Lova runt, hålla tunt

Hittade en tysk webbplats, Pundo3000, med avslöjande bilder på färdigmat. Nu var det länge sedan men det har hänt att jag köpt frysta matportioner som jag värmt till lunch och det är alltid samma sak: Smaken är trist och bilden på förpackningen och det färdiga resultatet känns vanligen som två vitt skilda saker. Det har man tagit fasta på och publicerar en massa förpackningsbilder tillsammans med bilder på det färdiga resultatet.


Ett talande exempel...
 
 

Leta flerdimensionellt

Hitta.se har lanserat en "3D-karta". Snyggt och lite kul men kanske lite mer tveksam praktisk användning. Hur tredimensionellt det sedan blir beror på vart du tittar, exempelvis har Stockholms slott fler dimensioner än slottet här i Uppsala.

Mona ljuger

Att Mona Sahlin och sanningen inte alltid går hand i hand känner nog de flesta till. Nu finns det dessutom en blogg, Mona ljuger, vars syfte är att avslöja hennes lögner och halvsanningar. Mycket roande läsning, om man nu inte råkar vara Mona...

Tragiskt att bygga sin opposition på lögner och förvridna siffror.
 
 

Full fart

Den senaste veckan har gått fort. Handla. Städa. Fixa lite allmänt hemma. Gäster. Leka med lillkillen. Dagarna försvinner snabbare än vanligt ibland och då är det inte alltid lätt att hinna blogga. Sitter och funderar på vart maj tog vägen. Känns som om månaden precis började och på lördag tar den slut.

Längtar till nästa vecka. Ska på bröllop i Stockholm då. På nationaldagen. Vigsel samt efterföljande samvaro med tårta och kaffe. Kvällen ledig. Sover på hotell till på lördagen. Ska bli otroligt skönt med en liten minisemester.

Jag är trendig

Läste om mig själv i Dagens Industri. Jag är trendig. Mina val har gått och blivit trend. Inte så att jag upptäckt ett nytt klädmärke, ny yttre stil eller liknande. Det har blivit trendigt med äkta råvaror. Hellre äkta smör i mindre mängd än lättmargarin i stort lass. DI hade en artikel igår, Lätt får ge plats för fett, där de rapporterar om att försäljningen av minimjölk minskar medan smör ökar. Trenden är de äkta råvarorna och äntligen verkar folket förstå att light-produkter får en massa kemikalier i sig för att de ska smaka något överhuvudtaget. Bättre med en lite mindre mängd av den äkta varan.

Mer smör till folket!
 
 

Vad vet S som inte jag vet?

Igår, samma dag som vårdnadsbidraget klubbades igenom i riksdagen, presenterade Socialdemokraterna sitt program för familjepolitik. Visserligen pratas det om en (ynklig) extra månad med föräldrapenning men i det stora hela handlar allt om dagis/förskola. Den ska få flexiblare öppettider och kvalitetssäkras. Allt för att föräldrar ska "slippa" ta hand om sina barn och kunna lämna över dem hos utbildade pedagoger medan de själva är nyttiga medborgare som kan arbeta och betala skatt.

Nu undrar jag vad Socialdemokraterna vet om vår son som inte vi vet?
De har aldrig träffat honom. De har inte spenderat all tillgänglig tid med honom på det sätt som jag och min fru tar hand om och är med honom varje dag. De vet inte varför han gnäller eller vad som gör honom glad. De har ingen som helst relation till den lilla individ som han faktiskt är. Trots detta tror de sig veta bättre än vad vi, hans pappa och mamma, vad som passar bäst för honom. Huruvida han att vara hemma med en av oss eller lämnas i förskolan när här dryga 18 månader. Andra barn får han träffa ändå - det finns ju faktiskt fler som kämpar för att vara hemma länge med sina barn.
Dessa vänsterpolitiker, som låter ideologi gå före föräldrars expertkunskap om sina egna barn, vad är det de vet?

Läs även Hellre vårdnadsbidrag än åtta steg bakåt, som publicerades på SVD:s ledarsida idag.
 
 

Det tar sig...

Surt, sade räven. Kanske var det inte bara rönnbär utan även börsen de första månaderna detta år, som han talade om? Om man, likt mig, tycker att detta med PPM-fonder är riktigt kul har det varit en tråkig start på året. För en månad sedan var årets resultat föga upplyftande -12 procent. Den största förlusten berodde på att PPM-myndigheten hade lite problem i januari och behövde lite extra med tid för att byta fonder. De extra dagarna för ett fondbyte kostade en del...

Den senaste tiden har börsen dock varit lite gladare. Årets utveckling har ligger nu på -7 procent, en klar förbättring på bara en månad. Det finns hopp om ett bra resultat även i år.


Försmak av sommaren

Var på IKEA och gjorde ett ärende efter jobbet. Utanför stod en kvinna och sålde jordgubbar för 20 kr/litern, visserligen belgiska men jag kunde inte motstå dem ändå.
Ikväll åt vi alltså jordgubbar med vispad grädde. Smakade sommar.

Resultatet

Lovade att återkomma med resultatet:

image203

Cirka fem timmar tog det vilket inkluderade detta:
* Handtvätt samt avtorkning med skinn.
* Lackrengöring påförd med polermaskin samt efterföljande maskinpolering.
* Flytande hårdvax och ännu ett varv med polermaskinen.

Återstår att ta ett varv med rengöringsmedel för plast- och gummilister samt lite svärta till dem.

Efter en dag hade bilen ett nytt lager med pollen... Undrar om det blåser bort om man kör riktigt fort..?
 
 

Semester!

Har tagit ut en semesterdag idag. Helgen har tillbringats hos svärföräldrarna i Västerås där vi njutit av det vackra vädret, grillat och ätit gott. Men idag är det slut på vilan, har en förhoppning om att kunna tvätta och vaxa bilen - den skulle liksom må bra av det. Resultatet postas här. (Ger lagom mycket press att skriva så...)

Charmören

47346-202
Inte mer än knappt sju månader men redan kapabel att charma allt i sin närhet...
 
 

Skönt...

...att få gå till sängs nu med vetskapen om att jag är kompledig imorgon. Men någon sovmorgon lär det knappast bli - lillkillen ordnar garanterad tidig uppstigning.
 
 

Klart!

Sådär, nu var även fruns deklaration skickad. En hel dags marginal. Min gjordes för någon vecka sedan. Gillar verkligen att kunna deklarera på nätet.

Och snart kommer skatteåterbäringen...
 
 

För rättvisan

Jag demonstrerade den första maj. Inte mot nuvarande regering, som läsare av denna blogg säkerligen förstår. Inte heller mot något annat av allt det som socialister/vänsterpartister/kommunister lyckades hitta att demonstrera mot.
Jag demonstrerade för rättvisan. För föräldrars rätt att välja den barnomsorgsform som de tycker passar deras barn bäst. För vårdnadsbidraget, som är ett steg i rätt riktning. För varje förälders rätt att ta hand om sina barn på det sätt som de tycker är bäst.

Men visst är jag emot saker. Som att det ses som ett arbete att ta hand om andras barn i form av att vara dagmamma eller arbeta på ett dagis men det räknas inte om du tar hand om dina egna barn. Eller att du får en dagisplats starkt subventionerad men ingenting om du väljer att vara hemma själv efter att dina dagar med föräldrapenning tagit slut, något som nu börjar förändras i och med vårdnadsbidraget. Jag är emot att staten försöker bestämma vem av barnets föräldrar som är hemma. Jag är emot att ideologi får gå före barnens bästa när politiker strävar efter att uppnå högsta grad av acceptans från "feministvänstern".

Men i torsdag glömde jag bort allt som jag är emot och demonstrerade för föräldrars rätt att välja det de anser vara bäst för sina barn, ett val jag tror de är mer än tillräckligt kompetenta för att klara av. Jag firade att det finns ett ljus i tunneln i form av vårdnadsbidraget.

Sedan kändes det ju fint att tåget jag gick i var det största i Uppsala den första maj...


Alf Svensson talade vid samlingen på S:t Eriks torg.


UNT skriver
Föräldraupproret