Fyrkantiga

De senaste dagarna har en 83-årig kvinna figurerat i nyhetssändningarna. Hon heter Maj och hotas av vräkning. Hon sitter i rullstol och lider av Parkinson. Anledningen till det är inte att hon odlar marijuana på balkongen, använder lägenheten som nattklubb eller kör slagborr varje natt mellan 01:00 och 05:00.

Anledningen till vräkningen och att styrelsen nu vill sälja hennes lägenhet på exekutiv auktion är att hon hamnade tre månader efter med avgiften. Inte för att hon inte hade råd. Utan för att hon låg på sjukhus och därför missade att förnya sin ansökan om bostadsbidrag. Bidraget slutade komma och pengarna på kontot där avgiften drogs tog slut. Missen upptäcktes, hon betalade in de saknade avgifterna plus ränta. Men då hade styrelsen redan lämnat ärendet till inkasso. Utan att ha kontaktat henne för att kolla läget.

Skulden är alltså reglerad men styrelsen vägrar ta tillbaka inkassoärendet. Är fyrkantighet och brist på empati kriterier för att hamna i en HSB-styrelse? Lyckligtvis, för Maj, tycks styrelsen ha missat medias makt och folkopinionens tryck. Det verkar som om de motvilligt kommer att ändra sig. I sista sekund. Omvändelse under galgen typ.

Vill du läsa hela historien hittar du den på
Aftonbladet eller Expressen eller...

För en gångs skull gör mediedrevet något bra.


Ljuspunkter
- Landet styrs inte längre av en rödgrön röra
- Top Gear sänds återigen på Kanal 5.
- Snart flyttar vi

Mindre ljusa punkter
- Sen kväll, trött imorgon...
- Varför sänder femman Top Gear 22:30 på söndagskvällar?
- HSB
- Packa ner lägenheten i kartonger



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback