Djuromsorg in absurdum

I onsdags kunde man i SVD läsa (här och här) om ett nytt lagförslag från Djurskyddsmyndigheten. Förslaget innebär, om det vinner laga kraft, ett förbud mot att i ett stall endast en häst och inga andra djur. Varför? Hästen får inte sina sociala behov tillfredställda. Nej, det är inte den första april. Det är ett seriöst förslag från en Svensk myndighet år 2006.

Som hästägare kan du möjligen undkomma kravet att skaffa en till häst genom att se till att din häst får umgås med andra djur alternativt, i sista hand, får en mycket tät kontakt med en människa. Med andra ord kan du köpa ett får som får bo med hästen eller flytta in i stallet själv.

Men om man inte kan ge hästen de rätta social förutsättningarna bör man nog fundera på att sälja den, säger Åsa Regnander-Dahl till SvD.se.

Åsa, hur vore det om du engagerade dig för något annat? Exempelvis kunde du ju börja jobba på att alla äldre människor i vårt land ska få ett tillfredställande socialt liv. Hur klarar du av att presentera ett sådant här förslag samtidigt som det finns gamla människor i Sverige idag som har ett långt sämre liv än de hästar du vurmar för?


Det är bara att hålla med högeralliansen: Lägg ner Djurskyddsmyndigheten!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback