Soft dag

Har ju varit ledig idag och det har varit riktigt skönt. Vi hade planerat att hinna med en väldig massa saker. Riktigt så blev det kanske inte men det blev bra ändå. Ibland är det bättre att satsa på lite skön gemenskap och avkoppling än att hinna med maximalt antal "måsten".

Vi började med att åka till BVC för att väga och mäta lillkillen. Han har ökat ordentligt i vikt. Drygt 50 procent på de två månader som gått sedan han föddes. Tur att jag inte ökar i samma takt...

Efter besöket på BVC åkte vi in till centrum. Kan ju passa på att tipsa om Uppsalas senaste parkeringshus, det ligger under blivande resecentrum och du kör in via den nya gatan bakom stationen (tror den heter Stationsgatan). De har ett öppningserbjudande som sträcker sig till den sista december vilket innebär att du får parkera gratis där under fem timmar.

Sedan var det shopping som gällde. Bitvis för ögat, bitvis på riktigt. Det var riktigt kul att promenera runt bland butikerna, hela lilla familjen. Lunch och fika intogs uppe på Åhléns, inte därför att det är det ultimata stället för en lunch utan för att vi hade "ät två och betala för en"-kuponger där och det funkar bra att sitta där med småbarn. Det där med småbarn var utan tidigare erfarenhet men ryktet visade sig stämma - du kunde exempelvis parkera vagnen där utan att blockera all annan framfart.

På tal om att vara ute på stan med barnvagn (en vagn som ska få ett eget inlägg), man lär sig vart det finns hissar. Sedan borde vissa butiker fundera på om de vill ha barnfamiljer som kunder eller ej - det är lite väl trångt på en del ställen, även med en smidig vagn.

En härlig dag med familjen avslutades hemma med en riktigt god köttfärspaj som frun ordnade.

Borde vara kompledig oftare...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback