Ipad - bra till det mesta


Tragiskt nog ser inte Apple humorn i denna reklam...

Bättre ljud!

Var och hälsade på hos Hi-Fi Klubben för en tid sedan. Det var kundklubbskväll för att uppmärksamma att de firar 30 år och för att höstens nya katalog kommit ut. Utöver snacks, många trevliga människor och tipspromenad fanns det även en del specialerbjudanden. Ett av dem var ett par hörlurar från Denon. Modellen AH-C751 såldes ut för 698 kr, vilket torde betraktas som ett riktigt fynd med tanke på att de tidigare kostade 1998 kr. Och vilken skillnad det blev! Lurarna till min mobil är inte direkt dåliga. De klår i alla fall allt som Apple lyckats skicka med sina produkter. Men dessa. Vilken skillnad! Ljudet! Vilket skönt tryck det blev i basen utan att dra upp volymen till hälsofarliga nivåer. Det är inte bara ljudet som är bra. Finishen är i toppklass. Det har återigen blivit kul att lyssna på musik i hörlurar.


Fyndet.

Gjorde ett fynd till förresten. Eller fynd och fynd... Dagen efter kundklubbskvällen ringde de från Hi-Fi klubben. Jag hade vunnit andrapris i tipspromenaden. Ett par signalkabar till ett värde av 498 kr. Man tackar!

Mitt liv som Miljöpartist

Den senaste veckan har jag prövat ett annorlunda liv. Livet som Miljöpartist. Livet utan bil. Inte ett helt självvalt experiment dock. Bilen är på verkstad. Har inte heller gått så långt att jag börjat lagra ruttnande matavfall under diskbänken. Men jag har åkt lokalbuss. Tror det var cirka 10 år sedan sist. Insåg ganska snabbt varför jag inte gillar det. En sträcka som tar 10-15 minuter med bil tar 45 minuter med buss. Ett spontant och kort stopp i en butik gör att du precis missar en buss och får vänta 30 minuter till. Listan kan göras lång...

Häromdagen cyklade vi till Citygross och handlade mat. Man storhandlar inte när man cyklar. Man handlar det nödvändigaste. Dagen efter ringde jag brorsan och bjöd över honom på lunch mot lite hjälp att åka och handla.

Kommer dock avsluta experimentet i god tid före valdagen på söndag...

 - nej tack.


Först


Ibland blir det uppenbart

Såhär i valtider blir det en del politisk tv hemma hos oss. Såg den numera omtalade utfrågningen av Lars Ohly. Ni vet, den med bröstpumpen. Det är då det blir så uppenbart varför jag aldrig kommer att lägga min röst lite mer till vänster. Den totala bristen på respekt för de enskilda medborgarna sken igenom. Vad vi önskar och hur vi önskar leva våra liv betyder inget på vänsterkanten. Där är vi reducerade till produktionsenheter i statens maskineri.

Det är skrämmande när politiker blir kallt dogmatiska. Läran framför allt. Medborgarna ska veta sin plats. Sitta med mössan i handen och vara glada om de får något av de politiker som de själva valt in.

 - lösningen på världens alla jämställdhetsproblem enligt Lars Ohly.