Välljud

Äntligen blev det av. Vår gamla förstärkare, en Denon som jag köpte för ca 17 år sedan, har varit på väg att ge upp. En ingång krånglade lite. Ibland skrapade det ordenligt när man vred på volymkontrollen. I samband med volymändring glappade den ena kanalen då och då. Den saknade fjärrkontroll vilket gjorde att det inte lockade särskilt mycket att köra TV-ljudet genom stereon.

Efterträdaren var utsedd. En
NAD C320BEE. Hi-Fi Klubben har sålt ut de sista sedan förra sommaren för 2998 kr. I torsdags slog jag upp SVD och hittade en annons från Hi-Fi Klubben i Stockholm - de sålde ut de sista exemplaren av förstärkaren för 2298 kr för att fira butikernas nya katalog. Pratade med frun. Hon höll med - kan man göra ett klipp så är det bara att slå till. Det enda som kunde hindra uppgraderingen nu var om den inte fanns i Uppsala.

Den fanns. Jag lade händerna på det sista exemplaret i den klassiska NAD-grå färgen. Packade upp och kopplade in på kvällen, efter gokart-åkandet. Testkörde igår morse. Det låter bra. Mycket bra. En klar förbättring av ljudet - varmare, fylligare och med en större närvarokänsla.

Nu börjar jakten på en bra och prisvärd multifjärrkontroll som kan ersätta de sex fjärrkontroller som vi har nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback