Jag är riiiiiiiik!

Tittar på kvällens ekonomidebatt på SVTHD, se mer på webben. De rödgröna har precis berättat att jag är rik. Inget jag märkt av då jag har en ganska normal inkomst, definitivt ingen höginkomsttagare. De rödgröna har dock berättat att Alliansen har sänkt skatten för alla rika. Själv har jag fått ca 1,5 månadslöner extra det senaste året på grund av de skattesänkningar som gjorts sedan 2006... Och då måste jag ju vara rik?

Titta gärna på Jobbskatteavdrag.se.

Varning: Semester kan allvarligt skada din hälsa.

Var visst ett tag sedan jag loggade in här och skrev något. Skyller på en semester som inte varit särskilt uppkopplad. Är dock tillbaka i Uppsala sedan början på denna vecka och på måndag börjar allvaret. Jobbet. Dock inte fullt ut. Ska vara pappaledig på tisdagar och fredagar. Kul.

Detta med semester är härligt men mina semestervanor är inte särskilt hälsosamma. Semesterfilosofin kan sammanfattas med: Ät och njut - du har ju semester. Och detta gäller oavsett om det handlar om en extra smörgås till frukost eller lite generösare fika än vanligt. Vågen utdelade sin skoningslösa dom imorse. Upp drygt två kilo. Tur att man inte har längre semester än vad man har...


En orsak till utökat midjeomfång: Ostgrillare från
Rosas Handel.


Ja, ja... Man får väl trampa på lite extra när man cyklar till och från jobbet den närmaste tiden. Har ju lite tid på mig till Beach 2011.


Datorbygget slutfört

Det var i sista sekunden som svärföräldrarnas nya dator levererades. Den gamla maskinen beslutade sig för att hämnas utbytet genom att (nästintill) totalhaverera Windows-installationen... Med lite lirkande fick jag dock ut de filer som saknades på den senaste backupen.

Här bjuds det på lite byggbilder:


Moderkortet på plats, det blev en trevlig variant från Zotac. Inbyggd WiFi-mottagare, en hel massa USB-portar, ljudkretsar och grafikstöd via Intels senaste processorer. På bilden ses även I3-procesorn i sin sockel men utan kylfläkt.


Processorfläkten på plats.


Internminnet på plats, 4 GB blev det. Den första PC som skaffades hemma hos mig hade ett internminne på 4 MB. 1000 gånger större internminne på ca 17 år...


Den färdigmonterade datorn med en SSD-disk till systemet och en 1 TB-disk för data. En riktigt trevlig liten maskin som dessutom går att uppgradera med exempelvis ett separat grafikkort om behovet uppstår.


Hur var det då att bygga en dator? Kul. Lite pilligt. Lite lärorikt. Skön känsla att starta den för första gången. Om jag kommer att bygga fler datorer? Absolut! Vår nästa stationära dator blir absolut ett hemmabygge. Likaså lär ersättaren till vår gamla Xbox med XBMC bli ett billigt litet hemmabygge den dag det är aktuellt.