Inte nu igen...

Tittade på den nya lördagsunderhållningen från TV4, Körslaget. Körsång möter idol kryddat med lite kändisar. Kanske kan det bli lite underhållande men en sak slog mig: Är det omöjligt att göra tv-underhållning utan att försöka förmå folk att ringa och rösta? Känns liksom lite uttjatat med detta ringande. Går det inte att göra bred familjeunderhållning utan att försöka göra någon form av interaktiv tv av det hela? Verkar inte så...


Glöm inte att ställa om klockorna till sommartid. Det är nu man flyttar fram tiden en timma och får ett par tuffa mornar. Fast för egen del innebär det bara positiva saker - lillkillen kommer ju att vakna 06:30 nu istället för 05:30...


Sov gott!
 
 

Två klara, fyra kvar

Den kulturella välgärningen fortsatte igår kväll. Kärin var på besök så vi avverkade Star Wars: Episode II - Attack of the Clones. Bara fyra filmer kvar nu. Givetvis bjöds det på våfflor. Jag gillade filmen och skulle gärna se den tredje episoden nu men det dröjer visst innan Kärin är tillbaka i Uppsala...

Det sista påskkaffet från J&N gick åt igår så idag fick jag pröva det etiopiska kaffet Harrar Longberry från samma rosteri. Mycket gott. Min kära fru tvivlade på mig men jag kände faktisk de blåbärstoner som kaffet skulle innehålla. Trodde inte det men de fanns faktiskt där. Ska testa att justera malningsgraden lite för att se vad som händer med smaken då.
 
 

Globala uppvärmningen - myt eller ej?

Ni som följt denna blogg har troligen förstått att jag inte ger många ören för den klimathysteri som pågår. Min åsikt är att den så kallade globala uppvärmningen, som sägs pågå, mest är ett politiskt spel och att de temperaturförändringar som syns beror på annat än människans påverkan. Klimatdebatten är den moderna, sekulariserade, människans religion.

På detta tema har jag nu hittat en alldeles ypperlig blogg:

Moderna Myter

Du som blir upprörd över mina åsikter, besök bloggen ovan och slå vad med bloggens ägare, Per Welander, om den globala uppvärmningen. Du kan på ett enkelt sätt vinna 10 000 kronor. För det är väl enkelt? Den globala uppvärmningen är ju vetenskapligt fastställd. Eller? Är den mest ett politiskt spektakel? Påhejat av Al Gore, mannen som fruktade att försvinna från rampljuset och som därför blev den globala uppvärmningens främste profet. Än så länge är det bara en person som vågat anta vadet...
 
 

Vilket Irak är bäst?

Tycker ofta att man hör och läser om att det skulle ha varit bättre i Irak under Saddams tid än nu. Apropå det läste jag en intressant artikel hos Dick Erixon, Hans Blix - blundar för förtrycket. Under Saddam Husseins tid vid makten mördades i snitt 100 irakier per dag. År efter år. Det är klart fler än de som dödas i dagens Irak. Den stora skillnaden torde vara att de mord som Saddam var ansvarig för skedde till största delen i det fördolda. De som dödas i dagens Irak dödas i det öppna av skoningslösa terrorister.
 
 


Fruktigt med behaglig syra

Vad beskrivs i rubriken? Ett gott vin? Knappast - jag dricker ju inte alkoholhaltiga drycker. Däremot dricker jag gärna kaffe. Idag drack jag dessutom extra fint kaffe.
Vi var inne i centrum en sväng idag och tittade på allt möjligt. Kändes som att det var ett tag sedan som hela lilla familjen var och gick i butiker. Trevligt var det i alla fall.
Hamnade i saluhallen och där passade jag på att köpa med lite kaffe från
Johan & Nyström. För er som inte är bekanta med J&N kan jag berätta att det är ett mindre kafferosteri i södra Stockholm som håller mycket hög kvalitet. Det fruktiga kaffet med behaglig syra var deras påskkaffe, bryggt i presskanna. Mycket gott.

Kvällen tillbringades hemma hos syster och svåger tillsammans med yngsta brorsan, mellanbrorsans sambo (stackars mellanbror blev sjuk under sitt besök här i Uppsala) och mamma. Knytkalas blev det och gott var det.
 
God natt!
 

Glad påsk!

Önskar er alla en riktigt trevlig påskhelg!

Själv ser jag fram emot några dagars ledighet och umgänge med familj och släkt.
 
 

Until death do us part

Min relation med Glocalnet tycks följa mig tills döden skiljer oss åt. Och jag vägrar dö först. Min historia med Glocalnet i korta drag:

* Sensommaren 2006 var jag en lite allmänt missnöjd kund hos Glocalnet på väg att skaffa bredbandstelefoni från Tele2, vilket skulle bli ypperligt i vår nya lägenhet.

* Hösten 2006 säger jag upp fast telefoni och bredband hos Glocalnet. På frågan om jag kommer att flytta mitt fasta nummer till annan operatör svarar jag "Eventuellt". Får ingen mer information utifrån mitt svar. Kontakten med Glocalnet upphör. En period.

* Hösten 2007 kommer det ett brev om att de kommer att återaktivera mitt fasta telefonabonnemang. Absurt nog till min nuvarande adress där det saknas möjlighet till klassisk fast telefon via kopparnätet. Jag klagar och de medger att de missat att informera mig om att mitt nummer lagts "vilande" men nu återaktiverats eftersom jag inte flyttat det till en annan operatör. (Jag bytte telefonnummer istället för att flytta det.) Glocalnet lovar att fixa allt och ta bort abonnemanget.

* Något senare hösten 2007 får jag en faktura på två månadsavgifter på mitt fasta abonnemang. Minst sagt irriterad, men inte otrevlig, pratar jag med en förstående kille på Glocalnets kundtjänst som lovar att fixa allt och dessutom lägger han, på min begäran, in en spärr mot marknadsföring från deras sida. Frid och fröjd trodde jag.

* Mars 2008. Jag får en faktura på två månadsavgifter för mitt, icke existerande, fasta abonnemang. Imorgon kommer jag att kräva någon ansvarig på en rimlig förklaring till hur de misslyckas så katastrofalt med att avsluta ett telefonabonnemang. De lyckades dessutom ringa och erbjuda mig mobiltelefoni. Trots spärr mot marknadsföring.


Imorgon hoppas jag komma i kontakt med chefen för deras kundservice. 
 
 
 

Seg som kola...

...det är den spontana känslan av att använda blogg.se just nu. Det tar "evigheter" att logga in, påbörja nytt inlägg och så vidare... Kan de inte bara fixa? Det är ju knappast en nyhet att många gärna bloggar mellan 22 och 23 på kvällarna.
 
 

Frukostfanatiker

En riktigt bra frukost är njutning på hög nivå och grunden till en fortsatt bra dag. I alla fall för mig. En viktig ingrediens i frukosten är naturell yoghurt med lämpligt tillbehör, gärna en god müsli. Trött på butikens utbud har jag nu ägnat delar av kvällen åt att tillaga denna lyxmüsli. Resultatet verkar lovande. Ser fram emot morgondagens frukost.

Trots hemmagjord müsli, fullt så bra som förra helgens lördagsfrukost blir det nog inte:


Yoghurt med rostade solrosfrön och honung, skinksmörgås, färspressad juice, nymalet och nybryggt kaffe samt en, av frun, hembakad cookie.

Ja, jag är en frukostfanatiker...
 
 

Vad nu göra?

Jaha. Melodifestivalen är över. Den givna (?) lördagsunderhållningen är slut. Vad kommer nu? Vad fyller tomrummet på lördagskvällarna? Hur ska det gå? Nästa lördag är det ju påsk så det går säkert bra, men sedan? Vi får se. Största behållningen under deltävlingar och final har i alla fall varit Björn Gustafsson. Snacka om succé.

Bästa med kvällen? Våra trevliga gäster.
Näst bästa? Att det blev så pass mycket smörgåstårta över att det räcker till frukost...

Sov gott!


Klimatläget

Alla ni som totalt har köpt klimathotet och den globala uppvärmningen, klicka iväg till Dick Erixons blogg och läs "Går vi mot ny istid?!"


God natt!
 
 

Vilken spelmaskin?

Om man vill spela dataspel, vad ska man ha då? Hittade ett litet flödesschema som hjälper till med valet:

image196

Permanent nörd

Det finns de som vill stämpla sig själva som datanördar. Permanent. Hur? Genom en lagom nördig tatuering. M3 listar de 10 nördigaste tatueringarna. Min favorit bland dessa är helt klart killen på fjärdeplatsen:

image195


Själv skulle jag aldrig ens överväga att tatuera mig...
 
 


Läggdags

Är lite trött ikväll. Gick upp 05:05 imorse för att lillkillen hade tröttnat på att sova då och frun behövde få sova lite mer. Visserligen somnade han om efter ett tag och kunde läggas tillbaka i sängen framåt halv sju men då hade jag ingen lust att gå och lägga mig på nytt.

Sov gott!

Mellanöstern

Det är ju lite oroligt där nere i trakten kring Israel och Gaza. Som vanligt gullar svenska medier med terrororganisationen Hamas och som vanligt är kritiken mot Israel skoningslöst hård. Israel ska helt enkelt stillatigande sitta och titta på när Hamas dagligen skjuter raketer mot civila. Jag skulle kunna skriva en massa om det men det tar tid. Något jag inte har så mycket av just nu. Men det finns ju andra som skriver, läs gärna "Hamas dödar, begriper inte svenska medier det?" hos Dick Erixon.

Svaret

Ibland blir det inte som man tänkt. Hade tänkt publicera svaret på bildgåtan igår kväll. Å andra sidan skrev jag aldrig mot slutet på vilken helg som svaret skulle komma. Markus och Q var dock inne på rätt spår, även om "något med kaffe att göra" inte känns särskilt specifikt...

Bilden föreställer en Handpresso.

Vad är det då? En pryl som tar kaffenörderiet till nya höjder. Den erbjuder dig möjligheten till en nybryggd espresso i vildmarken. Funkar så här:En pryl som möjligen skulle kunna göra mig till friluftsmänniska...
 
 

Gillar DuRöret

Största behållningen av gårdagens deltävling i Melodifestivalen var återigen Björn Gustafsson. Honom som, milt sagt, överförfriskad byxlös kille var riktigt kul. Och då är ju YouTube perfekt. Alltid är det någon som sitter där och lägger ut ett klipp. Så även denna gång: