Studenter och riddare

Nu har det blivit lite glest mellan inläggen igen. Det kan dock inte hjälpas. Dagarna har rullat på och den tid som ägnats datorn har till största delen lagts på att gå igenom de bilder som togs förra helgen (inklusive justeringar av råformatsbilderna samt konvertering till jpeg).

Vi var i Linköping och hälsade på min far. Det var på tiden, hade inte varit där sedan förra sommaren. Ett litet tips på vägen, om ni lämnar Uppsala vid 16-tiden en fredag och ska till Linköping: Ta inte E4 genom Stockholm. Det är kö där.

Lördagen tillbringades till stor del inne i Linköping. En trevlig shoppingstad med ett bredare utbud än Uppsala. Har dock inga planer på att flytta tillbaka.
Universitetsstäder brukar på ett eller annats sätt präglas av studentlivet. Så också Linköping. Just denna lördag var det studentorkesterfestival:Fika blev det på
Chocolat, ett ställe som inte bara serverar ypperliga bakverk och praliner utan även vet hur man tillreder en kaffe som tillfredställer även högt ställda krav.

Söndagen ägnades åt lite gammal hederlig medeltidsromantik. Ekenäs slott bjöd (förutsatt att man betalade inträdet...) på riddarspel. Tornerspel. Lansar som bryts. Svärd som svingas. En hel massa folk hittade dit i alla fall:Riktiga män hackar sallad med svärd. Från hästryggen.


Helt utan fruktan red de mot, och spetsade, höbalen.


Lansar splittrades.


De fyra tappra.


En helt annan sak, det är kul med en kamera som bränner av 6 bilder i sekunden när man fotar action. Det är mindre kul att reducera drygt 200 bilder i råformat till ca 40 skapligt bra bilder och sedan justera dessa på en småseg dator...

Kommentarer
Postat av: Sis

Tänk att jag aldrig varit på Tornerspelen..! Fina bilder i alla fall!

2011-05-24 @ 13:54:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback