Semesterrapport III

Då var den slut. Semestern. Fyra veckor kan gå väldigt fort. Sista veckan tror jag bestämt gick extra fort. Men det hände en del även denna vecka:

Måndag. Ute och gjorde en del ärenden. Skulle få gäster på torsdagen så det blev en del mat att köpa. Köpte ett babyskydd (bilbarnstol för nyfödda barn) via Blocket.
Markus och Fredrica kontaktade oss och insisterade att vi skulle komma ner till familjens stuga vid Hjälmaren. Vore ju trevligt... Men vi hade bröllopsdag på tisdagen och ingen större lust att åka direkt på morgonen. Inte heller ville vi komma hem sent på onsdagen när vi hade gäster kl 13 på torsdagen och en massa mat att laga... Och en lägenhet att städa. Efter lite funderande kollade vi om torsdagsbesöket kunde bli ett fredagsbesök. Det gick.

Tisdag. Bröllopsdag. Tre år. Åren går fort. Tiden innan jag träffade min kära fru bleknar bort. Känns som om vi alltid varit tillsammans.
Det blev en lugn förmiddag hemma, lite snabbt packande och en god lunch på stan. Även bilen fick sig ett skrovmål och GPS:n programmerades med önskad destination. Efter två och en halv timmas färd genom ett sommarvackert Sverige kom vi fram, packade upp och välkomnades med grillat kött + diverse goda tillbehör.

Onsdag. Halvdant väder till att börja med. Beslutar oss ganska snabbt för att åka till Vingåker och kolla in den outlet för kläder som finns där. Hade inte varit där tidigare och förväntningarna var inte på topp. Men det var ett bra ställe, visst var en del populära storlekar på snygga plagg helt slut och vissa saker såg ut att ha hängt där väldigt länge men överlag var utbudet bra. Nu hade de inga mammakläder och jag hade inte så stora behov men en snygg vit skjorta att ha under kostymen blev det. Priset då? Cirka hälften av vad den skulle kosta i vanlig butik eller strax under vad jag fått ge för en liknande skjorta av enklare kvalitet här i Uppsala.
Efter lunch tog vi bilfärjan till Vinön för en fika hos Vinöbargarn. Riktigt trevligt fikaställe med bord och stolar i bagarens trädgård och gott fikabröd till bra pris. Framåt kvällen satte vi oss i bilen för att åka hem till Uppsala.

Torsdag. Tvätta. Städa. Handla mera mat. Tvätta. Plocka undan. Vika tvätt. Laga mat. Städa. Laga mat.

Fredag. Fruns moster och morbror, kusin och kusinens lille son kom på besök. Förmiddagen såg i stort sett ut som torsdagen fast med mindre städ och mera mat. Från klockan 13 var det gemenskap och en massa god mat som frun lagat (fast jag fick hjälpa till på ett litet hörn med Tzatsikin).

Lördag och söndag. Vila. Kollade in IKEA. Vore kul med en ny TV-bänk + tillhörande hylla. Alla snygga möbler är anpassade för platta TV-apparater. Vår TV är inte anpassad för de snygga möblerna... Funderar på en speciallösning. Vet dock inte riktigt hur...

     

1. Sommar
2. Stugan
3. Fika hos Vinöbagarn, 66 kr för kaffebrödet + kaffe och en Mer... Me like.
4. Fredagens buffé


Då var semestern slut. Imorgon börjar arbetet igen. Ingen ångest. Men jag hade ju inte sagt nej till en vecka till...

Kommentarer
Postat av: Markus

Härliga bilder och bra text. Det var väldigt roligt att ni kunde komma till oss i stugan! Det får ni gärna göra om.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback