Vad gör dina licenspengar?

Mina TV-licenspengar sysslar, mot min vilja, med att fostra Sveriges befolkning till politiskt korrekta och från könsmaktstrukturer befriade feministiska nickedockor.

Ikväll visar SVT ännu ett avsnitt av det statliga uppfostringsprogrammet
Jobba jämnt. Konceptet går ut på att två jämställdhetskonsulter, som givetvis saknar kontakt med verkligheten, besöker företag för att påvisa hur hemska och ojämställda de är. I kvällens avsnitt besöker de en klädbutik.

Flera intressanta frågor att tas upp under kvällen, konsulterna tycker bland annat att kläderna inte borde hängas upp efter kategorierna herr- och damkläder utan lite mer jämnlikt. Alla tröjor borde tex hänga tillsammans. I jämlikhetens namn. Hur hade de tänkt lösa det faktum att mäns och kvinnors kroppar ser olika ut? Tvångsbehandling med hormoner tills vi alla blir androgyner?

En annan ojämnlikhet som tas upp är att personalen i genomsnitt lägger mer tid på manliga kunder än på kvinnliga. Beror det på en hittills oupptäckt könsmaktstruktur? Eller på att fler män än kvinnor ogillar att köpa kläder och vill ha hjälp för att få det hela avklarat så snabbt som möjligt? Vad är lösning? Skära ner på basämnena i skolan och införa lite mer flärd och mode på schemat?

När jag läser om sådana program som Jobba jämnt får jag en helt otroligt stor förståelse för de som trotsar statens påbud och struntar i TV-licensen.


Ljuspunkter
- Hembakade semlor
- Latinamerika vände igår

Mindre ljusa punkter
- SVT som fostrare av goda medborgare


Kommentarer
Postat av: Kärin

Minst sagt skum länk du hade till Latinamerika....
Inte mycket Latinamerika över den. =)

Postat av: [SH]

*lovar mig själv att vara mindre stressad när jag publicerar inlägg*

Tack, det är åtgärdat nu.

Har du koll på dina PPM-fonder?

2006-02-10 @ 18:50:21
URL: http://essha.blogg.se/
Postat av: fia

ser barnkroppar så annorlunda ut tycker du? Har du ingen försåelse vad de menar att hänga kläder annorlunda? Skulle du vilja bli annorlunda behandlad för du var man? För du är vit? För du har stor näsa? Skulle du vilja bli dömd på förväg? Dömd på förväg att du är man och vill handla fort fort, så du kan komma hem o titta på sport sport och fisa rapa o klia dig på pungen vilket också är föreställningar om hur en man ska vara...
Du är kanske bara precis som många andra vita män som inte vill förlora din maktposition över kvinnor?

2007-11-08 @ 20:33:42
Postat av: [SH]

Fia, vet inte ens om du såg programmet... Detta med att blanda dam- och herrkläder handlade INTE om barnkläder. Det handlade om kläder för vuxna och vuxna mäns och kvinnors kroppas skiljer sig åt, generellt sett.

Angående att handla fort, du har fel. Helt fel. Jag går hellre på stan och handlar en hel lördag än tillbringar samma lördag framför valfritt TV-sänt sportarrangemang.

Tragist men sant för alla ideologiska feminister. Det är skillnad mellan män och kvinnor. Vi som inte ser det som ett ideologiskt problem gläds över dessa skillnader och drar nytta av dem.

Slutligen, jag är inte ute efter någon maktposition över kvinnor. Men du kanske är ute efter en maktposition över vita män?

2007-11-08 @ 22:06:42
URL: http://essha.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback