Som man frågar får man svar

Det finns en klassisk fråga för att påvisa hur absurda svar du kan få med statistik, allt utifrån hur dina frågor formuleras:

Har du slutat slå din frun/man?

Ja eller Nej?

Hur du än svarar sitter du där skägget i brevlådan. (Varifrån kommer förresten det uttrycket? Någon som någonsin sett någon sitta fast med sitt skägg i en brevlåda?) Du är fångad av frågan, vad du än svarar innebär det ändå att du är en riktig typ som slår (eller har slagit) den du är gift med.

Idag kör Aftonbladet med en sådan fråga. Feministen och författaren Susanna Alakoski publicerar en debattartikel i dagens Aftonbladet,
Kolla här, Pär Ström. Bredvid artikeln finns denna fråga:

"Håller du med Susanna Alakoski? Kvinnor borde väl ha lika rättigheter som män, eller? Ja eller Nej?" Vad svarar du om du inte håller med Susanna men anser att kvinnor ska ha samma rättigheter som män? Jag vet inte...

Nu kanske du inte bryr dig ett dugg om Aftonbladets frågeställningar men undrar vem den där Pär Ström är? Pär är en skön kille som har rört om ordentligt i den feministiska grytan med sin bok Mansförtryck och kvinnovälde. Du hittar hans blogg här. Utgångspunkten i hans bok är att jämställdhet måste gälla båda könen och att båda könen har sina fördelar utifrån hur samhället fungerar. Han går också till starkt angrepp mot de delar av den feministiska rörelsen som mer eller mindre hatar män och som gärna kollektivt skuldbelägger män för sådant som enskilda individer utför.

På tal om manshat, även Sigge Eklund skriver på Aftonbladet under rubriken Visa mig de manshatande feministerna, Pär Ström att han inte kan hitta några feminister som uttrycker ett hat emot män. Pär kontrar på sin blogg och radar upp tio exempel på kvinnor som uttrycker hat eller förakt gentemot män. Ett skrämmande exempel är detta från Feministiskt Initiativs årsmöte 2005. Tre kvinnor sjunger ut sitt manshat och att de vill slita män i stycken. Årsmötets deltagare applåderar. Hur kan det vara okej när samma text om invandrare eller homosexuella hade satt dig i fängelse via ett mediedrev av sällan skådat slag?

Kommentarer
Postat av: Tomiben

Just Surfin.. Hello From Gold Coast Australia.. Well Done.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback