Däst och upprörd

Däst. Ett ord som, på ett utmärkt sätt, beskriver mitt tillstånd just nu. Att inleda en trerätters middag där förrätten serveras ca kl 21 kan medföra att man känner sig lite seg dagen efter. Men gott var det. Alltihop. Från kalixlöjromen med västerbottenpaj via lammfilén till den avslutande äppelcheesecaken.


Bilderna i Jyllands-Posten och dess efterspel
Börjar inte detta att få helt orimliga proportioner nu? Jag bara undrar. Hade tänkt att skriva en massa tankar och funderingar här men tiden räcker inte denna morgon. Istället blir det några länkar med tillhörande kommentarer:
De slänger inte ut skattemiljarderna - Hakelius noterar att man från palestinskt håll talar om att slänga ut bla svenskar men inga ord om att också kasta ut svenska bidragspengar.

Danska muslimer ljuger om teckningarna - artikel i GP från igår med skrämmande fakta. Bla har en dansk imam i BBC visat upp en teckning med Mohammed porträtterad som en gris och påstått att den publicerats i Jyllands-Posten. Vilket den inte alls har. Skrämmande.

Rasismens moderna tryne - Amina Ek, Mehmet Kaplan, Bashy Quraishy (Verksamhetschef Centrum mot Rasism, Presstalesman Sveriges Muslimska Råd , preisdent i Enar och ledamot i EU-kommissionens High Level Group for Integration) hävdar på SVD/Brännpunkt igår att allt detta är ett utslag av islamofobi. De presenterar även ett, i mina ögon, ganska otäckt åtgärdsprogram mot islamofobi på tio punkter. Jag bara undrar vad de tänker göra åt det faktum att det i många muslimska länder är mer eller mindre förbjudet att äga en bibel. Ett tiopunktersprogram mot "kristofobi" kanske?


Något helt annat, hoppas att ni lyssnade på Lantz i P3 igår runt lunchtid. Att höra Johan Hakelius försvara ordet "dandyelegans" - ett ord som Svenska Akademin ska stryka ur kommande upplaga av SAOL - var ett sant nöje. För er som missade det kanske det dyker upp här bara Lantz får till sitt ljudarkiv.


Lev väl!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback