Datorbygget slutfört

Det var i sista sekunden som svärföräldrarnas nya dator levererades. Den gamla maskinen beslutade sig för att hämnas utbytet genom att (nästintill) totalhaverera Windows-installationen... Med lite lirkande fick jag dock ut de filer som saknades på den senaste backupen.

Här bjuds det på lite byggbilder:


Moderkortet på plats, det blev en trevlig variant från Zotac. Inbyggd WiFi-mottagare, en hel massa USB-portar, ljudkretsar och grafikstöd via Intels senaste processorer. På bilden ses även I3-procesorn i sin sockel men utan kylfläkt.


Processorfläkten på plats.


Internminnet på plats, 4 GB blev det. Den första PC som skaffades hemma hos mig hade ett internminne på 4 MB. 1000 gånger större internminne på ca 17 år...


Den färdigmonterade datorn med en SSD-disk till systemet och en 1 TB-disk för data. En riktigt trevlig liten maskin som dessutom går att uppgradera med exempelvis ett separat grafikkort om behovet uppstår.


Hur var det då att bygga en dator? Kul. Lite pilligt. Lite lärorikt. Skön känsla att starta den för första gången. Om jag kommer att bygga fler datorer? Absolut! Vår nästa stationära dator blir absolut ett hemmabygge. Likaså lär ersättaren till vår gamla Xbox med XBMC bli ett billigt litet hemmabygge den dag det är aktuellt.


Kommentarer
Postat av: Didrikmelissa

I really enjoyed it. You have done a great job.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback