On stranger tides

Har sett den nu, Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten. Den var ok. Lite som en snabbmatsburgare. Man vet vad man får: Bukfylla. Ingen kulinarisk upplevelse.

Filmen bjöd, som väntat, på ett högt tempo. En hel massa specialeffekter. Humor. Lite action. Lagom många oavslutade trådar för att det ska räcka till en femte del. Tror den hade tjänat på att dämpa farten lite då och då. Dämpa lite mer än vad som faktiskt gjordes. En berg- och dalbana vinner på att det är just berg och dalar...

Såg den i 3D. Premiär för mig att se film i 3D på bio. Bättre sent än aldrig kan tyckas. Om det var något att ha? Nja, visst blir det ett ganska häftigt djup i vissa bilder men ibland blir det bara rent effektsökeri. Dessutom försämras ljuset lite vilket en del mörka scener blir lidande av. Kul grej men nästa gång det är dags för ett biobesök blir det troligen vanlig klassisk 2D. Om inte annat så för att slippa de gräsliga glasögonen.


Kommentarer
Postat av: Christer

Jag vet att det är en klyscha, men här vågar jag verkligen säga: Läs boken. Tim Powers: On stranger Tides, är bra. Han förklarar det magiska systemet på ett begripligt sätt, bra personteckning, historiskt intressant. Har aldrig läst något dåligt av honom. Annat alternatid är The last Trump. Det är klart; Man måste stå ut med Fantasy.

Christer

2011-05-26 @ 19:23:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback