Viv la revolution!

Jag är ingen anhängare av den franska revolutionen. Kommer aldrig att bli. Ser det som svårt att försvara ett skeende där många framstående män och kvinnor avrättades tämligen godtyckligt.

Den revolution jag hyllar har förnamnet MX och kommer från
Logitech:


Denna datormössens kung pryder vårt skrivbord sedan några veckor tillbaka. Jag är helsåld på den, inte bara för dess revolutionerande rullhjul utan även för dess ergonomi och känslighet. Just nu känns den som den perfekta datormusen - passar alla utom möjligen hardcore gamers. Och de som använder musen med vänster hand.

Rullhjulet på musens ovansida är nästan värt ett inlägg i sig, det har tre lägen:

* Kugghjulsläget, det klassiska, stegade, läget som liknar det som finns på de flesta moderna möss.
* Steglöst, du rullar steglöst i det program som du använder.
* Friläge, sätt fart på hjulet med en snabb fingerrörelse och du flyger genom en lång webbsida eller liknande.

Vill du läsa mer om MX Revolution hittar du en mycket bra artikel på Tom's Hardware. De skriver om utvecklingsarbetet bakom musen och ger den en ordentligt test.

Det finns ytterligare en negativ aspekt hos denna mus: priset. Rekommenderat cirkapris är 999 kr. Kan tyckas svettigt för en datormus. I butiker här i Uppsala säljs den vanligen för mellan 800 och 900 kronor. På nätet kostar den några tior över 700 kronor, inklusive frakt. På den nivån har priset legat de senaste månaderna. Utom veckan före jul. När jag köpte vårt exemplar. Då sålde Siba ut sitt lager av MX Revolution. För 599 kronor. Inklusive frakt. Tack Prisjakt för hjälpen att hitta det bästa priset.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback