Det socialistiska arvet råder...

...fortfarande på Skolverket. De har lämnat ett remissvar angående vårdnadsbidraget. Inte helt oväntat är de negativt inställda då de anser att barnets "behov" av förskola inte blir tillfredställt. Sedan när började barn i ålder 1-3 år att behöva gå på dagis/förskola? När blev det ett behov hos barnet att tillbringa tid borta från sina föräldrar och eventuella syskon? Jag förstår att det hos (alltför) många familjer är en nödvändighet, på grund av att det svenska skattetrycket och politisk ovilja, att båda föräldrarna arbetar så mycket som möjligt men att tala om barnens behov av förskola är lite väl magstarkt. Arvet från Alva Myrdal är alltjämnt förhärskande hos vissa tjänstemän.

Ge oss vårdnadsbidrag och låt föräldrarna i största mån avgöra vad som är bäst för deras barn!

SVD skriver om remissvaret på ledarplats idag.

Kommentarer
Postat av: Viveka

Jag håller med Skolverket. Alliansens vårdnadbidrag tycker jag är en falsk bluff i att det skulle vara en chans för förälder vara ledigt för vårda barnet, utan bidrag handlar om att man ska fortsätta jobba, byta arbetstider och byta barnomsorgstyp. För att vara helt föräldledighet, har man bara tom barnet är 18 månader.
Det finns väl ingen som tror, att arbetsgivare frivilligt kommer att gå med på att utöka rätten till hel föräldrarledighet, upp till barnet är 3 år?

2008-01-25 @ 13:18:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback