Främjar idrott hälsan?

Mår man bättre av att idrotta? Lär man sig att hantera motgångar på ett bra sätt? Är det allmänt hälsosamt? I vanliga fall gör man säkerligen det men efter att ha läst denna artikel kan man börja tvivla. Igår, vid en pojklagsmatch i fotboll, bröt ett stort slagsmål ut. I artikeln skriver SVD att "ett 30-tal personer, både fotbollsspelare och åskådare, drabbade samman och slogs med knytnävar och sparkar".

Nu undrar jag bara hur de tänkte. De föräldrar som började slåss. Hur ska de förklara för sina barn att de gör fel när de spöar grannungen för att få dennes leksaker? "Man du slog ju Kalles pappa när vi förlorade i fotboll igår..."

Jag inser bara att det finns ytterligare en kategori folk att lägga till gruppen människor jag inte förstår:
Fanatiska idrottsföräldrar.

De får nu dela kategori med kommunister, Reclaim the streets-folk och andra mysko typer.

Kommentarer
Postat av: Grue

Invandrare - där har du hela förklaringen. Invandrare står för en oerhört stor del av våldet i fotbollen. Det är inget fel på fotbollsföräldrar i allmänhet - det är fel sätt att tänka.

2007-05-10 @ 10:36:19
Postat av: slim

.... Varför skall man klaga på våldet... det är ju detta mångkulturella samhälle som alla vill ha. ! Vad ni trodde ni igentligen.. att det skulle bli som bilden från jehova tidningen vaktornet.. ! grön äng med tigrar o lamm o kineser o afrikaner o latinos o vita som bara ler o lever i paradiset! GLÖM DET !!! för min del så kan ni stoppa upp det i röven !.. ja kommer aldrig underkasta mig dessa tomtar som ni dragit hit !!...

2007-05-10 @ 11:52:24
Postat av: Mommy

Grue: Har två barn som spelar fotboll, en för skojs skull och en på elitnivå. Har suttit på otaliga matcher mot både sk "invandrarlag" som blandade och helsvenska. Det du påstår är ren lögn. Den enda gången det blev bråk var när vi spelade mot ett norrländskt lag med nästintill bara svenskar. Men enligt dig så består väl även alla klackarna inom allsvenskan av bara invandrare eller?? Lägg ner rassesnacket!

2007-05-10 @ 11:55:28
Postat av: Mommy

Och för övrigt så spelas det MASSOR med matcher dagligen och jag kan bara erinra mig att det stått om slagsmål mellan föräldrar DENNA ENDA gång! Sluta göra en jättehöna utav en pytteliten fjäder! Lugna ner er lite, undrar vem som är hetsig egentligen...

2007-05-10 @ 11:57:26
Postat av: Mommy

Grue: Varför ljuger du? Består även allsvenska klackarna bara av invandrare eller? Har två barn som spelar fotboll och det du påstår är REN lögn. Har aldrig varit med om slagsmål mot sk "invandrarlag", tvärtom. Har däremot sett en förälder ledas bort av ledare för att denne ville slåss och denne var helsvensk och hade en grabb spelandes i ett norrländskt lag med bara svenskar.

2007-05-10 @ 12:05:21
Postat av: döm inte för tidigt......

Man kan lätt sitta hemma i fåtöljen och skylla på 'fanatiska föräldrarna' och 'invandrarna'. Innom Ösmo GIF finns det också fotbollsspelare som är 'invandrare', deltog de i något slagsmål när det spelades en borta match i huddinge?
Och hur i hela världen ska man som pappa förklara till sin son (som fick ett knytnäve i ansiktet) att han inte kunde försvara honom för att då skulle han bli stämplad som ett fanatiskt pappa!

2007-05-10 @ 12:10:25
Postat av: Hela Svenska Folket

Slim, du är en av oss. Vi står bakom dig.

2007-05-10 @ 13:00:15
Postat av: [SH]

Grue: Oväntat att det skulle komma en kommentar med den vinklingen... Not. Det finns föräldrar som, oavsett hudfärg, inte fixar att stå vid en fotbollsplan. Dessutom står det ingenstans att alla bråkande föräldrar hade barn i Arameiska-Syrianska KIF... Tror du läser vad du vill.

Postat av: Grue

Trots att StFF är PK och dömer svenskar hårdare än invandrare och släpper fruktansvärt mycket skit kan dom inte dölha hela sanningen. Här är en lista på längre avstängningar inom sthlmsfotbollen:
http://www.stff.se/
Det är fakta, inte "personliga erfarenheter" av folk som uppenbarligen aldrig mött dom jobbiga lagen. Jag slutade spela delvis pga invandrarnas våld, så kom inte och predika för mig. Först blir man slagen, sen blir man kallad för lögnare. Trevligt, trevligt.

2007-05-10 @ 13:54:37
Postat av: Grue

Försvann mitt inlägg?
Här är en länk över svarta listan över grova avstängningar inom Stlmsfotbollen:
http://www.stff.se/
Har själv blivit slagen och slutade delvis pga invandrarvåldet i match efter match. Först blir man slagen, sen blir man kallad lögnare för att man berättar som det är. Allt är som vanligt i struts-Sverige alltså.

2007-05-10 @ 14:05:51
Postat av: eriande

Gruff har jag vart med om men enda gångerna det har vart riktigt otäck stämning _och_ föräldrar och syskon inblandade så har motståndarlaget vart typiska invandrarlag...

Nu kan vi förtås diskutera personliga erfarenheter och hur representativa de är hela dagen men svarta listan talar annars sitt tydliga språk

2007-05-10 @ 19:12:00
Postat av: Talang

Jag e me på listan mwahhaa, me på svarta listan, talang..

2008-08-21 @ 16:08:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback