



Hurra, hurra, hurra, hurra!

Idag fyller denna blogg ett år. På kvällen den 22 januari satt jag och väntade på att fruns dunjacka skulle torka klart nere i tvättstugan. Hade inte tänkt bli en bloggare men inspirerad av bla Kärin bestämde jag mig för att testa. Och blev fast. Då följde jag ingen blogg. Nu följer jag ett tjugotal. Känner mig som en internetvärldens medelsvensson...

Ljus
Ett år...


Något helt annat. Det verkar råda någon form av veteran-/nostalgitrend på bio det kommande året:
Rocky Balboa (Rocky VI) hade svensk premiär i fredags. Givetvis med Stalone.
Live Free or Die Hard med Bruce Wilis blåser nytt liv i den serien.
Indiana Jones 4 med premiär nästa år. Självklart med Harrison Ford...

Stallone fick visst blodad tand av Rocky-filmen och ska göra en fjärde Rambo-film. Premiär nästa år. Fick han inte tillräckligt betalt för Rocky Balboa..?

Den enda av ovanstående filmer som har en chans att få del av min minimala biobudget är nog Indiana Jones 4. Det är något visst med de äventyrsfilmerna...


Hopp?

Om man exempelvis läst på Aftonbladet.se eller Expressen.se under dagen får man lätt intrycket av att en enda stor sak hänt i världen:
Mona Sahlin verkar bli den som tar över efter Göran Persson som Socialdemokratisk partiledare.

Jag gillar inte Sahlin. Förvisso är det ingen större hemlighet att jag ogillar socialdemokrater men det är något med Sahlin som får mig att ogilla henne lite extra. Kan vara det där med att hon envist propagerar för tvångsindelad föräldraförsäkring. Eller detta med att kvotera in kvinnor i bolagsstyrelser.

Expressen tände ikväll ett hopp om en ny skandal som motar bort henne. Ännu en gång. Förhoppningsvis för gott. Mona Sahlin är inte med i facket. Tungt att vara sosse och ideologiskt tvingad att vara fackansluten...

Bye, bye Mona. Hoppas det var kul så länge det varade...





Kommersiella trix

Almanackan fylls av handlarnas drömmar. Snart är var och varannan dag dedikerad till ett specifikt syfte. Är det inte Kanelbullens dag så är det Prinsesstårtans vecka. Eller, som idag, Tulpanens dag. Och vi går på dem alla. I alla fall någon gång.

Frun protesterade dock inte när jag kom hem med tulpaner idag...



Det fungerar!

Äntligen! Senaste versionen av Opera, min favoritwebbläsare, verkar fungera fullt ut med Blogg.se.

*jublar lite med min hesa stämma*



Äntligen hemma

Sedan i söndags kväll står här en ny dator. Eller, mer korrekt, en bättre begagnad. Den gamla burken trängs även den i trakten runt skribordet - har inte fört över alla dokument, bilder odyl ännu...

Det är mycket som ska till innan datorn känns hemtam. Det räcker inte med att dokumenten är på plats och att rätt favoriter finns i webbläsaren. En massa små program ska installeras också. Program som man knappt tänker på, bara använder i förbifarten. Eller inte märker av alls. Ja, ja, det får ta sin tid. Denna nygamla dator är i alla fall en otrolig kontrast gällande hastighet jämfört med vår förra stenåldersmaskin (som tjänade troget under många år).

[SH] - på en snabb dator med ett oskönt tangentbord...

Reklam

Eftersom jag (och du med) är årets reklambyrå tänkte jag ägna lite tid och plats åt det jag, förhoppningsvis, får betalt för. Har ju för övrigt hört att de tjänar rätt hyfsat på de där byråerna. Som årets byrå borde man dessutom kunna kram ut lite extra ur varje konto? Eller? Förresten, till vem anmäler man sitt lönekonto? Har ju gjort lite reklam förra året (här och här) så några tusen borde väl kunna trilla in.

Nu till dagens reklaminslag:
Crimson. Namnet låter kanske som en TV-serie eller liknande. Det är fel. Helt fel. Crimson är typ bästa stället att skicka sina digitala bilder för att få ut analoga dito. Sådana man kan hålla i handen. Papperskopior.

Leveransen är snabb, antingen upp till fyra dagar på labbet (min första beställning gick på två dagar) eller en dag på labbet (kostar 20% extra).

De levererar i alla upptänkliga bildformat men har även en tjänst där du kan få bilden i vilket format som helst. Priserna är klart humana, 10x15-kopior för 1,95 kr/st + 27 kr för porto och emballage.

Hur ser bilderna ut då? Kanon. Inte ett dugg konstigt att de blivit bästa labb i ett flertal olika tester av nätlabb. Söker man lite på nätet hittar man snabbt en stor skara fotografer som hyllar detta labb för kvalitet, pris och snabba leveranser.



Hobby nr 1

De senaste månaderna har jag blivit mer och mer övertygad. Sveriges befolkning har en hobby som är vida mer populär än såväl sport, handarbete, heminredning som friluftsliv. Hobbyns utövare har stor spridning beträffande ålder såväl som geografi. Socioekonomisk ställning verkar spela förhållandevis liten roll - utövarna är flitigt representerade i samtliga samhällsklasser. Vad är det då som så många pysslar med?

Återvinning.

Att köra skräp till de kommunala återvinningscentralerna är så populärt att det i princip är omöjligt att undvika kö. Inte ens en fredagkväll kl 19:30 kan du dumpa ditt skräp ostört - tro mig, jag har provat. De stora centralerna har så generösa öppettider att de endast slås av bättre livsmedels- och närbutiker.

Undrar om de som vill utrota bilen har funderat på hur det skulle slå mot denna svenska hobby? Ingen sann återvinnare klarar sig utan bil. Ofta kompletterad med ett släp. Entusiasterna ropar: Länge leve stadsjeepen!

Igår kom vårt soffbord. Ikväll ska jag än en gång till återvinningscentralen med emballage...




Dessa fantastiska män...

...som kallas snickare. (Innan någon anmäler mig till JämO, jag vet att det finns kvinnliga snickare.) JM, de som byggde vår lägenhet, bjöd alla som flyttade in på lite snickarhjälp. Trevligt, tyckte jag och beställde lite hjälp. Igår var han här. Hängde upp lite badrumsskåp åt oss + lite annat. Snabbt gick det. Och bra blev det.
Otroligt skönt att slippa borra i kakel, kontrollera att det verkligen blir rakt, plugga hål och kleta silikon... Tack JM.



Spam

Är det bara jag som upplever en spamattack mot min blogg? En massa Bianchi, Svetlana och andra okända typer som postar kommentarer med nonsensprat och en suspekt länk. Eller bara den suspekta länken. Mestadels kommenteras äldre inlägg. Bara jag som surar över att rensa bort smörjan?

När kommer
K9 till blogg.se? Ett suveränt program som troget håller min e-post fri från spam...


Nåja, jag tröstar mig med sketchen från Monty Python som är grunden till uttrycket spam.

(Och skänker en tacksamhetens tanke till de som skapade YouTube.)