Peston besegrade surkålen

Italien besegrade Tyskland. Ur ett kulinariskt perspektiv var segern given. Nog för att det finns ett tyskt kök med det står sig slätt mot det italienska. Det borde ha varit rena promenadsegern för italienarna.

Kan man då anlägga ett kulinariskt perspektiv på VM i fotboll? Varför inte? Inför och under det pågående VM-slutspelet har det diskuterats ur alla tänkbara och otänkbara perspektiv. Självklart har det varit ett feministiskt perspektiv, allt annat vore otänkbart i dagens Sverige. Andra har tittat på VM-fotbollens betydelse för världsekonomin. Vissa talar om VM utifrån vilken nation som har de snyggaste spelarna.

Sedan har vi ju alla sportkommentatorers favorit. Det statistiska perspektivet. Typ "Sydkorea har alltid vunnit sina gruppspelsmatcher med Nisse på plan" när de endast spelat en gruppspelsmatch tidigare med Nisse på plan. Gladast verkar de bli när de hittat ett riktigt långsökt sammanhang och får använda det som förklaring till hur matchen kommer att gå. Kan de inte vara lite ärliga och berätta att de bara vill glänsa med lite fotbollsstatistik och att deras samband inte har någon som helst betydelse för matchens utgång?


Så, ur ett rent kulinariskt perspektiv:

Heja Italien!

De gör för övrigt de vackraste bilarna också, bara det en anledning till att de förtjänar en VM-vinst.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback