Kejsaren är naken!

Ni kan historien. Skräddarna fixar inte kejsarens nya kläder men får honom att tro att kläderna sitter där utan att synas. Inte nog med det. De får även folket att berömma de icke existerande kläderna. Det fungerar. Nästan. Ett litet barn inser att allt är en bluff och säger det de andra bara tänkte: Kejsaren är ju naken!

Så är det i den svenska valrörelsen. Kejsaren är naken! Under Janne Josefssons
program i tisdags kväll blev det mycket uppenbart. Janne undrade varför inkomstklyftorna ökade under de sista åren av nittiotalet för att sedan parkera på en hög nivå under 2000-talet. Han stödjer sitt uttalande på SCB och en rapport beställd av regeringen och skriven av Joachim Palme. Vid direkt konfrontation med de siffrorna hävdar Göran att det är fel, inkomstklyftorna minskar enligt honom. Och det har de gjort de senaste åren. Enligt kejsaren. Det var där någonstans som det blev mer uppenbart än någonsin. Han är ju faktiskt naken.

I Sverige idag finns det en allians av fyra borgerliga partier. De har under en längre tid ropat ut det uppenbara. Sverige leds av en naken kejsare. På söndag hoppas jag att tillräckligt många har hörsammat deras rop. Kejsaren behöver an paus. En mycket lång sådan.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback