Välja badrumsinredning

Vi håller på att köpa en nyproducerad lägenhet. En positiv sak med det är att vi får vara med och påverka inredningen i lägenheten. I exempelvis badrummet. Men varför har de krånglat till tillvalen maximalt? Så här är det:

IDO - levererar det handfat som sitter i orginalutförande samt en enkel vit kommod som finns som tillval.
Svedbergs - levererar det (inte så snygga) skåp som sitter ovanför handfatet i orginalutförande.
Vedum - levererar två olika kommoder, en i vitt och en i ek, som finns som tillval.

Den konsult som sköter inredningsvalen åt byggföretaget rekommenderar Svedbergs därför att de har bäst priser hos dem. Men varför kommer då orginalhandfatet och alla alternativ i tillvalskatalogen avseende badrumsinredning från andra leverantörer? Kunde de inte ha gjort det enkelt för oss som köper? Men inte, här ska man bläddra i kataloger och be om priser på olika varianter från olika leverantörer. Kunde det inte ha funnits både en kommod och ett matchande spegelskåp i tex ek i tillvalskatalogen? Men det var väl ingen som tänkte på det... Kanske kan jag söka jobb som konsult åt byggföretaget till nästa gång de sätter ihop en tillvalskatalog?

Blev valet enklare när jag fick reda på att vi kan köpa både Vedum och Svedbergs via mitt jobb? Till inköpspris typ. Näe.
Någon som vill köpa ett vitt badrumsskåp med belysning och ett handfat i höst? Båda har varit monterade men är oanvända.


Ljuspunkter

- Att vara gift.

Mindre ljusa punkter
- Fortfarande förkyld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback