Stockholmsbesöket

I fredags, på självaste nationaldagen, satte vi oss på tåget i riktning mot huvudstaden. Väl framme promenerade vi med bagaget till Scandic Continental, ett hotell med perfekt läge för de som inte vill släpa på bagaget någon längre sträcka men inte heller vill betala för taxi till hotellet. Mycket närmre än tvärs över gatan från centralstationen sett blir det inte.
Vi kom redan vid elvatiden och hade bara tänkt lämna vårt bagage men den vänliga receptionisten lyckades ordna med ett rum till oss direkt, trots vår tidiga ankomst. Trevligt.

Solen strålade från klarblå himmel när vi reste vidare mot S:t Eriksplan och Filadelfiakyrkan, där vi skulle på en vigsel samt efterföljande kaffe och tårta. Kvinnorna bar svala klänningar eller kjolar och blus/top. Vi män svettades i våra kavajer. Passade på att titta in på Mellqvist Caffè Bar och köpte med oss varsin ypperlig cappuccino. Efter vigseln och den efterföljande fikastunden stannade vi återigen hos Melllqvist och tog ännu en cappuccino samt en smörgås. Om du gillar kaffe och befinner dig på S:t Eriksplan/Rörstrandsgatan men låter bli att köpa någon form av kaffe hos Mellqvist tvivlar jag på att du verkligen gillar kaffe...

Tillbaka på hotellet bytte vi om och kavajen hängdes på tork. (Nämnde jag att det var varmt och svettigt?) Efter att ha pustat ut lämnade vi hotellet och styrde stegen mot Kungsträdgården och Smaka på Stockholm. Mycket härlig stämning och ett fantastiskt väder förgyllde nationaldagskvällen. Lillkillen somnade i vagnen medan vi gick runt i trängseln och blev en del av de tusentals människor som åt, drack och hade det trevligt.

Lördagen vigdes åt shopping, jag besökte Webbhallen på Sveavägen och frun siktade på NK och Gallerian... Vid lunchtid hamnade vi än en gång i den soldränkta Kungsträdgården. Sen eftermiddag satte vi oss på tåget hem. Trötta i benen men glada över att ha haft en trevlig helg i Stockholm. Att vår lille gosige son var med gjorde inget - han skötte sig mycket bra bara han fick sova och äta när han ville.

     

1. Trött kille
2. Vi var inte ensamma...
3. Mat...
4. På väg tillbaka till hotellet


Enda smolket i glädjebägaren upptäckte vi när vi kom hem, något pucko hade stulit fruns mobil... Inget att deppa över - Sony Ericsson ska ju leva de med och hon såg i alla fall lite glad ut när vi köpte en ny mobil idag...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback